تحولات لبنان و فلسطین

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تقریبا ۹۵ درصد از گره یا ندول‌های تیروئید خوش خیم هستند اما باید درصورت لزوم از گره نمونه برداری شود تا بتوان خوش خیم بودن آن را اثبات کرد.

 حدود ۹۵ درصد گره‌های تیروئید خوش خیم هستند

به گزارش قدس آنلاین از دبیرخانه سیزدهمین همایش بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم، دکتر مجید ولی زاده با بیان اینکه گره های تیروئید به طور معمول در زنان شایع تر از مردان است، افزود: در زنان در پنج درصد و در مردان در یک درصد جمعیت احتمال وجود گره قابل لمس وجود دارد البته اکثر گره های تیروئید خوش خیم هستند ولی باید از گره های بزرگتر یا تا ۱.۵ سانتی متر نمونه برداری شود تا بتوانیم خوش خیم بودن آن ها را اثبات کنیم.

وی با بیان اینکه معمولاً افراد به صورت اتفاقی مثلا هنگام بلع با نگاه در آینه متوجه حرکت گره تیروئید می‌شوند و توسط معاینه پزشک نیز تشخیص داده می شود، افزود: بسیاری از این افراد سابقه ابتلای خانوادگی به ندول تیروئید ندارند ولی به هر حال زمانی که این افراد به پزشک مراجعه می‌کنند در ابتدا یک آزمایش خون از آنها گرفته خواهد شد و پس از آن آزمایش پرکاری تیروئید و در صورت نیاز نمونه‌برداری از گره تیروئید انجام می‌گیرد و نتیجه برای بررسی ارسال می شود و پاتولوژی اعلام می‌کند که آیا گره خوش خیم و یا بدخیم است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ندول‌های بدخیم با عمل جراحی و حداکثر با یک نوبت تجویز ید رادیو اکتیو کاملاً قابل کنترل است و معمولاً اقدام اضافه تری لازم نیست، اظهار داشت: در صورتی که گره یا ندول تیروئید خوش خیم باشد، مانند یک خال با آن رفتار خواهد شد و پزشک توصیه می‌کند که هر ۶ تا ١٢ ماه یکبار بیمار سونوگرافی تیروئید انجام دهد که اگر تغییری در این گره ایجاد شده بلافاصله اقدام لازم صورت گیرد.

سیزدهمین همایش بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم  ۱۹ تا ۲۱ آبان با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته داخل و خارج از کشور برگزار می‌شود و جدیدترین مباحث علمی درباره غدد درون ریز از جمله غدد هیپوفیز، تیروئید، فوق کلیه، پاراتیروئید، غدد جنسی و ... مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد و جدیدترین دستاوردهای علمی در این زمینه ارائه خواهد شد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.