تحولات منطقه

۱۵۲ کشور جهان خواهان پیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «ان پی تی» شدند.

۱۵۲ کشور خواهان پیوستن اسرائیل به «ان پی تی» شدند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» امروز نوشت که کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا اعلام کرد که تل آویو باید هرگونه فعالیت هسته‌ای خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای انجام دهد.

این روزنامه عبری زبان اضافه کرد که ۱۵۲ کشور به این درخواست رای موافق و تنها ۵ کشور به آن رای مخالف دادند و از تل آویو خواستند که به معاهده «ان پی تی» بپیوندد.

پیشتر نیز برخی کشورها از جمله کویت از جامعه بین المللی خواستند تا مسئولیت‌های خود را برای پیوستن رژیم اسرائیل به معاهده بین المللی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «ان پی تی» به منظور عاری سازی خاورمیانه از این نوع سلاح‌ها ایفا کند.

«طلال الفصام» سفیر کویت در اتریش و نماینده دائم این کشور در سازمان‌های بین المللی در وین در سخنرانی خود در شصت و ششمین نشست سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی از جامعه بین المللی خواست که مسئولیت‌های خود را برای پاکسازی خاورمیانه از سلاح‌های اتمی و مرگبار بر عهده بگیرد و در این زمینه رژیم اسرائیل را ترغیب کند تا به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای "ان. پی. تی"بپیوندد.

نماینده دائم کویت در سازمان‌های بین المللی در جریان بحث در مورد بند "توانایی‌های هسته‌ای اسرائیل"، بررسی توانایی‌های هسته‌ای این رژیم در نهادهای سیاست‌گذار آژانس بین المللی انرژی اتمی را ضروری دانست.

معاهده ان. پی. تی در اول ژوئیه ۱۹۶۸ برای امضای کشورها آماده شد و در این تاریخ آمریکا و انگلیس و ۵۹ کشور دیگر آن را امضا کردند. چین در ۹ مارس سال ۱۹۹۲ و فرانسه در ۳ اوت ۱۹۹۲ به عضویت این معاهده درآمدند.

در حال حاضر ۱۸۶ کشور جهان عضو این معاهده هستند. رژیم اسرائیل و کشورهای کوبا، هند و پاکستان عضو این معاهده نیستند. همچنین کره شمالی نیز چند سال پیش از این معاهده خارج شد.

نظارت بر اجرای معاهده ان. پی. تی و پروتکل الحاقی آن برعهده آژانس بین المللی انرژی اتمی است که خود یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد محسوب می‌شود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در سال ۱۹۵۷ با هدف تسهیل استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و جلوگیری از کاربرد کمک‌های این آژانس در مقاصد نظامی آغاز به کار کرد و مقر آن در وین است.

این آژانس در چارچوب نظام پادمان‌های ایجاد شده توسط معاهده ان. پی. تی به منظور بررسی میزان پای بندی کشورهای عضو ان. پی. تی به مقررات این معاهده بازرسی‌هایی را از تاسیسات هسته‌ای کشورهای عضو انجام می‌دهد.

منبع: روزنامه جوان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha