تحولات منطقه

اختتامیه هفتمین دوره علمی سفیران رضوی با حضور ۲۷ تن از علمای اهل سنت عراق و عضو مجمع تقریب، در مشهد برگزار شد.

استمرار این سلسله نشست‌ها برای نزدیک شدن‌ دل‌ها به هم لازم است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اختتامیه هفتمین دوره علمی سفیران رضوی با حضور ۲۷ تن از علمای اهل سنت عراق و عضو مجمع تقریب مذاهب، روز چهارشنبه، ۵ مردادماه، در تالار شیخ طوسیِ بنیاد پژوهش‌های اسلامی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین ابوی ثانی، استاد حوزه و دانشگاه در حاشیه این نشست در گفت‌وگویی با اختصاصی قدس آنلاین، درمورد نتیجه برگزاری این سلسله نشست‌ها بیان کرد: به این زودی نمی‌شود دنبال نتیجه بود؛ به نظرم استمرار این سلسله نشست‌ها برای نزدیک شدن دل‌ها به هم و ایجاد مسمای تقرب مذاهب لازم است. چون درحال حاضر تقریب مذاهب در کشورهای اسلامی یک شعار است و زمانی مسما پیدا می‌کند که این طور نشست‌ها ادامه پیدا کند تا حرف‌های یک دیگر را بشنویم و نگاه‌ها به هم نزدیک شود.

وی بیان کرد: ادامه این مسیر می‌تواند روحیات تقریب مذاهب و اهداف مشترک ما که همان اهداف اسلام است را تقویت کند، البته به نظر من، بهتر از این مدل کنفراس‌ها، گعده‌هایی است که علمای دوطرف بنشینند و گفت‌وگویی صمیمانه صورت گیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: وقتی مبنای مشترکی پیدا کنیم، مسیری که قرار است طی کنیم روان خواهد شد. اصطکاک‌ها و اختلاف نظرها به حاشیه می‌رود و اصل می‌شود همان اصل اسلام در مقابله با جریان تحریفی دشمن.

وی در ادامه ارزیابی خود را از این نشست‌ها نیز بیان کرد: تا به حال بسیار خوب بوده و همت بسیار خوبی از سوی مجموعه صورت گرفته شده است. خود من  از دیدن اشتراکاتی که بین مذاهب وجود دارد بسیار روحیه گرفتم و الان دست من باز است تا مصادیق تقریب مذاهب را در فضاهای دیگر بیان کنم، برای اثبات اینکه مذاهب اسلام می‌توانند به خوبی با هم وحدت باشند و مصداق کامل آن هم این سلسله جلسات بود که با روی باز و احترام کامل طرفین برگزار شد. به نظرم باید فضلای فعال در عرصه بیداری اسلامی هم در این جلسات شرکت کنند و جمعیت‌های مختلف از مذاهب دیگر را ببیند.

حجت‌الاسلام ابوی ثانی در بخشی از این نشست نیز به تبیین دموکراسی غربی و اختلاف آن با دین اسلام پرداخت و مطرح کرد: اسلام آمریکایی در مقابل اسلام واقعی، نه تنها مخالف جنگ نیست، که راه‌انداز جنگ هم هست.

وی ابراز کرد: از وزارت خارجه عربستان پرسیدن چرا کودکان و مسلمانان را در یمن می‌کشید؟ گفتند برای اینکه دموکراسی را برقرار کنیم!  درحالی که خود عربستان انتخابات برگزار نکرده و از دموکراسی حرف می‌زند!

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اسلام ناب اسلام پرهیز از جریحه دار کردن احساس دیگر انسان‌هاست و اسلام آمریکایی، اسلام اشداء علی المومنین و رحماء بین کفار است.

حجت الاسلام ابوی ثانی افزود: جمهوری اسلامی اعلام می کند دین رسمی اسلام است، می‌گویند این ضد دموکراسی است درحالی که بیشترین انتخابات مردمی را خود ما داریم.

وی گفت: در دموکراسی باید کثرت گرایی مورد پذیرش باشد. در این دموکراسی همجنس گرایی مجوز می‌گیرد، کلیسا بین حیوان و انسان پیوند ازدواج برقرار می‌کند و می‌گویند این دموکراسی است! اما اگر ایران دین رسمی خود را اسلام معرفی کند، این دموکراسی نیست، بنابراین ما در دین، دموکراسی به این معنا نداریم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.