تحولات منطقه

۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
کد خبر: ۷۶۲۶۹۰

مصوبه «سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی" از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

تغییر کنکور ۱۴۰۲ قطعی شد
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

قدس آنلاین: دکتر حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ با عنوان مصوبه «سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» را ابلاغ کرد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پی تصویب و ابلاغ نقشه جامع علمی کشور و ضرورت ساماندهی نظام سنجش و پذیرش دانشجو به عنوان یکی از اقدامات مهم مندرج در این نقشه، کار کارشناسی گسترده در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آغاز شد. استفاده از نتایج مطالعات انجام‌شده پیشین در کشور، گردآوری نظرات آحاد مختلف ذی­نفعان، علی‌الخصوص معلمان آموزش‌وپرورش، مدیران مدارس، اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها، کارشناسان مستقل، اساتید و روسای دانشگاه‌ها و حتی گروه‌های مستقل دانشجویی و دانشگاهی، برگزاری بیش از جلسات متعدد کارشناسی، برگزاری جلسات متعدد کمیسیون علم و آموزش ستاد علم و فناوری، برگزاری جلسات ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با حضور روسا و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و برگزاری جلسات مختلف با وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش، از پشتوانه‌ها و عقبه‌های این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی است. 

اکنون «سیاست­ ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان دوره متوسطه)» در جلسه ۸۴۳ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی طرح و تصویب شده است که به شرح زیر توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا ابلاغ می شود:

با استناد به جزء ۲-۲ از بند ۲ سیاست­ های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری مورخ ۲۹ خرداد سال ۹۳ در خصوص اصلاح نظام پذیرش دانشجو، همچنین در راستای اجرایی­ سازی اقدام ملی ۶ راهبرد کلان ۶ نقشه جامع علمی کشور مبنی بر استقرار نظام سنجش و پذیرش دانشجو در آموزش عالی و با عنایت به ماده ۶ سند سیاست ­ها و ضوابط اجرایی حاکم بر آمایش آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه ۷۷۶ مورخ ۱۸ اسفند ۹۴  و پیرو جلسه ۱۴۲ مورخ ۱۶ دی ۹۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی «سیاست­ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان دوره متوسطه)» را به پیشنهاد مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر تصویب نمود:

ماده ۱- تعاریف

سابقه تحصیلی: شامل نمرات دروس عمومی و تخصصی سال آخر دوره دوم متوسطه در نظام آموزشی ۳-۳-۶ و دیپلم و پیش دانشگاهی در نظام آموزشی قبلی هر رشته تحصیلی دوره متوسطه است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه­گیری، به طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.

آزمون اختصاصی: آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته­های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه­ های آزمایشی است که براساس کتاب­ های درسی وزارت آموزش و پرورش، توسط سازمان برگزار می­ شود.

سنجش: فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به موسسه است که از طریق  «نمره­کل سابقه تحصیلی»  و «نمره­کل آزمون اختصاصی» انجام می­شود.

پذیرش: فرآیند انتخاب متقاضیان ورود به موسسه در رشته‌های پرمتقاضی است که توسط سازمان صورت می­ گیرد.

موسسه: منظور از موسسه شامل تمامی دانشگاه­ ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی است که مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشند و دارای مجوز پذیرش دانشجو از یکی از دو وزارت مذکور هستند.

رشته­ محل: هر یک از رشته ­های تحصیلی که متقاضی براساس محل تحصیل در هر موسسه می تواند انتخاب کند و به تحصیل بپردازد.

رشته­ محل­ های پر متقاضی: رشته­ محل­هایی می­ باشند که مطابق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشمول پذیرش بر مبنای صرفا سوابق تحصیلی نمی­باشند.

شورا: منظور از شورای سنجش وپذیرش دانشجو، شورای مصرح در قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۳۰ شهریور ۹۲  و شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره­های تحصیلات تکمیلی، شورای مصرح در قانون سنجش پذیرش دانشجو در دوره­های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۲۸ فروردین ۹۵  می‌باشد.

سازمان: منظور سازمان سنجش آموزش کشور است.

