تحولات منطقه

نبرد ۱۱ روزه نیروهای مقاومت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس یکی از اتفاقاتی است که می‌تواند نقطه عطفی در مسیر حرکت مقاومت برای بازپسگیری حقوق خود از صهیونیست‌ها باشد.

دولت‌های عربی برای ما مرده‌اند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

در این نبرد ۱۱ روزه آن چیزی که نظر همگان را جلب کرد، مسئله رشد عملیاتی نیروهای مقاومت درعرصه موشکی بود و حتی پیش از آن دستیابی نیروهای مقاومت به آرایش‌های قوی برای نبردهای نامنظم که در نوع خود خاص بودند. رژیم صهیونیستی پس از این نبرد رفتار خود را قدری تعدیل کرد، تاجایی که برخی از سران آن‌ها از این شکست به‌شدت اعلام نارضایتی کردند. برای بررسی اوضاع امروز فلسطین و مردم این سرزمین به سراغ نورس حمید نماینده دانشجویان فلسطینی مقیم ایران در مشهد مقدس رفتیم و به دنبال پاسخ به پرسش‌هایی هستیم که تنها یک فلسطینی می‌تواند به آن‌ها پاسخ بدهد. نورس حمید دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس دانشگاه فردوسی و عضو جنبش مقاومت فلسطین است. 

از لنز نگاه یک فلسطینی  نبرد ۱۱ روزه نیروهای مقاومت در برابر صهیونیست‌ها تا به امروز چه پیامدهایی داشته است؟

فلسطین پس از آتش بس همچنان درگیر بحران‌های حقوق بشری است. ما به صورت هفتگی آمار شهدایی را داریم که توسط صهیونیست‌ها به شهادت می‌رسند. این روزها مردم فلسطین منتظر بازسازی آثار و تخریب‌های دوران تنش هستند که باید از سوی سازمان‌های بین المللی تأمین مالی بشود. مقاومت ۱۱ روزه و شکست صهیونیست‌ها در اداره این نبرد ضمن تصاحب افکار عمومی سرزمین‌های اشغالی موجب رشد امید به زندگی و تقویت انگیزه همدلی در بین ساکنان نوار غزه و کرانه باختری رود اردن شده است.

صهیونیست‌ها اعتراف کرده اند اگر وارد جنگ دیگری بشوند، قطعاً موشک‌های بیشتری روی سر آن‌ها فرود خواهد آمد و شاهد بودیم که در روزهای قبل، مقاومت اسلامی فلسطین نیز این مسئله مهم را با تست موشک‌های کوتاه برد در سواحل این کشور به شهرک نشین‌ها گوشزد کرد و این دقیقاً تکرار همان پیام رهبر انقلاب اسلامی ایران است که می‌گویند دوران «بزن و دررو» تمام شده و امروز مقاومت فلسطین حقوق ملت خود را در همه سطوح دنبال می‌کند. پس از این اتفاقات تکاپوی مردم کرانه باختری رود اردن و غزه درباره مقاومت حداکثری با  نمایش اسلحه‌ها و درگیری‌های پراکنده بیشترشده است.

نبرد ۱۱ روزه، روح حماسه و شهادت طلبی را بار دیگر زنده کرد و به همین خاطر است که صهیونیست‌ها پس از اتمام جنگ سرکیسه را شل کردند و بخشی از فشار محاصره را کم کردند.

وضعیت اسیران فلسطینی در زندان‌ها چگونه است ؟

مردم نسبت به قتل اسرای فلسطینی در زندان‌ها معترض هستند. در هفته‌های گذشته اسیران زیادی شهید شده اند و آن‌ها از امکانات درمانی و پزشکی برخوردار نیستند و این مسئله سبب رشد تلفات می‌شود، به همین خاطر مردم اعلام کرده اند اسیرانشان را هرگز فراموش نمی‌کنند و یکی از خطوط قرمز آن‌ها اسیران مظلوم در زندان‌های ظلم صهیونیست‌ها هستند و در صورت اصلاح نشدن شرایط زندانیان و اسیران قطعاً واکنش‌های سختی در انتظار رژیم اشغالگر قدس خواهد بود. ممکن است انتفاضه‌های مسلحانه ای راه بیفتد که دنیا متحیر بشود و موج مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی تقویت بشود و این به ضرر همه کسانی است که اسرائیل غاصب را بنیان نهادند.

