به گزارش قدس آنلاین، مجله "اندیشه نظامی" منتشر شده توسط وزارت دفاع روسیه، در شماره ماه دسامبر خود نوشته است که اگر فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، این کشور باید در جهت گیری شمالی توان بالقوه دفاعی خود را تقویت کند.
در این مقاله آمده است: «از طرف ما، چنین روند اوضاعی مستلزم تقویت ترکیب نیروهای زمینی و ساحلی، نیروهای موشکی و توپخانه، پدافند هوایی و نیروهای هوانوردی، از جمله استفاده گسترده از هواپیماهای بدون سرنشین در جهت گیری شمالی است. و همچنین باید برنامه ریزی برای حملات احتمالی با استفاده از تسلیحات دقیق دوربرد علیه اهداف نظامی در خاک فنلاند و سوئد نیز انجام شود.»
این نشریه یادآور شده که در حال حاضر پذیرش بالقوه فنلاند و سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی باید به عنوان فوری ترین چالش برای روسیه در نظر گرفته شود، زیرا مرزهای کشور با این بلوک نظامی که روسیه را دشمن خود معرفی کرده، بیش از هزاران کیلومتر افزایش خواهد یافت.
علاوه بر این، مجله "اندیشه نظامی" با اشاره به اینکه تشکیلات نیروهای مسلح مشترک ناتو و تجهیزات نظامی آنها ممکن است در خاک این دو کشور مستقر شود، نوشته است: «استقرار احتمالی سامانه های موشکی عملیاتی-تاکتیکی در فنلاند، تهدیدی جدی برای آسیب رساندن به تاسیسات مجتمع صنایع نظامی روسیه در منطقه آرخانگلسک و به طور کلی زیرساختارهای حمل و نقل در مناطق مجاور بوجود خواهد آورد».
در اواخر ماه نوامبر، پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند اعلام کرد که مجارستان عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را در اوایل ماه فوریه تصویب خواهد کرد. این دیپلمات پس از دیدار با پیتر سییارتو ، همتای مجارستانی خود در نشست وزرای امور خارجه کشورهای ناتو در رومانی، این موضوع را بیان کرده و گفت: سییارتو پیامی از ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در مورد این برنامه تصویب به او داده است.
در همان روز، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که مسکو به استقلال عمل بوداپست و تصمیمات مقامات آن در مورد عضویت فنلاند و سوئد در ناتو احترام می گذارد.
مجارستان و ترکیه تنها کشورهای عضو ناتو هستند که هنوز عضویت فنلاند و سوئد در بلوک نظامی را تایید نکردهاند.
اعتراف نخست وزیر فنلاند به وابستگی نظامی اروپا به ایالات متحده
سنا مارین، نخست وزیر فنلاند اعلام کرد که کشورهای اروپایی بدون حمایت آمریکا در دفاع از خود با مشکل مواجه بوده و از لحاظ نظامی به ایالات متحده وابسته هستند.
وی روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در استرالیا گفت: من صادقانه و جدی به شما می گویم که اروپا به اندازه کافی قوی نیست. ما بدون ایالات متحده مشکل خواهیم داشت. کشورهای اروپایی باید توان دفاعی خود را تقویت کنند. این سیاستمدار افزود که این نیاز در پس زمینه درگیری نظامی در اوکراین افزایش یافته است.
در اواسط ماه اکتبر، مشخص شد که ایالات متحده به اتحادیه اروپا توصیه کرده که در دفاع از خود سرمایه گذاری بیشتری انجام دهد، زیرا توجه واشنگتن به زودی ممکن است به طور کامل به سمت منطقه آسیا و اقیانوسیه معطوف شود.
لازم به یادآوری است که ارتشهای کشورهای اتحادیه اروپا با توجه به ادامه ارسال کمک نظامی گسترده به اوکراین، به طور قابل توجهی با فقدان بودجه و کاهش تسلیحات در زرادخانههای نظامی خود مواجه هستند.
پیش از این، گزارش شده بود که کمیسیون اروپا به دنبال استفاده از افزایش بودجه نظامی برای توسعه صنایع نظامی خود است، اما این کار آسانی نخواهد بود. به گفته کارشناسان، سیستم تدارکات نظامی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا قبل از شروع درگیری در اوکراین بر روی برآورده کردن پتانسیل نظامی مرتبط با بحرانهای بین المللی و ماموریتهای حافظ صلح و نه بر نیازهای داخلی کشورهای عضو متمرکز بود و این وضعیت اکنون آنها را با مشکلاتی مواجه کرده است.
نظر شما