به گزارش قدس آنلاین، برای تشخیص دقیق مزاج خود باید به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کنید؛ اما توصیههای زیر میتواند تا حدی شما را با مزاج سوداوی یا سرد و خشک آشنا کند.
از مهمترین خصوصیات سوداوی مزاجها میتوان به افزایش فکر و خیال، بی خوابی و لاغر اندام بودن اغلب این افراد اشاره کرد. در واقع سوداوی مزاجها معمولا صورت و چانهای کشیده و همچنین اغلب رنگ پوست تیره دارند. البته باید به این نکته توجه داشت افراد با مزاج سوداوی بیشتر از دیگر مزاجها مستعد بیماریهای اعصاب و روان هستند.
خوراکیهای سازگار با مزاج سودا
از بهترین خوراکیها برای مزاج سوداوی در دسته گوشتها میتوان به گوشت مرغ و تخم مرغ محلی و پرندگان توجه کرد. همچنین نخود، گندم، کنجد و رازیانه جزو بهترین گروه غذایی غلات و حبوبات برای این مزاج محسوب میشوند.
افراد با مزاج سودا برای مصرف لبنیات و روغنها بهتر است از پنیرتازه و گردو، روغن کنجد و شیر گوسفند با عسل استفاده کنند. از مهمترین خشکبار و میوههای سازگار با این مزاج میتوان به انار شیرین، فندق، انجیر، خربزه و مویز اشاره کرد. همچنین خوراکیهایی مانند ترب، تربچه، نعناع، سیر، پیاز، تره، ترخون، مرزه و شلغم جزو سبزیجات سازگار با این مزاج محسوب میشوند.
خوراکیهای ناسازگار با مزاج سودا
افراد دارای مزاج سودا باید در مصرف گوشتهایی مانند گوشت گاو و گوساله، ماهی، مرغهای پرورشی، شترمرغ، سوسیس و کالباس دقت داشته باشند؛ چرا که این خوراکیها با مزاج سوداوی آنها ناسازگار است. همچنین همه میوههای ترش و نارس، سنجد و زالزالک برای این مزاج ناسازگار هستند.
افراد با مزاج سودا دقت داشته باشند خوراکیهایی مانند کشک، پنیرکهنه، ماست و قره قروت سازگاری خوبی با آنها ندارد. همچنین در دسته غلات و حبوبات خوراکیهای ناسازگار شامل ذرت، جو، عدس، نخود فرنگی و برنج میشود.
افراد دارای مزاج سودا نسبت به مصرف خوراکیهایی مانند گوجه فرنگی، لوبیا سبز، بادمجان، ریواس، گشنیز و کلم دقت داشته باشند؛ چرا که این موارد در دسته سبزیجات ناسازگار با این مزاج محسوب میشوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما