تحولات منطقه

سرپرست انتقال خون خراسان رضوی گفت: از ابتداء ماه محرم طرح نذر خون حسینی در پایگاه‌های اهداء خون خراسان رضوی اجرا می‌شود.

اجرای طرح نذر خون حسینی در پایگاه‌های اهداء خون خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حمیدرضا اسلامی در این خصوص اظهار کرد: از اول ماه محرم طرح نذر خون حسینی با شعار «اهداء خون تو تداوم تپش قلب جهان» در پایگاه‌های اهداء خون خراسان رضوی آغاز شده و تا آخر ماه صفر، سالروز شهادت امام رضا (ع) ادامه دارد. 

وی افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ۸ پایگاه استان به اهداکنندگان خون خدمات‌رسانی می‌کنند که شامل دو پایگاه و تیم سیار مستقر در مرکز رفاهی دانشگاه واقع در روبروی خیابان کفایی، خیابان دانشگاه (پذیرش بانوان و آقایان)، پایگاه ثامن واقع در جوار حرم مطهر رضوی پارکینگ شماره چهار ( پذیرش فقط آقایان ) و  همچنین پنج پایگاه در شهرستان‌های تربت‌حیدریه، گناباد، نیشابور، سبزوار و قوچان راه‌اندازی شده است.

سرپرست انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه سامانه‌ای جهت نوبت‌دهی به اهداکنندگان خون آماده شده است، خاطرنشان کرد: از مردم درخواست داریم که مشارکت در این امر خیر و خداپسندانه را تنها به روز خاص معطوف نکنند، زیرا نیاز به خون همیشگی و مداوم است. لازم به ذکر است که هر واحد خون اهدایی می‌تواند جان سه نفر را نجات دهد و از هر سه نفر نیز یک نفر در طول زندگی خود به خون و فراورده‌های خونی نیاز پیدا می‌کند. 

اسلامی  با اشاره به آمار اهداکنندگان مستمر خون، عنوان کرد: حدود ۵۵ درصد از اهداکنندگان خون در مشهد و حدود ۵۶ درصد از اهداکنندگان استانی هستند.

وی ادامه داد: هر فراورده خونی زمان نگهداری، مصرف محدود و مشخصی دارد و بیمارانی نظیر مبتلایان به تالاسمی و هموفیلی برای ادامه حیات و زندگی خود نیازمند دریافت مداوم خون و فراورده‌های آن هستند و اگر هر نفر در هرسال حداقل ۲ نوبت خون خود را اهدا کند، منابع قابل اطمینانی از خون و فراورده‌های خونی را می‌توان برای بیماران نیازمند تأمین کرد. 

 سرپرست انتقال خون خراسان رضوی افزود: فواصل میان دو نوبت اهداء خون نمی‌‎تواند کمتر از سه ماه باشد و بسیاری از مردم نیک‌اندیشی که در این امر خیر و خداپسندانه مشارکت دارند زمان‌های خاصی مانند تاسوعا و عاشورای حسینی، شهادت امام رضا (ع)، شب‌های قدر و دیگر زمان‌های خاص سال را برای انجام این کار انتخاب می‌کنند و با وجود اینکه این امر میزان ذخایر خون و فراورده‌های خونی را افزایش می‌دهد، اما تغییری در میزان نیاز و مصرف آن ایجاد نمی‌کند.

وی اضافه کرد: نیاز به خون تنها به زمان خاصی معطوف نمی‌شود و باید توجه داشت که نباید ذخایر خون و فراورده‌های خونی دچار نوسان نشود. از آنجا که فرد اهداکننده تا سه ماه دیگر امکان اهداء خون خود را ندارد و عمر مصرف و نگهداری فراورده‌هایی نظیر پلاکت و گلبول قرمز متراکم کوتاه و محدود بوده، ممکن است که ذخایر خونی برای تأمین نیاز خونی بیماران پس از این ایام با مشکل مواجه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.