تحولات لبنان و فلسطین

افزایش میزان مرگ‌ومیر و بستری‌شدگان ناشی از بیماری «کووید-۱۹» در موج جدید کرونا که این روزها آمار مبتلایان را ۵ رقمی کرده، در حالی است که بیمارستان‌ها هم‌اکنون به دنبال تدارکات برای خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی طی روزهای آینده هستند.

کرونا از گور برخاسته

به گزارش «وطن‌امروز»، موج هفتم کرونا در کمتر از یک ماه آمار جان‌باختگان این بیماری در کشور را چند برابر کرد. ماه گذشته آمار صفر کرونایی را برای چند روز تجربه کردیم و مابقی روزها شمار فوتی‌های نیز از انگشتان ۲ دست فراتر نمی‌رفت اما اکنون کرونا دوباره قد علم کرده و خیلی از شهرها در وضعیت قرمز و نارنجی این بیماری قرار دارند؛ بیماری‌ای که گویا به این زودی‌ها دست‌بردار ما نیست. کارشناسان تنها راه رهایی از این بیماری را خودمراقبتی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون عنوان می‌کنند. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد متاسفانه در شبانه‌روز گذشته آمار مبتلایان شناسایی‌شده و همچنین فوتی‌های ناشی از کرونا در کشور افزایشی دوباره داشته، به طوری که ۱۱۰۳۵ بیمار جدید شناسایی شدند و ۴۱ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سه‌شنبه ۴ مرداد و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۰۳۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۱۵۳۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت ۴۱ بیمار مبتلا به «کووید-۱۹» هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۷۵۸ نفر برسد. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۷۴ هزار و ۹۹۵ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۱۰۳۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است بنا بر اعلام وزارت بهداشت، آمار تزریق واکسن کرونا نیز در شبانه‌روز یادشده افزایشی بوده است به طوری که تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۶۰ هزار و ۱۸۷ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۲۰۸ نفر دوز دوم و ۲۹ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۸۴ نفر نیز دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. به این ترتیب مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۱۵۲ میلیون و ۸۷۲ هزار و ۵۷۹ دوز رسید. همچنین در حال حاضر ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۹۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت آبی بیماری کرونا قرار دارند. 

