اجلاس اکو

مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: روستای «شاهنجرین» به عنوان روستای دوستدار کتاب در ادوار گذشته انتخاب شد.

«شاهنجرین» به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب شد

به گزارش قدس آنلاین، آیین اختتامیه هشتمین جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب در روستای شاهنجرین شهرستان درگزین شامگاه سه شنبه با حضور اسماعیل جانعلی پور، مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برگزار شد.

مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آیین اختتامیه این جشنواره را در جمع مردم برگزار کردیم تا مردم اشراف کامل بر همه موضوعات مربوط به رویداد جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب داشته داشتند. از این پس حمایت و رفت و آمد ما به روستا شروع خواهد شد و در برگزاری فعالیت‌ها و برنامه‌های حوزه کتاب و کتابخوانی در کنار مردم و مسئولان روستا، شهرستان و استان خواهیم بود.

اسماعیل جانعلی پور افزود: امسال روستای شاهنجرین به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب در ادوار گذشته انتخاب شده است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول ماه‌های آینده به تناوب مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال برای خرید کتاب به روستا اهدا خواهد کرد. ۳۰۰ میلیون ریال نیز به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعلق می‌گیرد تا فعالیت کتابخوانی را تقویت کند.

دبیر هشتمین جشنواره عشایر و دوستدار کتاب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تصریح بر اینکه ۱۵۰ میلیون ریال برای کتابخانه روستا اختصاص می‌دهد، خاطرنشان کرد: کانون فرهنگی و هنری مساجد نیز ۱۰۰ میلیون ریال برای روستا در نظر گرفته است. سازمان دهیاریها و شهرداری‌های وزارت کشور هم ۱۵۰ میلیون ریال به حساب دهیاری واریز می‌کند که در مجموع یک میلیارد ریال خواهد شد.

وی ادامه داد: دولت با وجود همه تحریم‌ها و تهدیدها اقدامات زیربنایی را انجام می‌دهد. نظام مقدس جمهوری اسلامی کار را به جایی رسانده که امروز در یک روستا جمع می‌شویم و درباره کتاب صحبت می‌کنیم.

کتابخانه آیت‌الله ربانی شاهنجرین از سال ۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است

عاطفه زارعی نیز در ادامه این آیین، اظهار کرد: ما امروز به مناسبت سی‌امین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار گردهم جمع شدیم تا کسب رتبه برتر روستای شاهنجرین را در بخش استمرار هشتمین دوره جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب را به مردم تبرک بگوییم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در این راستا کتابخانه عمومی این روستا نقش مهمی را بر عهده دارد، یادآور شد: کتابخانه آیت‌الله میرزاطاهر ربانی شاهنجرینی در سال ۱۳۸۹ با زیربنای ۴۲۰ متر مربع افتتاح شد. در حال حاضر با ۴۱۷ عضو فعال و بیش از ۱۰ هزار منابع اطلاعاتی در حال خدمت رسانی به مردم روستا است.

وی تصریح کرد: روستای شاهنجرین در دومین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سال ۱۳۹۴ نیز به عنوان روستای برگزیده انتخاب شد و در هشتمین دوره نیز بیش از ۲۸۰ فعالیت فرهنگی را برای دبیرخانه ارسال کرد و در جمع روستاهای برتر کشور قرار گرفت.

زارعی با بیان اینکه انتخاب این عنوان، نشان دهنده فرهنگ بالای کتاب و کتابخوانی اهالی روستا به ویژه کودکان و نوجوانان است، اضافه کرد: تنها وجود کتابخانه و کتاب برای رونق مطالعه کافی نیست و باید از زحمات کتابدار متخصص و کارشناسان فعال و پویا فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و همه ارکان روستا و مسئولان شهرستانی نیز قدردانی کرد.

جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب از ابزار تحقق عدالت فرهنگی است

مسعود ویژه نیز با بیان اینکه یکی از دلایلی که باعث اغتشاشات اخیر در کشور و مایه ناراحتی مردم شد، به خاطر دوری از کتاب بود، خاطرنشان کرد: گوشی‌های هوشمند با تمام امکاناتی که دارند مردم را مورد بمباران اطلاعاتی که عمق ندارد، قرار می‌دهند. منابع اطلاعاتی ما از کتاب به سمت فضای مجازی رفته است. یکی از راهکارهای برون رفت از این مشکلات ترویج فرهنگ کتابخوانی است. تأثیرگذاری کتاب به دلیل این است که همه حواس انسان را درگیر می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: چند سالی است که اتفاق زیبایی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام جشنواره عشایر و روستاهای دوستدار کتاب در حال رخ دادن است. یکی از رویکردهای دولت عدالت فرهنگی بوده که همین جشنواره یکی از ابزارهای تحقق این عدالت است. ما افتخار می‌کنیم در استانی زندگی می‌کنیم که سه روستا به عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب انتخاب شدند.

نیاز به ۲ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز کتابخانه روستای شاهنجرین

در ادامه، فرماندار شهرستان درگزین نیز با بیان اینکه این موفقیت بزرگ را باید به مردم شاهنجرین تبریک گفت وافزود: کتابدار کتابخانه آیت‌الله ربانی شاهنجرین یکه و تنها در این روستا در حال انجام کار و فعالیت در حوزه کتاب است.

کمیل خواستان با اشاره به اینکه سالن کتابخانه عمومی نیاز به تجهیز دارد و فرمانداری ۲ میلیارد ریال برای این امر اختصاص می‌دهد، یادآور شد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم تقاضای کمک داریم تا صندلی، سیستم صوت و تصویر این سالن تأمین و نصب شود.

وی با بیان اینکه ساخت کتابخانه استاندارد شهر قروه نیز در دست انجام است، ادامه داد: ساخت هفت مدرسه در سطح شهرستان برنامه ریزی شده که چهار مدرسه شروع شده و سه مورد دیگر نیز به زودی علمیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.

خواستان خاطرنشان کرد: بالغ بر ۹۰ درصد اعتبارات سال جاری شهرستان برای تقویت فرهنگ در نظر گرفته شده و امیدواریم در همه روستاهای شهرستان بتوانیم کتابخانه ای را بنا کنیم.

گفتنی است؛ در این آیین حنانه نعمتی، ریحانه قاسمی و بهار ترابی از اعضای کتابخانه به خوانش متن ادبی پیرامون روستای شاهنجرین و شهدای این خطه پرداختند. محمدرضا رضاییان افروز، ایرج قادری و محمد حسین سریر به اجرای موسیقی سنتی پرداختند. مهدی داوری از شاعران روستا به شعر خوانی پرداخت و کیمیا احمدی از اعضای کتابخانه نقالی کرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.