به گزارش قدس آنلاین، وحید قبادی دانا در پیامی به مناسبت هفته سلامت روان -۱۸ الی ۲۴ مهر ماه- افزود: سازمان بهزیستی بهعنوان متولی سلامت اجتماعی کشور با تاکید بر رویکرد پیشگیری، تدوین شاخصهای سلامت روانی – اجتماعی، شناخت روند تغییرات عوامل خطر و محافظ سلامت روانی اجتماعی، مداخلات کارآمد مشاورهای و روانشناختی و ارائه حمایت های روانی اجتماعی مبتنی بر جامعه پس از حوادث و بلایا از طریق ۳۳۰۰ مرکز مشاوره و مشاوره تلفنی سامانه ۱۴۸۰ در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (متولی سلامت روان) بهویژه در شرایط فعلی و بحران ناشی از پاندمی کرونا، سهم موثر و عمدهای در تعدیل فضای روانی و اجتماعی کشور، تثبیت و تقویت شاخصهای سلامت روانی اجتماعی و فراگیری و ارتقای دسترسی به خدمات سلامت ایفا کرده است.
وی در پیام خود اضافه کرد: بهزیستی در این راستا از ظرفیتهای قانونی، تقویت پارادایمهای مسئولیت اجتماعی، مشارکت سازمان یافته تشکلهای مردمی و بهعنوان همکاران سازمان در سیاستگذاری، راهبری و پیادهسازی برنامههای روانی، اجتماعی برخوردار بوده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در جوامع امروزی سلامت روان، بهعنوان ارزشمندترین سرمایه انسانی و اجتماعی یکی از پشتوانه های ملی و از اهم شاخص های توسعه یافتگی پذیرفته شده و انسان سالم، محور توسعه پایدار تلقی میشود.
قبادی دانا افزود: با توجه به نقش مهم بُعد اجتماعی و روانی سلامت در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، شادابی و نشاط اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی، تاکید بر جایگاه اصلی پیشگیری در سیاستگذاری حوزه سلامت روان و طراحی و اجرای برنامه های مبتنی بر شواهد و تقویت عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر، ارتقای سلامت روان بهعنوان شالوده اصلی برنامه های پیشگیرانه مانع از افزایش آمار اختلالات روانشناختی در جامعه میشود.
وی با اشاره به شعار هفته سلامت روان امسال با شعار "سلامت روان در جهان نابرابر"، گفت: امسال در شعار هفته سلامت روان دو محور دیده می شود. نابرابری در سلامت روان در مقایسه با سلامت جسم، بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات روانشناختی را از زندگی طبیعی محروم می کند. طبق یافته ها، ۷۵ تا ۹۵ درصد از این اختلالات، در بسیاری از جوامع و بهویژه در قشرهای آسیب پذیر و فقیر به درستی شناسایی نشده و رنج درازمدت افراد مبتلا را موجب میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پیام خود اظهار داشت: با توجه به پیامدها و مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا، ضروری است که غربالگری و درمانهای لازم برای این افراد در دوران پساکرونا بهطورجدی در دستور کار قرار گیرد.
قبادی دانا افزود: محور دوم شعار امسال "همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییر" است. روشن است که بخش مهمی از همکاری اشاره شده در سطح بین المللی است. رفع تحریم های ظالمانه، مهمترین همکاری است که انتظار می رود هرچه سریع تر صورت گیرد. در سطح ملی نیز منطبق با "سند سیاست سلامت روان جامعه" وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همکاری های بین بخشی برای طراحی و اجرای برنامه جامع سلامت روان کشور، بسیاری از موانع فعلی را رفع کرده و سلامت روان را برای افراد جامعه به ارمغان خواهد داشت.
وی با قدردانی از اقدامات ایثارگرانه و بی نظیر تمام مدافعان سلامت و عوامل سختکوش نظام سلامت کشور و تبریک روز جهانی بهداشت روان (دهم اکتبر مصادف با ۱۸ مهر ماه) و هفته بهداشت روان (۱۸ الی ۲۴ مهر ماه) به تمامی روانشناسان و مشاوران متعهد در سراسر کشور بهویژه روانشناسان و مشاوران در سازمان بهزیستی (ستاد و استانها) و واحدهای تابعه و ابراز قدردانی از اهتمام دلسوزانه این عزیزان در جهت کاهش رنج و آلام آحاد جامعه، اظهار امیدواری کرد که با تداوم و استقرار اینگونه تلاشها شاهد تثبیت، رشد و بالندگی شاخصهای سلامت روانی، اجتماعی در سطح کشور باشیم.
هفته سلامت روان از ۱۸ الی ۲۴ مهر ماه با شعار " سلامت روان در جهان نابرابر" و "همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییر" برگزار میشود.
منبع: ایرنا
نظر شما