تحولات منطقه

سرقت کاپ جام جهانی در کشور برزیل و ناپدید شدن آن برای همیشه، موجب شد تا فرضیه دوست داشتن فوتبال در این کشور به چالش جدی کشیده شود.

تاریخ‌نگاری جام جهانی؛ سارقانی که فوتبال را دوست نداشتند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، برزیل در جام جهانی ۱۹۷۰ موفق شد به نخستین تیمی تبدیل شود که سه دوره جشن قهرمانی مسابقات جام جهانی این رشته را برگزار کرد. یکی از ارکان مهم این جشن‌ها، پله همان کودک واکسی بود که سال ۱۹۵۰ و در ماتمکده برزیل برای تسکین ناراحتی والدین وعده داد که قهرمانی جهان را برای آنان به ارمغان بیاورد. او در جام های جهانی ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۷۰ موفق به کسب این عنوان شد. جام جهانی ۱۹۷۰ در کشور مکزیک برگزار شد و تیم برزیل در فینال رقابت‌ها موفق شد با نتیجه چهار بر یک ایتالیا را شکست دهد.

در آن جام رقابت سختی بین ایتالیا قهرمانی ۲ جام جهانی ۱۹۳۴ و برزیل قهرمان ۱۹۵۸ و ۱۹۶۲ برای فتح ژول ریمه در جریان بود زیرا بنا به تصمیم فدراسیون جهانی فوتبال هر کشوری که سه بار عنوان قهرمانی را کسب کند می‌تواند کاپ اصلی را نزد خود نگه دارد. این قانون هر چند که پس از سال‌ها ملغی اعلام شد؛ اما سپردن کاپ اصلی به برزیل در نهایت به محو همیشکی آن در جهان فوتبال منجر شد.

مکزیک میزبان جام جهانی ۱۹۷۰ بود و پخش زنده تلویزیونی این مسابقات هیجان زیادی در جهان ایجاد کرده بود. این جام جهانی پایانی بر افتخارآفرینی پله بود تا وی بعد از چهار دوره حضور در این تورنمنت بزرگ برای همیشه از دنیای قهرمانی خداحافظی کند. همچنین ماریو زاگالو در این دوره به نخستین مربی تبدیل شد که هم در قامت بازیکن و سرمربی جام جهانی فوتبال را فتح کرد.

فینال رقابت‌های جام جهانی ۱۹۷۰ در ورزشگاه ازتک مکزیک و با حضور بیش از ۱۰۷ هزار نفر برگزار شد.

تاریخ‌نگاری جام جهانی؛ سارقانی که فوتبال را دوست نداشتند

بعد از جشن قهرمانی جام ژول ریمه برای همیشه به کشور برزیل سپرده شد. جام که فرجام تلخی داشت و برای همیشه از جهان فوتبال محو شد. این جام در سال ۱۹۸۳ توسط سارقان ربوده شد. ربوده شدن جام توسط دزدان برزیلی لطمه زیادی به فوتبال برزیل زد و حتی آنان برای پیدا کردن آن جوایز زیادی را تعیین کردند؛ اما اثری از کاپ ژول ریمه نبود. برخی باور دارند که سارقان جام را ذوب کردند.

جورجو کوتینیو یکی از مسوولان وقت برزیل در آن زمان اعلام کرد ارزش واقعی جام از لحاظ ارزی ۸ هزار پوند است؛ اما ارزش معنوی آن بسیار زیاد است مردم برزیل کمک کنند تا این کاپ پیدا شود زیرا سارقان هیچ حس میهن پرسی را ندارند.

اقدامات برزیلی‌ها برای یافتن جام جواب نداد تا در نهایت کاپی که نماد الهه پیروزی در یونان بود و ارتفاع آن به ۳۰ سانتیمتر می‌رسید، برای همیشه از جهان فوتبال محو شد. محو این جام، فرضیه برزیلی‌های فوتبال دوست را به چالش کشید.

مسوولان برزیل در سال ۱۹۶۶ و زمانی ناپدید شدن کاپ جام جهانی در انگلیس اعلام کردند که در سرزمین قهوه حتی سارقان فوتبال را دوست دارند.

تاریخ‌نگاری جام جهانی؛ سارقانی که فوتبال را دوست نداشتند

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.