تحولات منطقه

کیک و شیرینی و غذاهای مختلف و فینگرفودها بخشی از خوراکی‌هایی هستند که بلافاصله خاطرات خوب مانند تولد، ازدواج، سالگردها و مناسبت‌های مختلف و... را یادآوری می‌کنند.

اشتغال‌زایی با طعم شیرینی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

حالا مدتی است این خوراکی‌های خوشمزه به هنر و صنعتی جدی تبدیل شده تا جایی که با بهره‌گیری هرچه بیشتر از خلاقیت و ایده‌های جدید، افراد در بازار، رقابت موفق‌تری خواهند داشت.

غزاله آقامحمدی، متولد ۶۸ و دیپلم که دارای آموزشگاه فنی‌وحرفه‌ای خدمات تغذیه است می‌گوید: در رشته‌های قنادی، کیک‌پزی، تزئین و آشپزی به مدت هفت سال مشغول به کار هستم. چهار سال کار خانگی انجام دادم و سپس به صورت جدی وارد فضای کار حرفه‌ای شدم. در حال حاضر با پنج نیروی ثابت کار می‌کنم که تعدادی از کارورزها برای مربی‌گری تربیت می‌شوند و خوشبختانه امکان درآمدزایی خوبی هم دارند.

اشتغال‌زایی سریع

وی می‌افزاید: از هر کلاس ۱۰نفره، نیمی از افراد زنان سرپرست خانوار هستند و کمکشان می‌کنم وارد فضای کار شوند. رشته‌های قنادی و کیک‌پزی بسیار مورد استقبال قرار گرفته و بسیاری از هنرجویانم پس از یادگیری، از منزل کار را شروع کرده‌اند و درحال حاضر دارای کارگاه و درآمدزایی بسیار خوبی هستند.

این بانوی پرتلاش خاطرنشان می‌کند: هنرجویانی که توانایی مالی برای شروع کار را ندارند امکان گرفتن وام با سود پایین از کمیته امداد و سازمان فنی و حرفه‌ای وجود دارد و می‌توانیم زمینه کار کردن را برایشان فراهم سازیم.

وی در ادامه با بیان آنکه در مدت سه سال بیش از۵۵۰نفر به‌طور رسمی برای آموزش نزد او حضور پیدا کرده‌اند، اظهار می‌کند: به جز این تعداد، طی سال‌ها کار افراد زیاد دیگری را هم آموزش داده‌ام؛ گروه سنی رسمی این افراد از ۱۳ تا ۶۰ سال است که گواهی از طرف سازمان فنی و حرفه‌ای به آن‌ها اعطا می‌شود. خوشبختانه زمینه کار وجود دارد. به‌خصوص که این روزها بیشتر سفارش‌ها از طریق فضای مجازی است.

آقامحمدی تصریح می‌کند: بیش از ۱۰نفر به صورت رسمی دارای کارگاه بوده و به‌طور حرفه‌ای مشغول به کار هستند. در واقع نوعی اشتغال‌زایی سریع برای بانوان در کنار خانواده است.

وی تأکید می‌کند: این کار با سرمایه‌ای حدود ۱۰میلیون تومان قابل راه‌اندازی است و یک فر معمولی خانگی و همزن ساده و چند عدد قالب امکان کار را میسر می‌کند. بانوان به مرور با پیشرفت، می‌توانند ابزارشان را کامل‌تر کنند. این کار با کمی تلاش و خلاقیت می‌تواند زمینه درآمدزایی ماهانه از ۲ تا ۸میلیون تومان را فراهم سازد که با توانمندی خودشان می‌توانند درآمد بیشتری داشته باشند؛ البته در همان آموزش‌های اولیه درباره بدست آوردن این مهارت‌ها نیز راهنمایی لازم را انجام می‌دهیم.

آقامحمدی اظهار می‌کند: کار قنادی و کیک‌پزی سود خوبی دارد و این سود به خاطر دستمزد و ابتکار و خلاقیت آن است، اگرچه متأسفانه برخی از مواد اولیه در کار ما تا سه برابر افزایش قیمت داشته است  مثل آرد، شکر، روغن، تخم‌مرغ و... همچنین ابزار کارمان که با رشد چندبرابری نرخ مواجه شد، اما باز هم با ابتکار و خلاقیت و ایده‌های نو، این حرفه جزو مشاغل مورد استقبال مردم است.

کرونا و استقبال از کسب و کارهای مجازی

این بانوی کارآفرین خاطرنشان می‌کند: در دوران کرونا اگرچه بحث آموزش کاهش یافت اما به هرحال سفارش‌ها انجام می‌شد. در این دوران بسیاری از فروش‌های حضوری به دلیل محدودیت‌ها کاهش یافت اما سفارش‌ها برای مناسبت‌های مختلف و جشن‌ها در حد ارسال کیک انجام می‌شد و عملاً زمینه کار در فضای مجازی رونق گرفت. حتی بسیاری از سفارش‌ها افزایش یافت. ولی به هرحال کیفیت ازنظر مواد اولیه و ظاهر و سلامت محصول برای پیشرفت کار لازم است و به اعتقاد من رمز موفقیت شروع خوب است.

 وی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان در فضای مجازی به همه فروشندگان موادغذایی اطمینان کرد، می‌گوید: به هر حال دنیا در کسب‌وکار به همین سو گام برمی‌دارد اما به طور قطع در زمینه‌هایی که با بحث سلامت مردم روبه‌روییم نمی‌توان از این موضوع بی‌تفاوت گذشت. برای مثال در فضای مجازی می‌توان ازطریق رزومه، نمونه کار، آدرس و شماره تماس و همچنین نظرات مشتری‌ها، به یک برداشت نسبی دست یافت. درحال حاضر سفارش‌های خانگی بازار خوبی دارد اما بحث بهداشت و سیب سلامت باید رعایت شود. اینکه محصولات تولید شده براساس استانداردها باشد و در فضاهای غیراستاندارد و غیرقانونی و زیرزمینی تولید نشده باشد، بحثی است که نمی‌توان از آن به‌راحتی گذشت.

این بانوی کارآفرین توضیح می‌دهد: از این رو به‌تازگی سازمان فنی و حرفه‌ای این اجازه را به ما داده که مجوز صنفی برای سفارش‌هایمان بگیریم. این موضوع در جلسات مختلفی مطرح شده و امیدواریم به‌زودی این اتفاق بیفتد تا این ناامنی در فضای مجازی از بین برود. اگرچه تعداد زیادی از بانوان هنرجو پس از فارغ‌التحصیل شدن مشغول به کار می‌شوند اما این مهم را نباید فراموش کرد که نیاز به یک ساماندهی دیده می‌شود و باید شرایطی به وجود آید که زیرنظر مرجع مشخصی کار کنند تا مردم با اطمینان خاطر بتوانند سفارش‌های خود را اعلام کنند.

او که در بازارمجازی ارغوان سرگروه قنادی و آشپزی است، بیان می‌کند: خوشبختانه در کار ما بیش از ۳۰رشته وجود دارد،  رشته‌هایی چون قنادی، کیک‌های خامه‌ای، فوندانت، شیرینی‌های خشک و عید، باقلوا، دسر، کباب‌ها، فست‌فود، فینگرفود، غذاهای بین‌الملل، غذاهای دریایی، سفره‌آرایی، میوه‌آرایی و... .

آقامحمدی در پایان تأکید می‌کند: بیش از نیمی از مراجعه‌کننده‌های ما زنان سرپرست خانوار هستند که با ساماندهی درست می‌توانیم به عنوان نیروی کار از آن‌ها استفاده کنیم. امیدوارم در آینده نزدیک با راه‌اندازی کارگاه با ظرفیت بیشتر بتوانم از این نیروهای فعال و باانگیزه بهره ببرم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.