به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی انتقال خون خراسان رضوی، در استان خراسان رضوی، ۶۰ درصد مصرف خون در مراکز درمانی به بانوان اختصاص پیدا کرده و این در حالی است که بانوان فقط ۵ درصد خون اهدایی را تامین می کنند.
براساس آمار ارائه شده این سازمان در ۱۰ ماهه نخست سال جاری ۱۶۰ هزار و ۸۴۹ نفر به پایگاه های انتقال خون استان مراجعه کرده اند که از ۱۲۱ هزار و ۵۹۵ نفر خونگیری انجام شده است.
همچنین طی این مدت تعداد مراجعه بانوان ۱۲ هزار و ۵۵۲ نفر بوده که از ۶ هزار و ۳۷۳ نفر خونگیری انجام شده است.
این درحالی است که براساس آمار مراکز درمانی بیش از ۶۰ درصد مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن بانوان هستند.
گفتنی است که زنان می توانند هر ۱۶ هفته، یک بار خون اهدا کنند که برابر با ۳ بار در هر سال است. این میزان برای مردان به یک بار در هر ۱۲ هفته می رسد، چون هموگلوبین بیشتری در خون آنها وجود دارد.
اهدای خون برای بانوان کارکردهای آشکاری مانند نجات جان انسان ها، توسعه اعمال جراحی، افزایش امید به زندگی و طول عمر، سلامت مادران و کاهش مرگ و میر آنان در حین زایمان دارد.
خاطرنشان می کند که کل مراحل اهدای خون حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد. شرایط اهدای خون شامل سن بین ۱۸ تا ۶۵ سال، وزن بیش از ۵۰ کیلوگرم، رعایت حداقل فواصل اهدای خون بمدت ۲ ماه (سالانه آقایان ۴ بار و بانوان۳ بار می توانند خون اهدا کنند)، برخورداری از سلامت عمومی جسمانی و روانی، پرهیز از رفتار های پر خطر غیر بهداشتی و ارائه کارت ملی است.
پایگاه های اهدای خون مشهد عبارتند از :
- پایگاه امام رضا (ع) واقع در میدان شریعتی، ابتدای خیابان دانشگاه
- پایگاه امید واقع در خیابان شیرازی، نبش شیرازی ۳، طبقه منهای یک مجتمع تجاری امید
- پایگاه مهر واقع در نبش ابوطالب۳۳
- پایگاه سپهبد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی (میلاد) واقع در بلوار استقلال، بین استقلال۴و۶
- پایگاه ثامن ابتدای بازارچه شهید آستانه پرست، پارکینگ شماره ۴ حرم مطهر رضوی
منبع: فارس
انتهای خبر/
نظر شما