تحولات لبنان و فلسطین

سال‌ها کار اصلی من تدریس و معاونت مدرسه در مقطع دبیرستان بود و به عنوان کار دوم مشغول صنایع‌دستی بودم. پس از آنکه بازنشسته شدم همه وقتم را برای صنایع‌دستی گذاشتم. خوشحالم به عنوان یک انسان فرهنگی در زمینه فرهنگ و اقتصاد کمکی به کشورم می‌کنم.

اشتغال‌زایی برای ۲۵۰ نفر با صنایع دستی

 این بخشی از صحبت‌های «محترم محمد ابراهیمی قوچانی» متولد ۱۳۴۱است که در حال حاضر مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه صنایع‌دستی و کارآفرین است. او که بارها به عنوان کارآفرین برتر در استان از ناحیه فنی‌وحرفه‌ای، توسط فرمانداری بانوی فرهیخته انتخاب شده و شرکت تعاونی او نیز عنوان شرکت تعاونی برتر قوچان را بدست آورده، آثارش به بیش از۱۵۰ نمایشگاه و جشنواره‌های ملی و بین‌المللی راه یافته است.

وی می‌گوید: به هنرعلاقه‌مند بودم و در زمینه صنایع‌دستی به صورت جدی وارد این عرصه شدم.

ازعلاقه تا کارآفرین برترنخستین کارم، برگزاری نمایشگاهی با مواد زائد دورریز بود. هنگامی که دریافتم توان فعالیت در این زمینه را دارم به طور جدی وارد عرصه صنایع‌دستی شدم و فروشگاهی را با نام کوچندگان کرمانج در بازارچه سنتی قوچان افتتاح کردم. این بانوی کارآفرین که درحال حاضر در۱۲رشته مشغول به کار است، بیان می‌کند: در رشته‌هایی چون گلیم، آینه‌کاری، نقاشی روی سفال، میناکاری، مبل‌های سنتی، عروسک‌بافی، مکرومه‌بافی و...مدرک فنی‌وحرفه‌ای را دریافت کردم. همچنین توانستم پشتیبان مشاغل خانگی در این زمینه‌ها باشم و برای بیش از ۲۵۰بانو در شهرستان‌ها و روستاها شرایط مشاغل خانگی را فراهم کنم و کارگاه‌های مشارکتی گلیم‌بافی و رشته‌های دیگر را راه‌اندازی کردم.او درخصوص مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا اظهار می‌کند: برای پشتیبانی و فروش محصولاتی که بانوان تولید می‌کنند، نخستین بازارچه مجازی بانوی کارآفرین قوچانی را در دهه فجر و به مناسبت بزرگداشت مقام زن از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۹۹ برگزار کردم.

از به روزرسانی هنرهای سنتی تا اشتغال‌زایی برای ۲۵۰نفر

وی درباره نوع کارهایش خاطرنشان می‌کند: کارهای من ترکیبی و تفصیلی است به طورمثال در قالب کیف، تابلو، جا قاشقی، آویز، مبل سنتی و...است. همه تلاشم این است که کارها کاملاً به‌روز و با توجه به نیاز مردم تولید شود تا هم مورد استقبال و هم تولیدات در چرخه اقتصادی قرار گیرد.

عضو افتخاری انجمن میراث فرهنگی درخصوص صادرات تولیدات صنایع‌دستی این بانوان در قوچان اظهار می‌کند: با توجه به تحریم‌ها صادرات مستقیم نداریم اما محصولات ما از طریق مسافران به کشورهایی همچون آلمان، کانادا، سوئد، مجارستان و... فرستاده می‌شود.

این بانوی توانمند که بیش از۵۰ نفر به طورمستقیم و۲۰۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با او همکاری می‌کنند و سبب اشتغال‌زایی برای آن‌ها شده است، تصریح می‌کند: هدف اصلی من این است که بانوان پس از آموزش و همکاری با ما بتوانند خودشان کارآفرینی داشته باشند و به طور مستقل مشغول به کار شوند که به این هدف رسیده‌ام و خیلی از کسانی که با ما همکاری داشته‌اند درحال حاضر مستقل شده‌ و برای دیگران نیز اشتغال‌زایی کرده‌اند.

وی تأکید می‌کند: درحال حاضر بیشترین فروش ما از طریق سایت و به صورت مجازی است و پس ازآن با توجه به اینکه ۱۰ سال از افتتاح فروشگاه می‌گذرد، به صورت حضوری نیز مشتری‌هایمان را داریم.

مشکلات بر سر راه تولید

او یکی از مشکلاتی که بر سر راه تولید قرار دارد را تعلق نگرفتن تسهیلات عنوان می‌کند و می‌افزاید: من به این دلیل که ممکن است در هر زمانی مسافران و یا مشتریانی برای خرید به مغازه رجوع کنند، باید به طور مداوم تولید محصول داشته باشم اما با این تورم گاهی اوقات نیاز به کمک‌هزینه داریم. اگر دولت حمایت لازم را از تولیدکنندگان داشته باشد و تسهیلات ۴درصدی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد، به طور قطع مسیر تولید هموارتر خواهد شد. افزایش قیمت مواد اولیه از دیگر مشکلات است به طورمثال قیمت تمام‌شده یک ظرف سفالی از ۵۰هزار تومان به ۱۵۰هزار تومان و یا پشم از ۱۵ تا ۳۰ هزار تومان به ۷۵ تا ۱۰۰هزار تومان رسیده است.

وی در ادامه تصریح می‌کند: مشکل دیگری که برای تولیدکنندگان نوپا و جوان وجود دارد، بازار فروش است. اگر کاغذبازی‌های اداری کاهش پیدا کند و روند کاری برای اشتغال‌زایی سرعت یابد و زمینه تبلیغات و حمایت برای کارآفرینان نوپا وجود داشته باشد، زمینه کار برای جوانان بیشتر فراهم خواهد شد.

او که یک دستگاه فرت‌بافی را وقف سازمان فنی‌وحرفه‌ای کرده است، در پایان تأکید می‌کند: من معتقدم وقف در زمینه اشتغال‌زایی باید پررنگ‌ترشود و هر کسی می‌تواند در حد بضاعتش این کار را انجام دهد تا در زمینه‌های هنری از جوانان حمایت شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.