* افزایش مراجعات کرونایی به مراکز درمانی

شیوع گسترده زیرسویه جدید کرونا در کشور موجب شده کادر درمان بیمارستان‌ها خود را برای خدمات‌رسانی به مبتلایان این بیماری آماده کنند. رئیس و مدیران بخش‌های مختلف بیمارستان سینا، در نشست اضطراری کمیته بحران «کووید-۱۹»، به ارزیابی وضعیت این بیماری پرداختند. محمد طالب‌پور در این نشست اضطراری با توجه به افزایش همه‌گیری کرونا اظهار داشت: موج کرونا مجدد در حال ابراز وجود است و برای خالی نگه‌داشتن اورژانس نیاز است یک بخش برای بیماران «کووید-۱۹» در نظر گرفته شود و به سرعت بیماران مبتلا به آن بخش انتقال یابند. مینا نجفی، مدیر پرستاری بیمارستان نیز به بیان آمار مراجعان مبتلا به «کووید-۱۹» و اقدامات انجام‌شده در بخش‌های اورژانس و بستری پرداخت و از اختصاص بخش جراحی عروق ۲ به بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» خبر داد. همچنین جلالی، متخصص طب اورژانس بیمارستان نیز با بیان اینکه تراکم مراجعه بیماران در این فصل به اورژانس بسیار زیاد است، گفت: برخی مراجعه‌کنندگان نیز مبتلا به «کووید-۱۹» هستند و انتقال بیماری بین مراجعان اورژانس بسیار زیاد شده است. وی درباره نحوه سیر بیماری افزود: وضعیت اکثر مراجعه‌کنندگان حاد نیست و آنهایی که بستری شدند نیز بیشتر افراد مسن و کسانی هستند که از بیماری زمینه‌ای رنج می‌بردند. در همین باره آذر حدادی، استاد بیماری‌های عفونی بیمارستان سینا بیان داشت: متأسفانه تبلیغات منفی فضای مجازی سبب ایجاد شک و شبهه میان افراد جامعه برای تزریق دوز چهارم شده است و باید از ۴ هفته قبل واکسیناسیون دوز چهارم آغاز می‌شد. وی همچنین بر بازگشایی یک بخش ویژه بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بیمارستان تاکید کرد و افزود: میزان مراجعات این هفته نسبت به هفته قبل افزایش یافته اما شدت علائم بیماری به اندازه موج‌های قبلی نیست. حدادی همچنین بر لزوم استفاده از ماسک تاکید کرد و بیان داشت: متأسفانه در سطح جامعه و حتی بیمارستان دیده می‌شود که افراد کمتر از ماسک استفاده می‌کنند و این در حالی است که میزان سرایت این موج بسیار زیاد است. کمال بصیری، رئیس بخش اورژانس بیمارستان نیز به بیان گزارشی از وضعیت اورژانس پرداخت و بیان داشت: اگر روند ورود بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» به اورژانس در همین سیر بماند، به نظر می‌رسد بیماران اکسترا در بخش‌ها پخش شوند تا امکان ورود دیگر بیماران به اورژانس فراهم شود. وی همچنین پیشنهاد راه‌اندازی قسمت تریاژ تنفسی را نیز مطرح کرد. در پایان نشست اضطراری کمیته بحران «کووید-۱۹» بیمارستان سینا، مقرر شد راه‌اندازی تریاژ تنفسی با حضور یک پزشک مستقل به زمانی تعلق گیرد که تعداد بیماران ظرف مدت ۲۴ ساعت به بالای ۲۴ نفر برسد و بخش جراحی عروق نیز طی ۲۴ ساعت تخلیه و برای بستری بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در نظر گرفته شود.

بنا بر این گزارش، پس از آنکه برای نخستین‌بار آمار روزانه فوتی‌های کرونا در کشور صفر شد، فکر می‌کردیم همه چیز تمام شده و می‌توانیم به زندگی بدون کرونا بازگردیم، در حالی که پس از گذشت ۲ ماه از صفر شدن آمار روزانه فوتی‌های کرونا، شاهد بازگشت به مرگ‌های ۲ رقمی روزانه هستیم. همچنین موارد ابتلای روزانه کرونا که به کمتر از ۵۰ مورد رسیده بود، دوباره ۵ رقمی شده و به بیش از ۱۱ هزار نفر رسیده است. 

جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا نیز در این باره ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: توصیه ما این است که مردم استفاده از ماسک را فراموش نکنند و حتما دوز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند، چرا که واکسیناسیون باعث کاهش موارد شدید بستری در بیمارستان و مرگ‌ومیر می‌شود. وی افزود: افرادی که ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن آنها می‌گذرد، حتما نسبت به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند؛ مهم نیست که آخرین واکسن، نوبت اول یا دوم یا سوم باشد، بلکه اگر ۶ ماه از آخرین نوبت می‌گذرد، حتما دوز یادآور باید تزریق شود. انتظار می‌رود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و سرعت واکسیناسیون در کشور، شرایط به گونه‌ای رقم نخورد که باعث شدت بیماری شود، زیرا در روزهای پیش رو، شاهد برپایی مراسم عزاداری و... در کشور خواهیم بود و به دنبال آن، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها را خواهیم داشت. 

محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز در ارتباط با چرایی بازگشت به روزهای سخت کرونایی و افزایش مرگ‌های روزانه گفت: دلیل اصلی افزایش ابتلا و مرگ‌ها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را برای پاییز و زمستان آماده کرده بودند، بنابراین احتمالا پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت. به دنبال افزایش میزان مرگ‌ومیر و مبتلایان به کرونا، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است که در آخرین جلسه دولت تصویب شد سال آینده مدارس و دانشگاه‌ها حضوری شوند و اگر موردی پیش بیاید، ستاد کرونا مطرح می‌کند و ما هم تابع خواهیم بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.