به گزارش قدس آنلاین، ناشران دیجیتال و صوتی امروز وقتی تنها دو روز به شروع نمایشگاه مجازی زمان باقیمانده است، اعلام کردند که در سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت نمیکنند.
این ناشران که عدم حضور خود را در قالب بیانیهای اعلام کردهاند در بخشی از بیانیه [ود آوردهاند: «با وجود پیگیریهای فعالان نشر دیجیتالی کتاب، هنوز این گروه از بازیگران حوزه فرهنگ جای مشخصی در نمایشگاه کتاب تهران ندارند. امسال هم متأسفانه مسئولان برگزاری این دوره از نمایشگاه، با وجود پیگیری و درخواستهای مکرر، فرصتی برای حضور این طیف از جامعه نشر ایجاد نکردند. با توجه به جنس محتوای عرضهشده، منطق و انصاف حکم میکند که «ناشران کتابهای الکترونیکی و صوتی» در کنار ناشران عمومی کتاب جا بگیرند؛ اما بعد از نامهنگاریها و پیگیریهای بسیار، مسئولان امر در نهایت پیشنهاد کردند که این ناشران با پرداخت هزینههای سرسامآور تجاری، غرفهای کوچک در حیاط، کنار غرفههای اغذیهفروشی اجاره کنند یا به محل استقرار فروشندگان محتوای نامکتوب (مانند سیدیهای آموزشی) بروند.
این بیانیه به امضای فیدیبو، طاقچه، کتابراه، آوانامه، ماه آوا، آی قصه، آوارسا، نوار، دانی و نبات، آوارسا، واوخوان، لحنی دیگر، پژوهان و پاتوق کتاب رسیده است.»
مسئولان برنامهای برای جانمایی ناشران دیجیتالی نداشتند
اما برای بررسی این موضوع به سراغ حمیدرضا شربتیان مدیر اپلیکیشن کتاب صوتی نوار رفته ایم که او درباره بیانیه مشترک فعالان نشر دیجیتال و صوتی مبنی بر فقدان فعالان این بخش در سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ابتدا جایی را برای ناشران دیجیتال در نظر نگرفتهبودند؛ بعد پیشنهاد دادند در حیاط، کنار اغذیه فروشی غرفه تجاری اجاره کنیم. در نهایت پیشنهاد دیگری شد تا در طبقه دوم شبستان در کنار فروشگاههایی که سی دی عرضه میکنند، قرار بگیریم. هیچ کدام از اینها با توجه به نوع کارو فعالیت که پلتفرمها و تولیدکنندگان کتاب دیجیتال دارند، پذیرفتنی نیست. در نهایت با توجه به بینظمیهای دیگر تصمیم گرفتیم که در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب حضور نداشتهباشیم.
مدیر اپلیکیشن کتاب صوتی نوار، با اعلام اینکه در دورههای پیشین هم ناشران کتابهای دیجیتال با مشکل مواجه بودند، ادامه داد: در دورههای پیشین نمایشگاه کتاب، در لحظه آخر با تمام فشارهایی که به مسئولان وارد میشد، تصمیم میگرفتند جایی را به ناشران دیجیتال اختصاص دهند.
به گفته او در دوره قبل، در روز آخر در گفتوگوهایی که کف مصلی انجام میشد، به ناشران دیجیتال غرفه تخصیص داده شدهاست. شربتیان این روش فعالیت را نادرست خواند و گفت که در سیوسومین دوره هم مسئولان برنامهای برای جانمایی ناشران دیجیتالی نداشتند.
این بینظمی تکرار میشود
مدیر اپلیکیشن کتاب صوتی نوار با اشاره به بینظمیهای این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب، ادامه داد: به طور کلی در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب، بینظمی ویژهای وجود دارد. از اعطای مجوز به ناشران دیجیتال تا بخش اجرایی نمایشگاه همه موارد پر از بینظمی و بیبرنامهگی است. چند سال است که این بینظمی تکرار میشود، شاید ناشران سنتی بتوانند در آن فعالیت کنند اما ناشران دیجیتال آن را مناسب نمیدانند.
شربتیان آسیب وارده ناشی از فقدان ناشران دیجیتال دراین دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب را مختص نمایشگاه اعلام کرد و افزود: این آسیب به نمایشگاه وارد میشود، همانطور که برخی ناشران مانند انتشارات نی تصمیم گرفتند که در نمایشگاه فقط به صورت مجازی شرکت کنند، این فقدان برای نمایشگاه خواهدبود.
وی درباره سازوکار فعالیت در نمایشگاه بینالمللی کتاب و فروشگاهی بودن این رویداد فرهنگی بیان کرد: این شکل کلی نمایشگاه هم از نظر ما جالب نیست. نمایشگاه باید محلی برای ارتباط بیشتر با دیگر فعالان باشد، اما فروشگاه بزرگ کتاب داریم که در آن ارتباطات شکل نمیگیرد. زیرا ناشران به کار فروشندگی مشغول هستند.
منبع: ایرنا
انتها ی خبر/
نظر شما