به گزارش قدس آنلاین، پوران درخشنده کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده ایرانی که مدتی در استانبول حضور داشت در گفتگویی در ارتباط با هدف خود برای ادامه فعالیتهای خود همزمان در ایران و ترکیه، گفت: سالها است که من فکر میکنم به دلیل نگاه و فرهنگ مشترک بین ما و کشور ترکیه، میتوانیم کارهای مشترک داشته باشیم. همیشه فکر کردم که میتوانیم سریالها و فیلمهای سینمایی خانوادگی مشترک که جایگاه خانواده در آنها تعریف شده باشد، بسازیم.
درخشنده پیشتر در مصاحبهای از تمایل خود برای ساخت اثر مشترک با ترکیه سخن گفته بود، در مورد تحولات اخیر رخ داده در این زمینه گفت: هر بار که به ترکیه آمدم یا فیلمم در ترکیه در جشنوارهای جایزه گرفته، مردم توجه کردند و گفتند که این جا هم بیایید فیلم بسازید، من خیلی راغب شدم برای این کار و اکنون در این سفر هم در این زمینه خیلی مصممتر شدم تا در مورد کارهای مشترک سینمایی، سریال و حتی آموزش مانند مسترکلاس، آموزش زمینههای مختلف سینما به زبان ساده کار کنم.
کارگردان فیلمهای سینمایی «شمعی در باد» و «زیر سقف دودی» در این زمینه ادامه داد: به نظرم این یک نیاز هر دو کشور است که ما بتوانیم از فرهنگ ها و تاثیرگذاریهایمان صحبت کنیم. الان میبینید که چقدر ایرانیها کشش برای خرید خانه، اقامت، تحصیل و کار در ترکیه دارند و راغب شدند. این موضوعات فرصتهایی است که سینما میتواند برای شناخت و تاثیرگذاری بیشتر کمک کند. میشود سریالی ساخت که در تلویزیون یا پلتفرمهای آنلاین دو کشور پخش شود. مخاطبان خیلی خوبی در ایران برای سریالهای ترکیه وجود دارد و در ترکیه نیز مردم میتوانند مخاطبان خوبی برای سریالها و فیلمهای ایران باشند.
جزئیات و موضوع سریالی که در ترکیه ساخته خواهد شد
درخشنده در مورد جزئیات پروژهای که برای ساخت مشترک در ترکیه در نظر دارد، گفت: به طور مثال بحث کرونا یک موضوع بینالمللی است، خانوادهها در سراسر جهان به ناراحتیها و غم بزرگی رسیدند. یک اتفاقی است که همه را تحت تاثیر قرار داد. با گذشت دو سال هنوز خیلی از انسانها فرصت آغوش کردن فرزندان و نوههایشان را پیدا نکردند. انسانها از هم دور شدند چون ممکن است که مریض شوند. فکر کردم که پس از کرونا جایگاه خانواده ای را بررسی کنم مثلا یک خانواده با اقوامی از ترکیه و یک خانواده با اقوامی از ایران که قرار است پس از کرونا همدیگر را ببینند.
این کارگردان سینمای ایران با بیان این که «ما دو تا کشوری هستیم که میتوانیم در کنار هم بسیار خوب زندگی کنیم»، گفت: به جای این که سفرهای آن چنانی به کشورهایی که خیلی از فرهنگ ما دور هستند، داشته باشیم چقدر خوب است که بیاییم ترکیه یا از اینجا بیایند به ایران. با توجه به پیشینهها میتوانند یکدیگر را در قابها و آیینههای همدیگر ببینند.
وی همچنین تاکید کرد: این سریال میتواند کار خوبی باشد که عشق بین دو طرف را دو باره نزدیکتر و محکمتر کنیم و بتوانیم در کنار هم زندگی و به آینده یکدیگر فکر کنیم.
بازیگران ترک را خیلی خوب میبینیم
درخشنده در ارتباط با نقشنمایی هنرپیشههای ترک و احتمال استفاده از آنها در پروژههای خود در ایران و ترکیه، گفت: بازیگران ترک را خیلی خوب میبینیم. شاید تعداد زیادشان تنها کار تجاری انجام میدهند، ولی تعدادی هستند که بازیگرهای درجه یک و بسیار خوب هستند.
این کارگردان ایرانی در این زمینه اظهار کرد: در سریالهایی مانند سلطان سلیمان (حریم سلطان) بازیگران نقش اول بسیار خوبی بودند. فکر میکنم اگر نقشی داشته باشم که درخور این شخصیتها باشد، از آنها استفاده کنم. بازیگران جوان خیلی خوبی هم وجود دارد. خیلی دوست دارم که از بازیگران ترک در فیلمهای سینمایی استفاده کنم. البته در ساخت سریال نیز هم علاقهمندم که از بازیگران ترک و ایرانی استفاده کنم، چراکه ما باید تبادل فرهنگی، بازیگری، لوکیشنها و حتی عوامل پشت دوربین را نیز داشته باشیم. خیلی جاها وجود دارد که شاید ترکها دوست داشته باشند از ایران ببینند یا ایرانیها دوست دارند که از ترکیه ببینند.
درخشنده با اشاره به حضور فیلمنامهنویسهای ممتاز در ترکیه گفت: من احساس می کنم که فیلمنامه نویسهای بسیار خوبی در ترکیه هستند. چون کارهای سریالی را که می بینیم، میدانم در پشت پرده فیلمنامه نویسهای قدری وجود دارد یا نویسندهای که رمان نویس است و همزمان فیلمنامه مینویسد. خیلی واقعی زندگی را میتوانید در آثارشان لمس کنید.
شرایط واکسیناسیون ایران و پروژهای که قرار است به زوی استارت زده شود
این کارگردان ایرانی که پبشتر فعالیتهای مربوط به ساخت فیلم سینمایی جدیدش را به دلیل شیوع کرونا متوقف کرده بود، از احتمال آغاز فعالیت سینمایی خود با توجه به افزایش روند واکسیناسیون در ایران گفت: کار سینما، کار جمعی است و حداقل ۵۰ نفر پشت دوربین کار میکنند، برای من بسیار مهم است که همه اعضای گروه واکسینه شده باشند. همه با هم ارتباط داریم. خوشبختانه هم اکنون در ایران روال جلو افتاده و شمار واکسیناسیون بالا رفته است. مردم میتوانند با رعایت نکات بهداشتی در کنار هم باشند.
وی گفت: فیلم سینمایی «هیس پسرها گریه نمیکنند» قرار بود دو سال پیش ساخته شود. فیلم قبلی من «هیس دخترها فریاد نمیزنند» یک کار روانشناختی، اجتماعی و خانوادگی بود. فیلمم درباره پسرها نیز با همین جوانب به موضوع پسرها میپردازد. معمولا پسرها خیلی درددل نمیکنند، نه با پدر خیلی نزدیک میشوند و نه به مادر میتوانند همه موضوعات را توضیح دهند. در صورت مواجهه با یکسری از مشکلات هم قبلا به آنها گفتند که «تو مردی نباید گریه کنی، مرد گریه نمیکند». احساس هویت مردانه موجب میشود که نتوانند خیلی از مسائل را بازگو کنند. یک مرد هم میتواند گریه کند، غم و شادیاش را نشان دهد. این احساسات جمع شده و در جایی به شکل دیگری بیرون میآید و این خود مشکلاتی داشته و نمیتوان کاری انجام داد.
وی ادامه داد: من در مورد موضوع پسر بچهها برای نخستین بار کار میکنم. به طور مثال اگر تعرضی در مورد بچهها انجام شود، بچهها این موضوع را به هیچ کس نمیگویند و این موضوع حتی اگر ادامه دار باشد روی شخصیت، اعتماد به نفس و تحصیلشان نیز تاثیر گذاشته و آن ها را به یک انسان ناموفق و بدون اعتماد به نفس تبدیل میکند. به نظرم پسرها خیلی معصوم و مظلوم هستند، چون نمیتوانند حرفشان را بزنند، بار زندگی به آنها دادیم تا به دوش بکشند و در واقع گفتیم که باید به مردها تکیه کنیم.
این کارگردان ایرانی همچنین ابراز امیدواری کرد: این فیلم میتواند خیلی به خانواده و پسرها نزدیک شود، تمامی پیامهای دریافتی از رسانههای اجتماعی و ایمیل شخصی نشان میهد که چقدر همه خواهان ساخت این فیلم هستند.
ساخت مستند در مورد گروه «بی. تی. اس» کرهای
وی همچنین در مورد علاقه خود برای ساخت یک مستند در مورد گروه موسیقی «بی. تی. اس» کرهای و تاثیر آن بر قشر جوان جامعه گفت: به یک طرح مستند به نام بی تی اس گروه موسیقی که جوانها به شدت علاقه مند بوده و خودشان را با حمل لوازم و نشانههایی به آنها نزدیک کرده و زبان کرهای یاد میگیرند در نظر دارم. این جوانها به عبارتی به ارتشی برای آنها تبدیل شدند و آرمان های آنها را دنبال میکنند. خیلی علاقه دارم که روی این گروه کار کنم.
اهمیت افزایش ساخت مدرسه
درخشنده در مورد نشان «سفیر مدرسه سازی ایران» که چندی پیش به وی اعطا شد، گفت: آموزش و دانستن حق همه است. به همین دلیل ساخت مدرسه جایی که آینده سازان کشورها در آنجا رشد میکنند بسیار مهم است. من سالها است که در این زمینه فعالیت میکنم و افتخار این را داشتم که به عنوان سفیر مدرسهسازی انتخاب شوم و تلاش کنم انسانهای خیر در این زمینه بخشش کنند. بخشش مهمترین چیزی است که میتواند به انسان در زندگی آرامش دهد. هرکسی میتواند پول یک آجر را بدهد، وقتی که آجرها روی هم گذاشته میشوند یک مدرسه ساخته میشود. در آنجا بچهها درس خوانده، مهارتهای زندگی را یاد گرفته و میدانند که چطور باید زندگی کنند.
منبع: صبا
انتهای خبر/
نظر شما