معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز رتبه نخست را در کشور دارد، گفت: آغاز توزیع هوشمند گوشت قرمز بر قیمت آن در خراسان رضوی و در سراسر کشور تاثیرگذار است و قطعا قیمت لاشه گوسفندی را کاهش می‌دهد. همچنین قیمت لاشه گوسفندی در خراسان رضوی نسبت هفته قبل کاهش یافته است.

تاثیر توزیع هوشمند گوشت قرمز بر کاهش قیمت آن

به گزارش قدس آنلاین، حمید جنتی در رابطه با وضعیت تولید گوشت قرمز با بیان اینکه تولید گوشت قرمز در خراسان رضوی با مشکلی مواجه نیست، اظهار کرد: استان در تولید گوشت قرمز رتبه نخست را در کشور داشته و ۱۰ درصد از تولید گوشت قرمز کشور در خراسان رضوی انجام می‌شود که بالغ بر ۸۷ هزار تن در سال است.

وی ادامه داد: در استان ماهانه ۷۰۰۰ تن و سالانه ۸۴ هزار تن به گوشت قرمز نیاز است. یعنی در طول سال معمولا با مازاد گوشت قرمز مواجه هستیم. این مساله مزیت بوده و خراسان رضوی در این خصوص می‌تواند تامین کننده گوشت قرمز برخی نقاط دیگر کشور نیز باشد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه قیمت لاشه گوسفندی کاهش خواهد یافت، بیان کرد: دلیل این امر بهبود وضعیت منابع گوشت قرمز و همچنین وضعیت توزیع گوشت از طرف وزارتخانه است که به صورت نامحدود تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.  

جنتی با بیان اینکه قیمت لاشه گوسفندی در خراسان رضوی نسبت به هفته قبل کاهش یافته است، ادامه داد: اگر قیمت آلایش افزایش پیدا کند، قیمت تمام شده گوشت قرمز کاهش و اگر قیمت آلایش کاهش پیدا کند، قیمت تمام شده گوشت افزایش پیدا می‌کند. این یکی از عوامل تاثیرگذار در قیمت گوشت است و عامل دیگر مباحث مربوط به تاثیرات بازار گوشت خارج از استان  است.  

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر گوشت قرمز در تهران و استان‌های همجوار تامین شود، مسلما قیمت گوشت در سطح استان ما کاهش پیدا می‌کند.  آغاز توزیع هوشمند گوشت قرمز بر قیمت آن در خراسان رضوی و در سراسر کشور تاثیرگذار است و قطعا قیمت لاشه گوسفندی را کاهش می‌دهد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در دی ماه سال جاری قیمت دام زنده کیلویی۶۰ هزارتومان و قیمت لاشه گوسفندی کیلویی حدود ۱۱۵ هزار الی ۱۲۰ هزار تومان بود، عنوان کرد: اتفاقی که در بهمن ماه افتاد این است که قیمت دام زنده افزایش پیدا کرده است و قیمت متوسط دام زنده به کیلویی ۶۵ هزار تومان رسیده است. یعنی در رابطه با دام زنده ۵۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته‌ایم، دلیل این امر افزایش تقاضا بود.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: طبیعی است که در انتهای هر سال با توجه به میزان بارندگی‌ها، به دنبال نگهداری دام و از طرفی به دلیل عرضه دام برای مناسبت‌های پیش‌آمده، عرضه دام کم شود. ما هرساله در همین ایام با این موضوع مواجه هستیم، به همین دلیل برای حل مشکل چند بحث و راهکار را در دستور کار قرارداده‌ایم.

جنتی بیان کرد: یکی از این موارد موضوع عرضه مستقیم گوشت است. در این خصوص با موسسه صنعتی گوشت مشهد و اتحادیه صنعت دامپروری هماهنگ کرده‌ایم که از آن ۸ درصد سودی که متعلق به خرده فروشی است، صرف نظر کرده و گوشت را با همان سود ۳ درصد و به صورت مستقیم در اختیار مردم قرار دهند. بنابراین در حال حاضر یک بازار عرضه مستقیم گوشت توسط اتحادیه صنعت دامپروری داریم. مورد دیگر توزیع هوشمند گوشت قرمز از طریق سایت موسسه صنعتی گوشت مشهد است که با قیمت مناسب‌تری گوشت قرمز در اختیار مردم قرار داده می‌شود.

جنتی ادامه داد: اقدام دیگر شاخص‌سازی در ارزیابی مربوط به قطعه‌بندی و برش‌بندی لاشه است که در هفته آتی در دستور کار داریم. این کار موجب می‌شود تا بتوانیم با توجه به استانداردسازی بر برش‌ها و قطعات با هماهنگی سه اتحادیه صنفی این کار را انجام دهیم. مطمئن هستیم این کار می‌تواند بر قیمت گذاری قطعات و برش‌ها تاثیرگذار باشد و قیمت‌ها را متعادل کند.

وی اضافه کرد: هم اکنون راهکارهایی برای کاهش قیمت گوشت قرمز در دستور کار است. همچنین طرحی نیز برای ورود گوشت به صورت منجمد و به  قیمت تنظیم بازار برای ایام پیش رو داریم. تلاش جهادکشاورزی استان بر این است که هم از تولیدکننده و هم از مصرف کننده حمایت کند.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.