به گزارش قدس آنلاین، در آئین بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی که با حضور محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد مقدس برگزار شد، از پنج نفر از کسانی که طی یک سال اخیر در حوزه حماسهسرایی، حماسهسازی، فردوسیپژوهی و ترویج زبان فارسی در عرصه بینالمللی فعالیتهای موثری داشتند، تجلیل به عمل آمد و نشان عالی فردوسی به آنها اعطا شد.
نشانهای فردوسی به حسن ذوالفقاری بابت فردوسیپژوهی، افشین علا بابت حماسهسرایی، رضا عالیزاده، مشاور فرمانده قرارگاه پایگاه عملیاتی مبارزه با کرونا و اصغر عبدلی، فناور و سازنده واکسن کووایران برکت، بابت حماسهسازی و همچنین محمدکاظم کاظمی، شاعر مطرح افغانستان، بابت ترویج زبان فارسی در حوزه بینالمللی اعطا شد.
محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی در این مراسم اظهارداشت: فردوسی راه و رسم بندگی را در میدان رزم برای نسلهای بعد خود مشق کرد و مقاومت را به نظم درآورد و عزت را سرود. فردوسی رستم را حماسه کرد تا حماسه رییسعلی دلواری مقابل استعمار انگلیس آغاز شود فردوسی سهراب را حماسه کرد تا نوجوان بسیجی فکه و شلمچه برای ما ستاره شود؛ همچنین فردوسی کاوه را حماسه کرد تا محمود کاوه برای ما در کردستان معنا شود.
دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان رضوی با بیان اینکه فردوسی در قله شعر و حماسه و افتخار ایرانیان است و هرچه برای فردوسی مرزبان زبان شیرین فارسی کار کنیم کم است زیرا کار او معجزه است، گفت: فردوسی رستم، سهراب، سیاوش، کاوه و فریدون را به ایرانیان هدیه داد تا راه و رسم عزت را به ما هدیه کند.
وی افزود: هنوز جا دارد که دکتری سیاست خارجی، نظامی و روابط بین المللی خود را بر اساس مرام شاهنامه احصا کنیم و واحد درسی شود و در دروس علوم سیاسی تدریس شود.
حسینزاده تصریح کرد: در راستای فرمایشات نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی که گفتند فردوسی مظلوم بوده و همچنان مظلوم است بروید برای فردوسی کار کنید و نیز سخن علامه جوادی آملی در این رابطه حماسه زیاد داریم ولی فردوسی و حماسه سرا کم داریم، امسال در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی طی ۱۰ روز آینده برنامه های فرهنگی و هنری گوناگونی در سطح شهر خصوصا با محوریت آرامگاه حکیم توس از فردا شروع خواهد شد و با اهدای جوایز و نشان فرهنگی و هنری فردوسی به بزرگانی که در این حوزه قدم برداشته و حماسه آفریدند، برنامه ها ادامه پیدا می کنند و فردا نیز ویژه برنامه مفصلی در محل آرامگاه برگزار می شود.
حسین زاده ادامه داد: پس از آن طی فاصله حماسه فردوسی تا شب سوم خرداد همزمان با حماسه فتح خرمشهر، هرشب در محل آرامگاه فردوسی نمایش های متناسب با فردوسی، نقالی، شاهنامه خوانی، تئاتر موضوعی با یکی از قصه هایی که در شاهنامه نقل شده است برای مردم عزیز اجرا میشود.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما