تحولات منطقه

رئیس پلیس فتا خراسان رضوی در حالی دو پرونده مطروحه در این پلیس را رسانه‌ای کرد که در هر دو پرونده ساده‌انگاری و اعتماد بیجا کار دست شکات داده بود.

 «اَد» بزن و «فیشینگ» شو!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جویندگان کار گرفتار دام کلاهبرداران
 رئیس پلیس فتا خراسان رضوی گفت: متأسفانه در بررسی برخی پرونده‌ها شاهد آن هستیم که افراد کلاهبردار با درج آگهی «نیازمندی» در سایت دیوار و دیگر سایت‌های نیازمندی آنلاین اعلام می‌کنند کارگر در ازای پرداخت حقوق‌های چند برابری نیاز دارند و به این واسطه کارجویان را از شهرهای دیگر به مشهد می‌کشانند.
سرهنگ جهانشیری افزود: در ادامه آنان را به خانه‌های دور افتاده و حاشیه شهر برده و توسط برخی افراد که زبان چرب و نرمی دارند آن‌ها را در محاصره امواج مثبت کلامی مانند اینکه می‌توانید پولدار شوید و... قرار داده و بازی شومی را رقم می‌زنند.
این افراد کار را به جایی می‌رسانند که کارجویان وادار می‌شوند از خانواده‌هایشان وجوهی را به عنوان آغاز فعالیت اقتصادی بگیرند. به محض دریافت این وجوه به اجبار از آن‌ها امضا و اثر انگشت می‌گیرند که شما هیچ طلبی از ما ندارید و هر کجا که ما صلاح می‌دانیم پول‌ها را سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.
رئیس پلیس فتا استان بیان کرد: در ادامه بعضی افراد از چنگال آن‌ها متواری و عده‌ای هم که از ترس آبرو گرفتار ماجرا شده‌اند را به مسیرهای خلاف قانون سوق می‌دهند.
در این زمینه باندهایی هم شناسایی و مورد برخورد قرار گرفته‌اند، اما نکته اصلی ماجرا که شهروندان و افراد جویای کار باید مورد توجه قرار دهند این است که به هیچ عنوان نباید پای اوراقی را امضا کنند که علمی به آن ندارند و همان ابتدا به وعده‌هایی که داده می‌شود توجه داشته باشند و آن را با واقعیت‌ها مقایسه کنند.
مراقب «Add» کردن‌های اجباری باشید
سرهنگ جهانشیری در تشریح پرونده دیگری اعلام کرد: در پی مراجعه چند تن از شهروندان به پلیس فتا استان و ارائه شکوائیه‌هایی مبنی بر کلاهبرداری شخصی نامعلوم از طریق پیشنهاد کاریابی به آنان در شبکه‌ اجتماعی تلگرام، موضوع به طور ویژه در دستور کار این پلیس قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این روش کلاهبرداری با عنوان «اد بزن، وجه دریافت کن»، مجرمان سایبری با تبلیغ کاریابی از کاربران فضای مجازی و شبکه اجتماعی تلگرام می‌خواهند به ازای جذب ممبر، وجهی را دریافت نمایند و از اعتماد افراد متقاضی کار و فعالیت در این شبکه اجتماعی سوء‌استفاده می‌کنند و از این طریق با ارسال لینک حاوی بدافزار؛ به بهانه پرداخت وجه و عضویت، به اطلاعات حساب بانکی کاربر دست یافته و موجودی حساب قربانی را خالی می‌کنند.
سرهنگ جواد جهانشیری با بیان اینکه در تحقیقات پلیس مشخص شد تعداد قابل توجهی با شیوه و شگرد مشابه در دام کلاهبردار یا کلاهبرداران فضای مجازی گرفتار شده‌اند، گفت: کارشناسان پلیس فتا پس از اقدام‌های فنی و تخصصی متهم این پرونده‌ها را شناسایی کردند و در یک عملیات غافلگیرانه با هماهنگی مرجع قضایی وی را در یکی از شهرستان‌های استان دستگیر کردند. رئیس پلیس فتا استان عنوان کرد: متهم پس از دستگیری در ابتدا منکر هرگونه بزه ارتکابی شد و با سخنان گمراه‌کننده قصد فریب پلیس را داشت که با هوشیاری کارشناسان پلیس فتا و روبه‌رو شدن با ادله دیجیتال انکارناپذیر، لب به سخن گشود و به بزه ارتکابی معترف شد.
سرهنگ جهانشیری افزود: با بررسی کارشناسان پلیس فتا از حساب‌های فیشینگ شده، مشخص شد قربانیان این ترفند کلاهبرداری در سراسر کشور گسترده بوده و در این خصوص تعدادی سیم‌کارت و حساب اجاره‌ای نیز از محل اختفای متهم کشف شد که با توجه به قرار صادره برای این فرد، میزان و رقم دقیق کلاهبرداری در دست بررسی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.