تحولات منطقه

نخستین نشست هم‌اندیشی کمیته‌ها و مواکب اربعین سامرا و بلد به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد

بازگشایی مرز خسروی و قصرشیرین برای اربعین لازم و ضروری است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، نخستین نشست هم‌اندیشی کمیته‌ها و مواکب اربعین سامرا و بلد با حضور حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، سردار امین شریعتی فرمانده قرارگاه سامرا در ایام اربعین، سردار شوشتری جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات، رؤسای مواکب اربعین و جمعی از مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه در ساختمان شهید سلیمانی این سازمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سردار امین شریعتی فرمانده قرارگاه سامرا در ایام اربعین ضمن تقدیر از سازمان اوقاف و امور خیریه برای میزبانی این نشست، اظهار کرد: تمام اعضای این جلسه برای رونق‌بخشی به سامرا و بلد زحمات بسزایی کشیده‌اند؛ شهید حاج قاسم سلیمانی در نامه‌ای در زمینه رونق‌بخشی برای زیارت اماکن متبرکه سامرا نوشته بودند که در یک برنامه پنج ساله تعداد زائران سامرا به ۳ میلیون نفر برسد؛ الحمدلله این امر با حمایت‌های شما تحقق پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد زائران عتبات عالیات به سامرا سفر می‌کنند، تصریح کرد: بسیاری از افراد به حال شما غبطه می‌خورند و دوست دارند که همچون شما خادم زائرین امام حسین (علیه‌السلام) باشند؛ به همین دلیل امیدوارم که قدر این موهبت الهی را بدانید.

فرمانده قرارگاه سامرا در ایام اربعین از حضور ۱۰ کمیته در قرارگاه سامرا در ایام اربعین خبر داد و افزود: حضور مواکب و زائران ایرانی در ایام اربعین در سامرا ضمن ایجاد امنیت پایدار، باعث بالا رفتن صادرات اجناس ایرانی به عراق نیز شده است.

شریعتی با اشاره به افزایش تعداد زائران اربعین حسینی با توجه به کاهش بیماری کرونا، یادآور شد: با توجه به افزایش چشمگیر زائران در سال جاری و فصل گرما باید در این جلسه در خصوص پیش‌بینی‌های مورد نظر، گفت‌وگو کنیم و تبادل نظر انجام دهیم.

پس از صحبت‌های فرمانده قرارگاه سامرا در ایام اربعین، حاضران در این نشست به بیان نظرات خود در خصوص خدمت‌رسانی هرچه بهتر مواکب به زائران اربعین حسینی پرداختند.

حجت‌الاسلام خاموشی پس از استماع نظرات حاضران در این نشست، اظهار کرد: حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) دروازه ورودی به بهشت است؛ برای همین که خدمتگزار به زائرین حرم مطهر حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) هستیم، افتخار می‌کنیم.

وی بازگشایی مرز خسروی و قصرشیرین را لازم و ضروری خواند و افزود: اگر این مرز باز شود، هزینه‌های سفر بسیار پایین می‌آید برای همین اصرار داریم که مرز خسروی باز شود که این امر علاوه بر جلوگیری از اسراف، باعث پراکندگی و عدم تجمع در یک مرز خواهد شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از حمایت همه جانبه این سازمان برای اربعین خبر داد و گفت: خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی از منزل به منزل مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی با بیان اینکه وظیفه ذاتی سازمان اوقاف و امور خیریه خدمت‌رسانی به زائران حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) است، تاکید کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه مثل دیگر نهادها و سازمان‌ها به وظیفه قانونی، شرعی و الهی خودش در این مسیر عمل خواهد کرد و بهتر از گذشته خدمتگزار زائران حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) خواهیم بود.

حجت‌الاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه این نشست با اشاره به خدمت‌رسانی مواکب ایرانی در سامرا از سال ۱۳۹۴، تصریح کرد: علاوه بر این مواکب، کمیته‌هایی همچون کمیته‌های فرهنگی، حمل و نقل، امنیت، اسکان و پشتیبانی و خدمات و همچنین امور زائران با هدف تسهیل حضور زائران در سامرا به خدمت‌رسانی مشغول هستند.

وی یادآور شد: در سامرا شرایط متفاوت است و بر خلاف نجف و کربلا مواکب عراقی بسیار کمی در سامرا مشغول به خدمت‌رسانی هستند که تعدادشان نسبت به مواکب ایرانی بسیار کم است؛ سال گذشته به‌دلیل عدم امکان انتقال وسایل به سامرا، مواکب ایرانی با مواکب عراقی تجمیع شدند و آنها امکانات پذیرایی داشتند و مواکب ایرانی به پشتیبانی مالی و خرید اقلام پرداختند.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه این نشست با هدف آسیب‌شناسی برنامه‌های سال‌های گذشته و ارتقای خدمات در اربعین سال ۱۴۰۱ برگزار شده است، تاکید کرد: امسال با توجه به کاهش کرونا و حضور پررنگ زائران در ایام اربعین، ضرورت دارد تا برنامه‌ریزی گسترده‌ای در محور سامرا داشته باشیم.

حجت‌الاسلام موسوی متقی با تاکید بر اینکه موضوع اسکان زائران در محور سامرا دغدغه اصلی ما بوده است، افزود: امسال به‌دنبال آن هستیم تا بتوانیم با هماهنگی مواکب با یکدیگر بحث اسکان زائران را گسترش دهیم؛ اربعین ۱۴۰۱ به‌دلیل گرمای هوا بحث آب خنک و یخ نیز از ضروریات است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از ۳۵ موکب ایرانی فعال در محور سامرا، ۶ موکب وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه است و مابقی مردمی هستند و به هیچ نهادی وابسته نیستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.