به گزارش قدس آنلاین، پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگلها در همایش سراسری معاونان آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای کشور با اشاره به وجود ۴۰ میلیون هکتار حوزه آبخیز شهری در سطح ایران گفت: تاکنون اقدامات آبخیزداری در سطح چهار میلیون هکتار از این حوزه صورت گرفته و برای بقیه این مساحت از حوزه آبخیز شهری نیز باید با اثرگذاری و قوت بالا اقدامات لازم صورت گیرد.
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: وضعیت سازههای تحت مسوولیت این سازمان در سطح کشور باید در مواجهه با سیلابهای احتمالی بعدی حتی در استانهای خشک بطور ضروری مدیریت، کنترل و آماده برای کارایی موثر شوند تا هیچگونه خساراتی در این حوزه ایجاد نشود.
گرشاسبی گفت: آبخیزداری تنها احداث سازه نیست و ما باید به سمتی حرکت کنیم که علاوه بر نگهداری و مرمت پروژه های اجرا شده سنوات قبل به سایر فعالیت های آبخیزداری از جمله پروژه های بیولوژیک و بیومکانیک نظیر درختکاری، بذرپاشی، بذرکاری، کپهکاری، تراسبندی، بانکبندی و قرق مراتع توجه ویژه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز فواید فعالیت های آبخیزداری بر کسی پوشیده نیست گفت: مطالعه و بررسی فنی و تحلیل اثر بخشی پروژه ها باید بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد و برای پرهیز از دوباره کاری مطالعات تفصیلی قبل از اجرای پروژه بسیار مهم است.
گرشاسبی بر تقویت لایههای اقتصادی و اجتماعی طرحهای مطالعاتی آبخیزداری تاکید کرد و گفت: با معرفی اثر بخشی پروژه ها و ثمرات مثبت آن در زندگی مردم میتوانیم مشارکت مردم و خیرین را جلب کنیم چرا که بودجه دولتی در این حوزه کافی نیست.
معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: امروز مردم اثرات مثبت آبخیزداری را میدانند وما باید به سمت نظام مند شدن و بهتر شدن فعالیتهای آبخیزداری حرکت کنیم.
گرشاسبی گفت: احاله مدیریت بخشی از امور و تلفیق فعالیتهای آبخیزداری با سایر طرحها از جمله طرحهای مرتعداری میتواند گام مهمی در جلب مشارکت مردم باشد.
منبع: تسنیم
نظر شما