تحولات منطقه

سازمان ملل متحد بار دیگر با تصویب قطعنامه‌ای بر بی اعتباری اقدامات رژیم صهیونیستی در جولان سوریه تاکید کرد و خواستار توقف فوری آن شد.

تاکید مجدد سازمان ملل بر بی اعتباری اقدامات اسرائیل در جولان سوریه
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر با تصویب قطعنامه‌ای تأکید کرد که تمامی اقداماتی که رژیم اشغالگر اسرائیل با هدف تغییر ماهیت و وضعیت حقوقی جولان سوریه انجام می‌دهد یا می‌خواهد انجام دهد، باطل و بی‌اثر بوده و نقض آشکار قانون بین المللی است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ۱۴۹ کشور به قطعنامه با عنوان «جولان اشغالی سوریه» رای مثبت دادند و در مقابل رژیم اشغالگر صهیونیستی و آمریکا به این قطعنامه رای منفی دادند و ۲۳ کشور نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

این قطعنامه از اسرائیل، به عنوان یک نیروی اشغالگر می خواهد تا تصمیمات مربوط به جولان اشغالی سوریه، به ویژه قطعنامه شماره ۴۹۷ شورای امنیت سال ۱۹۸۱ را اکه در آن تأکید شده است که تصمیم اسرائیل برای تحمیل قوانین و صلاحیت خود بر جولان اشغالی سوریه باطل و فاقد اثر حقوقی بین المللی است، جرا کند.

این قطعنامه همچنین از رژیم صهیونیستی خواست فوراً تصمیمات خود را لغو کند و تغییر ماهیت شهری، ترکیب جمعیتی و وضعیت حقوقی جولان اشغالی سوریه و به ویژه شهرک سازی را متوقف کند.

در این قطعنامه تاکید شده است که تمامی اقداماتی که اسرائیل، قدرت اشغالگر، با هدف تغییر ماهیت و وضعیت حقوقی جولان اشغالی سوریه انجام داده یا قرار است انجام دهد، باطل بوده و نقض آشکار حقوق بین الملل و کنوانسیون ژنو مربوط به حمایت از غیرنظامیان در زمان جنگ است و هیچ اثر قانونی ندارد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد حدود ۱۰ روز قبل نیز با تصویب قطعنامه‌ای، از رژیم اشغالگر صهیونیستی خواست به طور کامل از جولان اشغالی سوریه تا خط ۴ ژوئن ۱۹۶۷ عقب نشینی کند. ۹۴ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند، ۷ کشور از جمله رژیم صهیونیستی رأی منفی دادند و ۶۹ کشور نیز رأی ممتنع دادند.

در این قطعنامه آمده بود که تصمیم «اسرائیل» در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ مبنی بر تحمیل قوانین و حاکمیت خود بر جولان اشغالی سوریه باطل و بی اعتبار است و هیچ گونه مشروعیتی ندارد، همانطور که شورای امنیت در قطعنامه شماره ۴۹۷ خود در سال ۱۹۸۱تأکید کرده و از «اسرائیل» خواسته است که اقدامات خود را لغو و از کل جولان اشغالی سوریه تا خط ۴ ژوئن ۱۹۶۷ میلادی عقب نشینی کند.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.