تحولات منطقه

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست بر همکاری وزارت در اجرای قانون هوای پاک تاکید و از اهتمام وزیر نفت در پیگیری اجرای این قانون قدردانی کرد.

سلاجقه بر همکاری وزارت نفت در اجرای قانون هوای پاک تاکید کرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی سلاجقه در نشست مشترک با وزیر نفت که به منظور بررسی چالش های محیطی زیستی در اجرای پروژه های نفت و گاز برگزار شد، اظهارداشت: یکی از تاکیدات ریس جمهوری، رفع گره های ذهنی جامعه در مورد مسایل مختلف است و لازمه این امر آن است که دستگاه های مختلف به ویژه دستگاه هایی که بیشتر با هم سر و کار دارند جلساتی برگزار و نسبت به حل و فصل مشکلات خود اقدام کنند.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه توسعه کشور می بایست توام با حفظ محیط زیست باشد، تصریح کرد: تبیین فرآیندها از جمله فرآیند ارزیابی زیست محیطی از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در این زمینه فعالتر باشیم.

وی با انتقاد از رویه جاری در کشور که سازمان حفاظت محیط زیست می بایست پاسخگوی تخلفات محیط زیستی همه دستگاه ها باشد، گفت: در گذشته قصورات زیادی در صنعت نفت انجام شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: نفت یکی از مسایل استراتژیک و راهبردی کشور است که سهم بسزایی در گرداندن چرخ اقتصاد دارد اما استمرار این کار در گروی حفظ محیط زیست است.

سلاجقه ادامه داد: دولتمردان ما باید محیط زیست را یک سرمایه بدانند همان گونه که این موضوع در اصل پنجاهم قانون اساسی هم مورد تاکید قرار گرفته است.

وی همچنین ضمن قدردانی از اهتمام وزیر نفت در پیگیری اجرای تکالیف قانون هوای پاک اظهار امیدواری کرد که برنامه های ارایه شده در زمینه ارتقای کیفی سوخت، اجرای طرح کهاب و سایر موارد تا پایان دولت سیزدهم تحقق پیدا کند.

معاون رییس جمهور، با اشاره به نقش ارزنده تالاب ها در طبیعت، خاطرنشان کرد: خدمات اکولوژیکی که یک تالاب ارایه می دهد قابل محاسبه نیست بنابراین چنانچه در جایی تخریبی صورت گرفته باشد باید خسارت وارده به صندوق ملی محیط زیست واریز شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: صندوق ملی محیط زیست یک ظرفیت بسیار خوب برای کشور است که می تواند در بحث کاهش آلایندگی صنایع با ارایه تسهیلات، موثر باشد.

سلاجقه تاکید کرد: استفاده از شرکت های دانش بنیان و فناوری های نوین می تواند خسارت های وارده به محیط زیست را به نحو چشمگیر کاهش دهد و ما از این مساله استقبال می کنیم.
وی ضمن تاکید بر تامین حداکثری سوخت گاز نیروگاه ها، گفت: مصرف مازوت در نیروگاه های بخاری به ویژه در داخل و مجاورت کلانشهرها از موضوعاتی است که ما به شدت پیگیر آن هستیم و امیدواریم وزارت نفت با سولفورزدایی از نفت کوره (مازوت) تولیدی، در راستای کاهش آلودگی هوا گام بردارد.

کمبود ٢٠٠ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان امسال
همچنین در این نشست وزیر نفت با اشاره به عدم سرمایه گذاری کافی در صنعت نفت طی سال های گذشته، اظهار داشت: در زمستان امسال ۲۰۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز داریم که دلیل آن هم مصرف بالای بخش خانگی است. به همین دلیل مجبوریم به صنایع و کارخانجات سوخت مایع بدهیم تا جوابگوی نیاز بخش خانگی باشیم.

جواد اوجی ناترازی فرآورده های نفتی، انجام نشدن کیفی سازی پالایشگاه ها و عدم سرمایه گذاری کافی در توسعه میادین نفتی را از دیگر مشکلات این وزارتخانه در تامین امنیت انرژی کشور برشمرد و در ادامه تصریح کرد: ما خود را موظف می دانیم در کنار توسعه میادین و صنایع نفت و گاز، ملاحظات زیست محیطی را هم رعایت کنیم و طی یکسال و چندماه اخیر هم گام های مثبتی در این زمینه برداشته ایم.

وی برگزاری این نشست را در راستای حل مسایل و چالش های محیط زیستی در صنعت نفت عنوان و بر تعیین یک برنامه زمانی برای عملیاتی کردن تصمیمات اخذ شده تاکید کرد.

وی در خصوص جمع آوری گازهای مشعل نیز گفت: ما ۲۸ قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار برای جمع آوری گازهای مشعل منعقد کرده ایم که با اجرای آن بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز مشعل جمع آوری خواهد شد.

در این نشست، معاونان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت در خصوص مسایل و مشکلات زیست محیطی پروژه های مختلف نفت و گاز و پتروشیمی، ارزشگذاری اقتصادی حوزه محیط زیست، HSE و مسوولیت اجتماعی وزارت نفت در زمینه حفاظت از محیط زیست بحث و تبادل نظر کردند و مقرر شد مباحث تخصصی تر در کارگروه های مشترکی که هفته آینده با حضور معاونان مربوطه برگزار می شود، مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha