تحولات لبنان و فلسطین

۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۴
کد خبر: 833608

شاخص کل بورس در پایان هفته دوم آذرماه پائین ‌تر از هفته پیشین قرار گرفت؛ اما همچنان شاخص کل هم‌وزن همانند هفته‌های گذشته صعود کرده است.

۴ عامل موثر در رشد بازار سرمایه

به گزارش قدس آنلاین، بازار سرمایه در هفته دوم آذرماه روندی نامشخص داشت و همین مساله نیز سبب شد تا خروج پول حقیقی نسبت به هفته پیش از آن بیشتر شود.

در هفته‌های گذشته ابهامات زیادی در خصوص روند آینده بورس وجود داشت که همین مساله سبب شد تا سهامداران از از انجام معامله دست بکشند و اگر معامله‌ای نیز انجام می‌دهند، برای خارج کردن پول خود از بورس بوده است.

در هفته‌های گذشته مجموعه اقداماتی که باید از طریق یک نهاد خود انتظام بازار سرمایه صورت می‌گرفت، از سوی سازمان بورس در سطح قابل قبولی اجرایی شده و این امر نشان دهنده حمایت‌هایی است که دولت از سازمان بورس داشته است.

مهم‌ ترین اقدام مثبت سازمان بورس و دولت مربوط به ورود کالاها به بورس کالا بوده که در هفته‌های گذشته این روند بارها تکرار شده و معاملات انجام شده در این بازار شفاف بوده و تقاضای آن به صورت کامل انجام می ‌شود. حذف قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند عامل مهمی در ایجاد انگیزه برای فعالان اقتصادی باشد.

حذف قیمت‌گذاری دستوری، باعث شد تا شرکت‌های سیمانی و نیز خودروسازی در سال ۱۴۰۱ جان دوباره بگیرند و در بازار مورد توجه سرمایه‌ گذاران قرار بگیرند.

در پایان هفته گذشته شاخص کل پائین ‌تر از هفته پیشین قرار گرفت؛ اما همچنان شاخص کل هموزن همانند هفته‌های گذشته صعود کرده است.

عوامل موثر بر بازار سرمایه

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: اقدامات سازمان بورس برای احقاق حق سهامداران از جمله اتفاقات مثبتی بود که در هفته‌های گذشته انجام شد و مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه آینده بورس را مورد پیش‌بینی قرار داد و افزود: آینده این بازار به چند موضوع گره خورده است، مهم ‌ترین محرک رشد بازار وابسته به دو عامل قیمت کامودیتی ‌ها و نرخ بهره در آمریکا است. عدم افزایش نرخ بهره آمریکا و نیز کاهش محدودیت‌های کرونایی در چین می‌ تواند محرک خوبی برای رشد قیمت کالاهایی‌ها و به مراتب بازار سرمایه کشور باشد.

وی بحث قیمت دلار در سامانه نیما را دیگر عامل تاثیرگذار در معاملات بازار عنوان کرد و ادامه داد: کاهش فاصله موجود بین نرخ دلار نیمایی و بازار آزاد، اتفاقی مثبت برای شرکت‌ های بورسی خواهد بود.

دانشی تاکید کرد: انتظار می‌رود دولت در کنار اقدامات مثبتی که در دستور کار خود قرار داده است، دغدغه سهامداران را مورد توجه قرار دهد و بتواند نرخ سود را در بازار اوراق گام مورد مدیریت قرار دهد.

بازدهی منفی شاخص کل بورس

در هفته گذشته، تغییرات شاخص کل بورس تهران محدود بود. در ۲ روز ابتدایی شاخص ۳۴۸ و ۱۲۰ واحد رشد کرد، اما همچنان در سطح یک میلیون و ۴۱۷ هزار واحد درجا زد. سپس روز دوشنبه افت ۴ هزار و ۲۳۵ واحدی را پشت سر گذاشت و روز سه ‌شنبه ۴ هزار و ۲۰۰ واحد دیگر پائین آمد. روز چهارشنبه، در آخرین روز معاملاتی هفته با وجود بهبود نسبی ارزش معاملات، ۶ هزار و ۵۷۴ واحد نزول کرد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۳۰ واحدی رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۴ هزار و ۵۴۱ واحد پایین تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی یک درصد شود.

رشد شاخص کل هموزن در هفته نزول بزرگان بازار سرمایه

شاخص کل هموزن در هفته دوم آذرماه در روز شنبه ۹۶ واحد پایین تر ایستاد و و در روز یکشنبه هزار و ۷۲ واحد بالا آمد و در روز دوشنبه ۴۸۳ واحد رشد کرد و در روزهای سه شنبه و چهارشنبه نیز هزار و ۶۱۶ و ۸۹۵ واحد افزایش یافت.

شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۳ هزار و ۹۷۰ واحد بالاتر ایستاد و همانند هفته پیش بازدهی مثبت یک درصدی را ثبت کرد. این شاخص در پایان هفته در سطح ۴۱۷ هزار و ۸۵ واحدی قرار گرفت.

رشد ارزش کل معاملات و معاملات خرد بازار سهام

در هفته اخیر میانگین ارزش کل معاملات هفته ۴۳ هزار و ۷۲۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۳۷ هزار و ۵۵۹ میلیاردی هفته پیشین، رشد ۱۶ درصدی داشته است.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۳ هزار و ۵۱۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۳ هزار و ۲۸۷ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۷ درصدی داشته است.

خروج سرمایه حقیقی

در هفته دوم آذرماه، روند خروج پول حقیقی ادامه داشت و در تمامی روزهای معاملاتی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود. روز شنبه ۱۹۶ میلیارد تومان خارج شد، روز یکشنبه ۱۱۰ میلیارد تومان و روز دوشنبه ۲۱۳ میلیارد تومان سرمایه حقیقی خارج شد.

منبع: مشرق نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.