به گزارش قدس آنلاین،دکتر حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، به اهمیت تزریق واکسن در پیشگیری از بروز بیماری ها اشاره و اظهار کرد: واکسیناسیون یک مقوله ای است که در ذات خلقت بشری نهفته است امر الزاما دست ساز انسان نیست، مثلا نوزادی از مادر متولد می شود در همان شکم مادر واکسینه شده و به دنیا می آید. حتی ابوعلی سینا جزو کسانی است که اصول علمی و اخلاقی استفاده از واکسن و داروها را شکل داد و بعدها در زمینه های پیشگیری از بیماری هایی مثل وبا و طاعون دستورالعمل هایی برگرفته از این اصول منتشر و توسط جامعه بشری نیز استفاده شد. بنابراین خواستگاه واکسیناسیون یا ایمن سازی مصنوعی عملا از خود خلقت بشری شکل گرفته و یک دستاورد انسانی نیست.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر واکسیناسیون صورت نگیرد چه اتفاقاتی می افتد، تصریح کرد: خوشبختانه در عصر حاضر هم تعاملات بین المللی کشور ما خوب است و هم دانش ما به حدی رسیده است که می توانیم با عدد، آمار و ارقام صحبت کنیم. بنابراین وقتی روند شیوع اپیدمی کرونا ویروس را قبل و بعد از ویروس بررسی می کنیم این ارقام کاملا متفاوت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: ما به امر واکسیناسیون از دو امر فردی و اجتماعی نگاه می کنیم. از بعد فردی ما باید مسایل را از جنبه های دیگری بررسی کنیم اینکه فردی مایل به واکسن زدن هست یا نه، اما از منظر اجتماعی وقتی به این موضوع نگاه می کنیم ما بحث سود، ضرر و خطر را می بینیم و ریسک این موضوع را مورد ارزیابی قرار می دهیم اینکه خطر واکسن نزدن به چه صورت است.
قناعتی خاطر نشان کرد: با بررسی روند واکسیناسیون در ایران و کشورهای مختلف به این امر می رسیم که سود ما برای امر واکسیناسیون بسیار بیشتر و بالاتر از ضرر است بنابراین طبیعی است که در هر مداخله ای که این امر را در حوزه پزشکی انجام می دهیم سود و زیاد وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در واقع واکسیناسیون موجب کاهش چشمگیر مرگومیر این ویروس است. از این طریق میزان ابتلا نیز حداقل به نصف کاهش خواهد یافت.
قناعتی، شفاف سازی و رفع ابهامات مخالفین واکسیناسیون را موجب تنویر افکار عمومی خواند و تاکید کرد: پیش از این هم هموطنان عزیز و افراد بسیار شریفی، که مخالف واکسیناسیون بودند، تشریف آوردند و در جلساتی با هم صحبت کردیم تا ابهامات در این زمینه رفع شود چرا که اگر بتوانیم واکسیناسیون را به بالای نود درصد برسانیم می توانیم امیدوار باشیم که زنجیره تکثیر ویروس قطع شود.
وی افزود: کرونا ویروس همچون لشکر جنگی مرتب در حال تکثیر و تغییر شکل است و به طور مداوم اسلحههایش را عوض می کند و مدرن تر می شود لذا ممکن است در این تغییر و تحولات، به گونه ای ظاهر شود که نتوانیم آن را کنترل کنیم و کشتار در پی داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، سپس با اشاره به عوارض احتمالی واکسن ها، از هموطنان خواست تا چرخه ایمنی را تکمیل نمایند و تصریح کرد: درخواست می کنم که همه دوستان همکاری کنند تا این مشکل را حل نماییم. قطعا منکر عوارض واکسن نمی شویم، اما همانگونه که در این شعر زیبا آمده “موی سفیدم را فلک به رایگان نداد. این رشته را به نقد جوانی خریده ام” فواید بسیاری هم در اینکار خواهد بود از جمله آنکه واکسیناسیون باعث می شود مرگومیر ده برابر کاهش یابد و میزان ابتلا حداقل به نصف برسد در مقایسه با اینکه ممکن است به ازای هر صد هزار نفری که واکسن دریافت می کنند، یک نفر دچار عارضه جدی و یا مرگ بشود.
وی در خصوص آمارهای مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس نیز خاطر نشان کرد: آمارهای مربوط به واکسیناسیون، عوارض و مرگ و میرهای آن به صورت کلی در کشور و دانشگاه به ثبت می رسد و محاسبات آن موجود است. اگر افراد علاقهمند هستند می توانند به آمارهای رسمی کشور در این زمینه مراجعه کنند؛ ضمن اینکه از رادیو و تلویزیون می خواهم که برنامههای علمی بیشتری برای آگاهی عموم و افزایش درک مردم تهیه کنند تا آنها نیز بیشتر با این موارد آشنا بشوند. اکنون نفع مردم صد در صد در این است که واکسن بزنند.
قناعتی هنچنین در خصوص مواجه کشور در برابر کرونا ویروس از ابتدای شیوع آن نیز تصریح کرد: در بحران کرونا ما با افراط و تفریطهای زیادی مواجه بودیم در ابتدای بحران مدام صحبت از قرنطینه میشد اما آنطور که مشاهده کردیم، توجهی به صحبتهای صاحبنظران نشد و قرنطینه یا انجام نشد یا خیلی دیر این اتفاق افتاد؛ درحالیکه اجرای بهموقع آن میتوانست جان خیلیها را نجات دهد. همانطور که شاهد هستیم در یک ماه گذشته با اجرای قرنطینه و طرح شهید سلیمانی برای مدیریت شیوع کرونا، توانستیم تعداد فوتیها را از ۵۰۰ نفر در روز به زیر ۱۰۰ نفر برسانیم.
منبع: ایسنا
نظر شما