تحولات منطقه

سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: اعتقاد من این است که مسئله پژوهش میتواند حتی در بودجه کلان کشور هم سهیم باشد و برای تحقق این موضوع، رایزنی های مختلفی صورت گرفته و برنامه هفتم به لطف خدا می تواند آغاز امیدوارکننده ای برای تحول در این باره باشد.

برنامه هفتم توسعه، آغاز تحول در نظام پژوهشی کشور خواهد بود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

حمیدرضا ترقی در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین‌المللی دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار و در گفتگو با قدس خراسان آنلاین، در تشریح سه مزیت ذاتی حمایت از شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: با حمایت از شرکت های دانش بنیان است که میتوان اولاً خود را لبه دانش جهانی برسانیم، دوماً کیفیت خدمات و محصولات را ارتقا دهیم و ثالثاً از موازی کاری و برنامه های جزیره ای پرهیز کنیم. اعتقاد من این است که مسئله پژوهش میتواند حتی در بودجه کلان کشور هم سهیم باشد و برای تحقق این موضوع، رایزنی های مختلفی صورت گرفته و برنامه هفتم به لطف خدا می تواند آغاز امیدوارکننده ای برای تحول در این باره باشد.

سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه پژوهش در کشور ما هنوز نتوانسته توجهات شایسته را به خود جلب کند و برخلاف کشورهای توسعه یافته که مهم ترین عامل توسعه و پیشرفت را در حمایت از شرکت های دانش بنیان خود می دانند، در ایران این گروه های خلاق و فناور هستند که برای کسب مجوز یا یک فعالیت خاص، ناچار به پیگیری های بروکراتیک پیچیده و اتلاف شدید وقت هستند.

وی افزود: به طور مثال، در یک شرکت دانش بنیان همچون «هوآوی» فقط یک سوم جمعیت کارکنان را کارگران بخش تولید تشکیل می دهد و دوسوم باقیمانده، محققان، اندیشمندان و پژوهشگرانی هستند که از دانشگاه های مختلف بورسیه می شوند تا طرح های خلاقانه و ابتکارات آنان راه به عرصه صنایع دیجیتال پیدا کند. این موضوع، دقیقاً برخلاف سیاست های حمایتی حاکمیت از صنایع مختلف در ایران است زیرا اینجا، هسته بسیارمتمرکز و محدودی از پژوهشگران، بار نوآوری یک ابرشرکت با هزاران کارگر را به دوش می کشند و در این شرایط، بدیهی است که کالای ایرانی نتواند رقابت تنگاتنگی با شرکت های خارجی داشته باشد.

ترقی ادامه داد: اینکه امروزه یک تا ۱.۵درصد از بودجه یک سازمان به امر پژوهش اختصاص می یابد، امری قابل قبول نیست. به لطف خدا، دولت طبق تکلیفی که برنامه هفتم توسعه به عنوان یک سند بالادستی بر دوش او می گذارد، به میدان خواهد آمد تا به لطف خدا، تاکید رهبر معظم انقلاب درخصوص حمایت از ظرفیت های دانش بنیان و پژوهشگران حوزه های مختلف محقق شود.

سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: این نمایشگاه واقعاً میتواند الهام بخش باشد. ابتکار پارک علم و فناوری خراسان در گردهم آوردن مجموعه متنوعی از شرکت های دانش بنیان و خصوصاً کارگروه های پژوهشی دانش آموزی در نمایشگاه امسال، موضوعی است که میتواند سرمشق و الگوی نمایشگاه های مرتبط در آینده و سایر مناطق کشور باشد و امیدواریم که به برکت این رویدادها، مشهدالرضا(ع) بتواند پیشتاز حمایت از شرکت های دانش بنیان باشد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.