 ماده ۲- نمره کل

نمره کل آزمون اختصاصی: نمره‌کل آزمون اختصاصی، میانگین وزنی نمرات ترازشده دروس تخصصی در هرگروه­ آزمایشی است. این آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن در هر سال دو بار برگزار و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است.

  نمره‌کل سابقه تحصیلی: نمره‌کل سابقه تحصیلی، میانگین وزنی نمرات تراز شده سابقه تحصیلی دروس عمومی و تخصصی است.

تبصره ۱ : عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در هر یک از گروه­ های آزمایشی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین و هر سه سال قابل بازنگری خواهد بود و حداقل دوسال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود و زیرگروه­ها برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، در هر گروه آزمایشی حذف می­شود.

تبصره ۲ : سازمان می ­تواند برای برخی از رشته­های خاص (مانند تربیت بدنی و رشته ­های هنری) علاوه بر آزمون اختصاصی، آزمون عملی یا تشریحی برگزار نماید.
ماده ۳- پذیرش

پذیرش در رشته محل ­هایی که پر­متقاضی نمی ­باشند، صرفاً براساس سوابق تحصیلی و مطابق مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو انجام می ­شود.

پذیرش در رشته محل­های پرمتقاضی، براساس نمره کل نهایی حاصل از ترکیب نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­کل سابقه تحصیلی انجام می­شود.

سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۴۰درصد با تأثیر مثبت و برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، سهم نمره کل سابقه تحصیلی، با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۶۰ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی ۴۰ درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.

ماده ۴ -  وزارت آموزش و پرورش  موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی کامل دانش ­آموزان اقدام نماید به گونه­ ای که برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ به بعد همه فارغ­ التحصیلان دارای سوابق تحصیلی کامل باشند.

تبصره: از سال ۱۴۰۴ به بعد هر متقاضی در هر گروه آزمایشی باید دارای سوابق تحصیلی مرتبط و کامل در گروه آزمایشی که متقاضی پذیرش در آن است، مطابق نظام آموزشی جدید آموزش و پرورش (نظام ۳-۳-۶) باشد.

ماده ۵- موسسه می ­تواند در پذیرش دانشجو در رشته محل­های پرمتقاضی حدنصاب برای نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­کل سابقه تحصیلی تعیین و پس از تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو، حداقل دو سال قبل از پذیرش دانشجو اعلام عمومی نماید.

ماده ۶- با توجه به اختلاف ویژگی های آماری نمرات دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در سال های مختلف، سازمان با همکاری وزارت آموزش و پرورش نسبت به هم‌ترازی آنها اقدام می­ نماید.

ماده ۷- ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور موظف است نسبت به بررسی و ساماندهی سیاستهای حاکم بر سهمیه‌های پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع تحصیلی ظرف مدت حداکثر شش ماه اقدام نموده و سیاست‌های پیشنهادی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.

ماده ۸- منابع مالی لازم ناشی از اجرای این سیاستها، هرساله در بودجه سنواتی لحاظ می‌شود.

