حساسکردن دختربچهها به ظاهر خود
به گزارش قدس آنلاین، یکی از کارکردهای اسباببازیها، انتقال ارزشها و باورهای اجتماعی و نقشپذیری است. کودکان هنگام بازی با وسایل درنظرگرفته شده برای آنها، نقشهای مختلف را بازی و تمرین میکنند. مثلا خود را جای عروسک قرار میدهند، یا با آن حرف میزنند و نقش پدر، مادر و ... را بازی میکنند. باید توجه داشت که عروسکها در پایینترین مرحله کمک میکنند که کودکان به یک تصویر کامل بدنی دست پیدا کنند. صنعت هدفدار ساخت اسباببازی ممکن است باعث شود تا از همان سنین کودکی دختران به بدن خود به دید جنسی بنگرند. محتوای اغلب اسباب بازیهای وارداتی بهطور ناهوشیار، گرایشهای جنسی را بیدار و تقویت می کند و میتواند زمینه درک نادرست کودک از معیارهای زیبایی را در آینده فراهم سازد.
آلودگیهای ذهنی کودکان
از جمله عروسکهای معروف و محبوب بچهها، باربی بوده و هست. کمر باریک و اندام کشیده باربی باعث شده است تا دختران نوجوان در غرب و دیگر کشورها برای این که اندامشان شبیه باربی شود یا از الگوی باربی خیلی فاصله نداشته باشد، از خوردن غذا به اندازه کافی در سن رشد خود پرهیز کنند. بنابراین آمار حیرتآور سازمان های بهداشتی غرب از سوء تغذیه دختران غربی خبر میدهد. تقلیل حیا و ترویج تلاش برای داشتن ظاهری که توجه را به خود جلب کند و مورد تحسین دیگران قرار بگیرد، از آسیب های خرید چنین عروسکهایی است. تامل در این موضوع که کودکان در اثر آلودگی ذهنشان به این موضوعات و بلوغ زودرس، فرصت حضور در دنیای زیبا و دوستداشتنی کودکی را خیلی زود از دست می دهند، تاسفآور است.
رفتارهای خارج از عرف در نوجوانی
با خرید این عروسکها برای کودکان، ذهنشان درگیر افکار و امیالی میشود که دنیای نوجوانی آنها را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد و رفتارهای نابهنجاری چون عشقهای هیجانی، تمایل به عملهای زیبایی، تجملگرایی، عریانگرایی و ... پیدا میکنند. نقشپذیری زنانه هم به نوعی تحتالشعاع قرار میگیرد.
دقت در خرید عروسک را جدی بگیرید
در پایان از والدین درخواست میکنم برای جلوگیری از ورود زود هنگام به دنیای بزرگ سالی و آلوده شدن فکرشان به انگیزههای جنسی و بلوغ زودهنگام، در خرید اسباببازی دقت لازم را به عمل آورند.
انتهای پیام/
منبع: روزنامه خراسان
نظر شما