تحولات منطقه

تاریخ و آمار جام جهانی حکایت از آن دارد که هشت کشور مختلف با مربیان بومی موفق به فتح کاپ زرین بزرگترین جشنواره فوتبالی جهان شدند.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، جام جهانی فوتبال در دل خود آمار و اطلاعاتی دارد که بازخوانی آن می‌تواند جذابیت‌های خاصی برای مخاطب داشته باشد. تا کنون هشت کشور مختلف قهرمان این تورنمنت بزرگ شده که برزیل با پنج عنوان پرافتخارترین تیم است. برزیل همچنین در تمامی ادوار جام جهانی فوتبال حضور داشته است. تمام کشورهای قهرمان جام جهانی از اروپا و آمریکا لاتین بودند و تا کنون از دیگر قاره‌ها هیچ کشوری نتوانسته به عنوان قهرمانی برسد. بهترین عنوان یک کشور غیر از این ۲ قاره مربوط به کره‌جنوبی است که موفق شد در جام جهانی ۲۰۰۲ در جایگاه چهارم قرار گیرد.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

تیم هلند به سه حضور در فینال جام جهانی شاید سرشناس‌ترین ناکام این مسابقات باشد. هلند در سال‌های ۱۹۷۴، ۱۹۷۸ و ۲۰۱۰ موفق به حضور در فینال شد که به عنوان نایب قهرمانی بسنده کرد. تیم مکزیک نیز با ۱۶ دوره حضور در جام جهانی تا کنون نتوانسته جایگاه چشمگیری را کسب کند. این تیم تنها ۲ بار در سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۶ در جمع هشت تیم برتر قرار گرفته است. در بین تیم‌های آسیایی نیز تیم کره‌جنوبی با هشت بار حضور با سابقه ترین تیم قاره کهن به شمار می رود. تیم کامرون از آفریقا نیز با هفت حضور با سابقه‌ترین تیم قاره سیاه است.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

در بین تیم‌های آفریقایی تیم ملی فوتبال کامرون، غنا و سنگال تا مرحله یک‌چهارم نهایی صعود کردند. در بین کشورهای غرب آسیا نیز عربستان بهترین عملکرد را دارد و موفق به حضور در مرحله حذفی مسابقات جام جهانی ۱۹۹۴ شد. این تیم در دور گروهی بلژیک و مراکش را از پیش رو برداشت.

نیوزلند نیز تنها یک دوره در جام جهانی حضور داشت که با سه تساوی در دور گروهی حذف شد. از دیگر نکات جالب حضور کشورهای آسیایی اعزام تیم فوتبال اندونزی با نام «هند شرقی هلند» به جام جهانی ۱۹۳۴ بود. اندونزی تنها کشوری است که یک بازی در جام جهانی انجام داده و حاصل آن دریافت ۶ گل در یک بازی برابر مجارستان است.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

اما یکی از مهمترین آمار جام جهانی کسب تمامی عناوین قهرمانی توسط مربیان بومی است. در ۹۲ سال گذشته هشت کشور با مربی بومی موفق به فتح بالاترین قله فوتبال جهان شدند. تیم برزیل با هدایت وینسته فلوئا در جام جهانی۱۹۵۸، آیرنور موریرا ۱۹۶۲، ماریو زاگالو در سال ۱۹۷۰، کارلوس آلبرتو پریرا در سال ۱۹۹۴ و فلیپ اسکولاری در سال ۲۰۰۲ به عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال رسید. زاگالو از جمله مربیان دنیای فوتبال است که هم به عنوان مربی و هم به عنوان بازیکن موفق شده عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال را کسب کند.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

آلمان یکی دیگر از کشورهای پرافتخار جام جهانی فوتبال به شمار می‌رود. این تیم سه دوره با نام آلمان غربی و یک دوره با نام آلمان موفق به فتح جام جهانی فوتبال شده است. در تمام این چهار دوره، مربی ژرمن‌ها بومی بوده است. این کشور نخستین قهرمانی خود را با مارتون بوکووی در سال ۱۹۵۴ جشن گرفت. هلموت شون در سال ۱۹۷۴، فرانتس بکن باوئر در سال ۱۹۹۰ و یواخیم‌لو در سال ۲۰۱۴ دیگر سرمربیانی هستند که با تیم ملی آلمان موفق به فتح جام جهانی فوتبال شدند.

بکن‌باوئر نیز به مانند زاگالو موفق به فتح جام جهانی در کسوت مربی و بازیکن با تیم ملی کشور خود (آلمان) شده است.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

اتیالیا دیگر کشور اروپایی است که چهار عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال را در کارنامه دارد. این تیم هر چهار عنوان خود را با مربیان بومی مانند ویتوریو پوزو، انزو بیرزوت و مارچلو لیپی کسب کرده است. پوزو در سال‌های ۱۹۳۴ و ۳۸، بیرزوت در سال ۱۹۸۲ و مارچلو لیپی در سال ۲۰۰۶ موفق به فتح جام جهانی در کسوت مربی شدند. ویتور پوزو تنها مربی است که موفق به فتح جام جهانی در ۲ دوره متوالی شده است.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

تیم فرانسه نیز در سال‌های ۱۹۹۸ با امه ژاگه و در سال ۲۰۱۸ با دیده دشان موفق به فتح جام جهانی فوتبال شد. دشان نیز مانند بکن باوئر و زاگالو سابقه قهرمانی به عنوان بازیکن و مربی در جام جهانی فوتبال دارد.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

قهرمانی جام جهانی در بین ۲ قاره اروپا و آمریکا جنوبی تقسیم شده است. در کنار برزیل تیم های فوتبال آرژانتین و اروگوئه از آمریکا لاتین نیز موفق به فتح این جام شدند. تیم آرژانتین در سال‌های ۱۹۷۸ و ۱۹۸۶ موفق به فتح جام جهانی شد و تیم اروگوئه در سال‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۵۰ این عنوان مهم را به نام خود در فوتبال جهان ثبت کرد.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

سرمربی تیم اروگوئه در جام جهانی ۱۹۳۰ آلبرتو سوپیکی بود. این تیم همچنین با خوان لوپز فونتانا در سال ۱۹۵۰ به عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال رسید. در آمریکا لاتین همچنین سزار لوئیس منوتی آرژانیتن را به عنوان قهرمانی جام جهانی ۱۹۷۸ رساند. کارلوس بیلاردو دیگر مربی بومی بود که در سال ۱۹۸۶ آرژانتین را به عنوان قهرمانی بزرگترین جشنواره فوتبالی جهان رساند.

در بین تیم‌های قهرمان الف رمزی مربی بومی انگلیس سه شیرها را در جایگاه نخست جام جهانی ۱۹۶۶ قرار داد و ویسنته دلبوسکه نیز نخستین قهرمانی اسپانیا را در سال ۲۰۱۰ و در جام جهانی آفریقا جنوبی رقم زد.

تاریخ نگاری جام جهانی؛ فتح قله فوتبال جهان با مربیان بومی

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.