تحولات منطقه

مقتدی الصدر رهبر جریان الصدر از کناره‌گیری خود از فعالیت سیاسی خبر داد.

مقتدی الصدر کناره‌گیری خود را از فعالیت سیاسی اعلام کرد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مقتدی الصدر با انتشار بیانیه‌ای در توییتر اعلام کرد: کناره‌گیری نهایی و بستن تمام مؤسسات و نهادها به‌جز مرقد (پدرش) و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را اعلام می‌کنم.

وی در این بیانیه تأکید کرده است که همه (طرفدارانش) آزاد و در تصمیم‌گیری مخیّرند.

دفتر مقتدی الصدر هم با صدور بیانیه‌ای این جریان را از مداخله در امور سیاسی و دولتی منع کرد.

«عصام حسین» از رهبران جریان صدر در واکنش به بیانیه کناره‌گیری مقتدی گفت: برادران(طرفداران صدر)، تصمیم سید(مقتدی) شرعی است نه سیاسی و هرگونه اقدام تنش آفرین ممکن است به این تصمیم ضرر برساند، لطفا آرام باشید.

حرکت نیروهای امنیتی و ضدشورش عراق به سمت منطقه سبز بغداد

نیروهای امنیتی عراق در نزدیکی پل معلق بغداد مانع از حرکت طرفداران جریان الصدر به منطقه سبز شده‌اند.

مقتدی صدر در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز کناره‌گیری خود را از فعالیت‌های سیاسی اعلام کرده بود.

پیش از این «صباح الساعدی» از رهبران جریان صدر عراق اعلام کرد: مقتدی صدر پس از مهلت ۷۲ ساعت خودش را ( از عرصه سیاسی ) کنار خواهد کشید (سلب مسئولیت خواهد کرد)‌ و نسبت به هر اتفاقی که در عراق رخ دهد، مداخله نخواهد کرد و مردم عراق درباره تحصن یا اعتصاب یا نافرمانی مدنی مختار و تصمیم‌گیرنده هستند.

این جریان پیش از این خواستار عدم مشارکت و حذف تمامی احزاب و شخصیت‌هایی شده بود که در روند سیاسی عراق از زمان اشغال آمریکا در سال ۲۰۰۳ تا امروز در این کشور فعال بودند، این موضع‌گیری با مخالفت شدید جریان‌های سیاسی عراق روبه‌رو شد.

پیش از این مقتدی صدر به شورای‌عالی قضائی عراق یک هفته مهلت داده بود تا مجلس عراق را منحل و قانون اساسی این کشور را هم ابطال نماید.

طرفداران صدر خواهان انحلال مجلس و برگزاری مجدد انتخابات هستند.

طرفداران جریان الصدر هشتم مرداد در اعتراض به قصد گروه‌های سیاسی شیعه از جمله چهارچوب هماهنگی مبنی بر تشکیل جلسه پارلمان و انتخاب رئیس جمهور و پس از آن انتخاب نخست وزیر، در میدان التحریر تجمع کردند و بعد از تظاهرات به منطقه سبز و از آنجا داخل ساختمان پارلمان و صحن آن شدند و بعد از یک هفته تحصن داخل آن به بیرون از آن منتقل شدند.

این جریان بعد از آنکه نتوانست با فشارها و تهدیدها پارلمان را منحل کند، طرفدارانش را به‌سمت ساختمان دیوان‌عالی عراق هدایت کرد و آن‌ها در برابر این ساختمان تحصن کرده خیمه زدند، با این حال تا این لحظه پارلمان منحل نشده است و قرار است که دادگاه فدرال عراق فردا سه‌شنبه در این باره تصمیم بگیرد.

بیش از ۱۰ ماه از برگزاری انتخابات عراق و تشکیل پارلمان می‌گذرد و طرف‌های سیاسی عراق تاکنون درباره‌ تشکیل دولت جدید به توافق نرسیده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.