صهیونیست‌ها در زندان‌هایشان به کودکان مظلوم و نوجوانان نیز رحم نمی‌کنند و این اسیران در وضعیت سختی به سر می‌برند. آمار تلفات نیروهای مقاومت در زندان‌ها به شدت بالاست و حقوق انسانی رعایت نمی‌شود. ما ۸هزار اسیر درزندان‌ها داریم که هزار نفر از آن‌ها زنان و دختران فلسطینی‌اند و ۱۰۰ نفر دیگر کودکان زیر ۱۶ سال هستند . برخی از این افراد کهنسال شده اند و به دلیل بهره مند نشدن از دارو ودرمان به مرور تلف می‌شوند و این اتفاق تلخی است. حتی صهیونیست‌ها به مدرسه‌های فلسطین حمله  و کودکان را ضرب و شتم می‌کنند و مدرسه‌ها را تخریب و تعطیل می‌کنند.

مردم در محاصره و تحت فشار فلسطین با کرونا چه می‌کنند؟

صهیونیست‌ها مانع از رسیدن برق به بیمارستان‌ها می‌شوند وعدم دسترسی آسان ملت فلسطین به موتورهای برق و سوخت لازم برای تولید برق بیمارستان‌ها کار را سخت تر کرده است. بحران اکسیژن و مواد دارویی خاص را هم شاهد هستیم، نیازمند حمایت بین المللی سنگین هستیم.دولت‌های عربی برای ما مرده اند و هیچ حمایتی از مردم فلسطین نمی‌کنند. ما آن‌ها را مردگان تاریخ قلمداد می‌کنیم.

نظرمردم فلسطین نسبت به گفتمان سازش و گفتمان مقاومت چیست؟

مردم فلسطین از تفکر سازش بیزار شده اند.آن‌ها به حقانیت مقاومت حداکثری رسیده اند. حتی گروه‌های مخالف مقاومت نیز امروز در حال تغییر رویه هستند و این موج در حال اوج گرفتن است. مردم قدس شریف از محدودیت‌ها خسته شده اند و دیر یا زود محاصره شکسته خواهد شد.

جنبش فتح به دیپلماسی و بده بستان معتقد است و سال‌هاست که می‌خواهند از این روش مشکلات را حل کنند، اما نمی‌شود و شکست خورده اند. اما جنبش حماس و مقاومت اسلامی امروز دال مرکزی جامعه فلسطین هستند و مردم به این حرکت‌ها میل پیدا کرده‌اند. امروز گفتمان مقاومت به دنبال حمایت حداکثری از به قدرت رسیدن ملت فلسطین در این مسیر است. ما برای حل  بحران‌های حقوق بشری چند مسئله اساسی داریم که باید از سوی صهیونیست‌ها حل بشود، در غیر این صورت واکنش‌های سختی در انتظار آن‌هاست.

اولاً بهداشت و بیمارستان‌ها؛ محاصره بهداشتی درمانی صهیونیست‌ها یکی از بدترین انواع ظلم به ملت فلسطین است و امروز باید از داخل و خارج پیگیری شود تا این بحران‌ها حل شوند.

دوم، حق تعلیم و تربیت و مدرسه رفتن؛ صهیونیست‌ها مدرسه‌ها را تخریب و تعطیل می‌کنند حتی مدرسه‌هایی که از سوی نهادهای حقوق بشری ساخته می‌شوند؛ زیرا آن‌ها زیرساخت هستند و تخریب زیر ساخت‌ها یعنی تخریب آینده یک ملت.حقوق کودکان توسط صهیونیست‌ها همواره نادیده گرفته می‌شود و این یعنی نسل کشی و تخریب آینده یک سرزمین.

سوم مسئله اسیران است  که در وضعیت خوبی نیستند وقطع به یقین صهیونیست‌ها در این زمینه تاوان سختی را متحمل خواهند شد.

آتش بس، نقطه شکست صهیونیست‌ها بود و این اتفاق اثبات کرد با سلاح اندک هم می‌شود ارتش پوشالی صهیونیستی را دچار خسارت‌های سنگین مهماتی و اقتصادی کرد. مقاومت در اوج نبرد و پیروزی آتش بس را پذیرفت واین دستاورد بزرگی است. البته آتش بس دائمی نداریم؛ تا پایان فتنه در فلسطین و اخراج صهیونیست‌ها که ان شاءالله به قیام امام مهدی موعود (عج) ختم می‌شود و این پیروزی در طول ظهور و پیروزی امام مهدی (عج) خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.