تحولات منطقه

نبرد سه روزه مقاومت فلسطین و یزیدیان زمان با پیروزی رزمندگان اسلام پایان یافت. پیروزی که ثمره خون ۴۵ شهید فلسطینی است. ۱۵ نفر از این شهدا کودک هستند تا بار دیگر ما را یاد جمله معروف «پیروزی خون بر شمشیر» بیندازد.

پیروزی خون بر شمشیر
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نبرد سه روزه مقاومت فلسطین و یزیدیان زمان با پیروزی رزمندگان اسلام پایان یافت. پیروزی که ثمره خون ۴۵ شهید فلسطینی است. ۱۵ نفر از این شهدا کودک هستند تا بار دیگر ما را یاد جمله معروف «پیروزی خون بر شمشیر» بیندازد.

«عودِد باسیوک» رئیس عملیات وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ترور عالی‌ترین فرماندهان نظامی جهاد اسلامی در عملیاتی با نام «صبح صادق» خبر داد. «تیسیر الجعبری» از برجسته‌ترین فرماندهان سرایا القدس و سپس خالد منصور از فرماندهان جهاد در منطقه جنوبی در این عملیات به شهادت رسیدند.

اما در پاسخ به عملیات رژیم صهیونیستی بود که جنبش جهاد اسلامی از عملیاتی به نام «وحدت میادین» سخن گفت که طی آن ۱۳۰موشک در ۱۰دقیقه شلیک و اعلام شد ۵۸ شهرک نزدیک غزه زیر رگبار حملات راکتی مقاومت قرار گرفتند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرد هزار راکت از غزه به سمت شهرک‌های فلسطین اشغالی شلیک شده است.

این رژیم در عین حال گفت ۱۴۰مرکز وابسته به جهاد اسلامی در غزه را هدف قرار داده است. منابع خبری فلسطینی و صهیونیستی خبر دادند تل‌آویو هدف موشک‌های مقاومت فلسطین قرار گرفته است. اما آنچه در این جنگ بیش از دیگر عملیات‌ها مورد توجه قرار گرفت غافل‌گیری‌های جهاد برای صهیونیست‌ها بود.

غافل‌گیری‌های مقاومت

جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا و سفیر سابق ایران در لیبی درباره این غافل‌گیری‌ها به قدس پاسخ می‌دهد:«از آنجا که جبهه مقاومت در عملیات نظامی، سیاسی و تبلیغاتی باید به طور بسیار پنهانی و محرمانه و سری عمل کند ناگزیر است تحرکاتی را انجام دهد که اسرائیلی‌ها کمتر از آن اطلاع پیدا کنند. زمانی که آن‌ها این قابلیت را پیدا کنند که در شرایط بسیار دشوار تحت نظارت ماهواره‌ها، تحرکاتی را نشان دهند غافل‌گیری برای اسرائیل اتفاق خواهد افتاد. اسرائیلی‌ها تصور نمی‌کردند پس از ترور رهبران جهاد، به این سرعت و با این حجم آتش روبه‌رو شوند. این دستپاچگی و تخریب‌های شهرک‌های اسرائیلی که به کشته دادن آن‌ها انجامید -که البته پنهان شد– نشان‌دهنده این است که آن‌ها آماده چنین حجم آتشی نبودند».

وی درباره علت آغاز درگیری‌ها هم می‌گوید: «رژیم صهیونیستی دست به ترور چند تن از رهبران جهاد اسلامی زد تا تصویر قوی و غیرواقعی از خودش ارائه دهد، اما همین مسئله به واکنش شدید جهاد اسلامی منجر شد».

به عقیده قنادباشی، اسرائیلی‌ها در شرایط حاضر خود را در چندین عرصه بازنده می‌دانند که عبارت‌اند از: «نخستین مسئله، طرح معامله بزرگ قرن توسط ترامپ بود که به فراموشی سپرده شد. دوم سفرآقای بایدن؛ انتظار آمریکایی‌ها این بود دوباره روند عادی‌سازی روابط بین رژیم اسرائیل و کشورهای عربی به‌ویژه عربستان را کلید بزند که این اتفاق نیفتاد. سوم تصویب قانون منع رابطه با اسرائیل در پارلمان عراق. چهارم اسرائیلی‌ها در ماجرای میدان گازی کاریش هم شکست خوردند چون مواضع حزب‌الله بسیار منطقی است. پنجم انحلال پارلمان که بارها اتفاق افتاده است. این‌ها همه عواملی بود که این انگیزه را به آن‌ها می‌داد تا نمایشی از قدرت را به اجرا بگذارند و به ترور رو آورند».

چرا آتش‌بس شد؟

سفیر پیشین ایران در لیبی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا در اوج عملیات و درحالی‌که دست برتر با مقاومت بود ناگهان آتش‌بس انجام شد، معتقد است: «پذیرش آتش‌بس مرتبط با برنامه‌های آینده مقاومت است. یکی از مهم‌ترین کارهایی که جهاد اسلامی انجام داده این است که زمینه مسلح شدن کرانه باختری را فراهم کرده است. غزه به موشک مسلح شده و بنابراین به‌خوبی می‌تواند از خود دفاع کند. ولی در کرانه باختری که شهرهای زیادی دارد به‌تازگی نشانه‌هایی از مسلح شدن مردم توسط جهاد به چشم می‌خورد. آن‌ها علاقه‌مندند در شرایط بهتری که همه گروه‌ها مسلح شده‌اند وارد حمله شوند. علاوه بر این، یک مسئله مهم آمادگی عملیاتی است. در شرایطی که جهاد دو سه نفر از فرماندهان نظامی کلیدی خود را از دست داده پذیرش آتش‌بس به منظور جایگزین کردن این فرماندهان ضروری است. سایر عوامل هم برای جنگ مهم است مانند شرایط آب‌وهوایی. طبیعی است دو گروه از حیث زمانی برای اجرای عملیات تأخیر و تقدم داشته باشند».

قنادباشی در پاسخ به اینکه چرا حماس در عملیات وحدت میادین شرکت نکرد نیز می‌گوید: «حماس نیز علاقه‌مند است خود را آماده کند؛ البته بین حماس و جهاد هماهنگی صورت گرفت و اختلافی در کار نیست. این در برخی رسانه‌های اسرائیلی مطرح شد که هدف ایجاد اختلاف بین رهبران جهاد و حماس است. اسرائیلی‌ها استاد تحریف تاریخ در جهان‌اند حتی برخی برنامه‌های خود مانند معامله بزرگ قرن را برجسته‌سازی می‌کنند در حالی که چیزی اتفاق نیفتاده و فقط در حد نوشته‌ای روی کاغذ است. سفر بایدن را هم بزرگنمایی کردند. در مورد حماس هم همین طور است؛ کسانی که در صحنه مبارزه نیستند به‌راحتی نمی‌توانند روند وقایع را درک کنند، اما برای جهاد اسلامی درک این امر بسیار آسان است که چرا حماس در این حجم وارد نشده است. این دو گروه بارها مانند جنگ ۱۱ روزه در کنار هم بوده‌اند الان هم در کنار هم هستند. بنابراین اینکه دشمنی که خودش از درون پر از اختلاف است به این‌ها انگ اختلاف می‌زند بسیار تمسخرآمیز است».

خبرنگار: زینب اصغریان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.