ماده ۹- این مصوبه مشتمل بر ۹ ماده و ۳ تبصره  در جلسه ۸۴۳ مورخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و تمامی قوانین متعارض با این مصوبه ملغی و از تاریخ تصویب لازم الاجرا و حاکم بر سایر قوانین و مقررات موجود کشور خواهد بود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عمو اصغر ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۵
    1 0
    خداروشکر البته چندتا عیب داره ولی نسبت به کنکور قبلی خیلی بهتره
  • علی ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
    0 0
    سلام پس ما نظام قدیمی ها چکار کنیم ما هم می تونیم کنکور بدیم
  • .... ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    2 0
    اینو اجرا نکنید برای رشته های پر طرفدار مثل تجربی واقعا عادلانه نیست ۶۰ درصد بشه سابقه تحصیلی خیلی بده اینجوری تو مدرسه خیلی تقلب میشه و نمره ۲۰ زیاد میگیرن یکی هم ک پول و پارتی نداره ساکت میشینه و اینده اش تباه میشه سر این نمره دادنا و عمومی ها هم برای کنکور توی ازمون در نظر بگیرید فقط اختصاصی ک هیچی طرف بدبخت میشه و تموم میشه میره فقط اختصاصی ک هیشکی نمیتونه درست جواب بده الا اونایک کلاس رفتن و قشر مرفه جامعه هستن . تو رو خدا اینکارو نکمید تو کنکور تجربی فقط اختصاصی نگذارید عمومی هم باشه . بعضیا واقعا پایمال میشه حقشون این خیلی بده کنکور تجربی عمومی هم باشه اونارو حذف نکنید ب خدا خیلییییی ظلمه . خیلی به قران .
  • ... ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    1 1
    نه اینکارو نکنید عمومی هم باشه
  • ... ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    0 1
    نه اینکارو نکنید عمومی توی کنکور تجربی باشه . وگرنه بد بخت میشیم
  • مژگان ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    1 0
    سلام لطفا کمپینی زده شه واسه خواستار لغو این قانون ناپخته که میخوان کنکور ۱۴۰۲ انجام شه بشین خیلی به ضرر اکثر بچه هاس و فقط باعث ناعدالتی آموزشی بیشتری در کشور میشه ممنون. ایشالا با تشکیل دولت جدید این طرح و تصویب قانونی که دولت آقای روحانی درکنکور ۱۴۰۲ میخوان اجرا کنن لغو میشه.
  • مژگان ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    1 0
    سلام لطفا کمپینی زده شه واسه خواستار لغو این قانون ناپخته که میخوان کنکور ۱۴۰۲ انجام شه بشین خیلی به ضرر اکثر بچه هاس و فقط باعث ناعدالتی آموزشی بیشتری در کشور میشه ممنون. ایشالا با تشکیل دولت جدید این طرح و تصویب قانونی که دولت آقای روحانی درکنکور ۱۴۰۲ میخوان اجرا کنن لغو میشه.
  • Fatemeh ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
    1 0
    دانش آموزانی که نظام قدیم هستن می تونن ترمیم معدل کنن ، یعنی اگه وضع معدلشون خوب نیست می تونن دوباره امتحان بدن . برای نظام قدیمی هایی ام که می خوان ۴۰۲ کنکور بدن همین قوانین وجود داره
  • ناشناس ۰۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
    0 0
    این طرح برای مناطق محروم ناعادلانس....سابقه 60 درصدی یعنی فاتحه عدالت آموزشی...آن هم قطعی....این طرح ناپختس عدالت برای همه برقرار نیست...امید ما آقای رئیسیه....انشالله با روی کار آمدن دولت جدید این طرح احرا نمیشود....
  • ر ۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۰
    0 0
    چرا زور میگید؟ این طرح بسیار ظالمانه و مزخرفه یعنی چی تاثیر ۶۰ درصد معدل؟ بازار مدارس غیرانتفاعی خودتون رو دارید داغ می کنید؟ تکلیف نظام قدیمیها که معدل خیلی مهم نبود چی میشه؟ خیلیا مشکل داشتن نتونستن به هدفشون برسن ... همین جوری تقلب تو امتحانات نهایی زیاد بود از این به بعد غوغا میکنه تقلب، فروش سوالات، تصحیح ناعادلانه و...آموزش و پرورش به هیچ وجه نمیتواند سلامت و امنیت امتحانات در تصحیح ، برگزاری و... برقرار کند. حذف دروس عمومی از کنکور و تاثیر ۶۰ درصد فقط پایه دوازدهم هم از عجایبه... این طرح فقط به نفع مالکان مدارس غیرانتفاعی، موسسات کنکوری و سنجش و... است و بیش از هشتاد درصد دانش آموزان نادیده گرفته شدن
  • ۱۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۴
    1 0
    با دیپلم انسانی میشه کنکور۱۴۰۲ تجربی داد ؟؟
  • شیما ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۰
    0 0
    اجرای این طرح یعنی حذف فرصت های برابر ایشالا که لغو میشه این طرح پراسترس مشکل زا و ضد عدالت آموزشی
  • هانيه ۱۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۸
    0 0
    این تغییرات واقعا قراره اجرا بشه؟
  • ناشناس ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۳
    0 0
    ببخشید الان این مصوبه تایید شده یا هنوز مشخص نیست؟
  • محمد ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۲۷
    0 0
    اینجوری خیلی عالی میشه
  • علی ۰۵:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۳
    0 0
    این مصوبه ۱۰۰٪ بدون اندیشه و غیرعاقلانه هست