بهگزارش قدس آنلاین، کمتر از یک هفته تا بلندترین شب سال زمان باقی است و کم کم شهروندان خود را برای خرید اقلامی همچون میوه، شیرینی و آجیل آماده میکنند.
حدود دو سال بود که به دلیل بیماری کرونا، برگزاری مراسم شب یلدا در اکثر خانوادهها کمرنگتر شده و بیشتر منحصر به جمعهای کوچک خانوادگی شده بود؛ اما امسال به دلیل کنترل این بیماری پیشبینی میشود که مراسماتِ پررنگیتری نسبت به دو سال قبل را شاهد باشیم و طبیعتا انتظار افزایش خریدها را داریم.
آنچه که ممکن است بر میزان خرید مردم اثرگذار باشد افزایش سرسامآور قیمتها و بهتبع آن کاهش قدرت خرید مردم است.
نرخ شیرینی از ۱۱۰ تا ۱۶۰ هزار تومان متغییر است
علی بهرهمند، رئیس اتحادیه فروشندگان شیرینیجات تهران در گفتوگو با خبرنگار ما در خصوص وضعیت بازار شیرینیجات گفت: در حال حاضر بازار شیرینی در آرامش است و نسبت به سال قبل به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه و به تبع آن افزایش نرخ شیرینی، با کاهش فروش مواجه هستیم.
وی با اشاره به حذف ارز ترجیحی و تاثیر آن بر قیمت شیرینیجات، خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مواد مصرفی تهیه شیرینی، وارداتی است و ارتباط مستقیمی با نرخ ارز دارد که حذف ارز ترجیحی باعث افزایش شدید قیمت شیرینی نسبت به سال قبل شد.
رئیس اتحادیه فروشندگان شیرینیجات تهران با اشاره به اینکه به طور مثال روغن قنادی ۱۰ کیلویی از ۱۵۰ هزار تومان به حدود ۸۰۰ هزار تومان رسیده است، گفت: همین اتفاق سبب شده میزان تولید و فروش ما ۴۰ تا ۵۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یابد.
بهرهمند در خصوص نرخ شیرینی در بازار ضمن اشاره به اینکه در سال جاری با حذف ارز ترجیحی قیمت دستوری شیرینی برداشته شد، خاطرنشان کرد: به همین دلیل واحدهای فروش شیرینی متناسب با عرضه و تقاضا و کیفیت مواد اولیه نرخ را مشخص میکنند، البته ما نظارت بر واحدها داریم.
وی بیان کرد: در حال حاضر شیرینی تر در بازار بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، دانمارکی، پاپیونی و زبان هم بین ۱۱۰ تا ۱۳۰ هزار تومان بهفروش برسد.
لازم به یادآوری است که سال گذشته هر کیلوگرم شیرینیِتر برای واحدهای درجه یک ۷۸ هزار تومان و در واحدهای درجه دو ۶۰ هزار تومان بود، همچنین قیمت شیرینی زبان و پاپیونی هم برای واحدهای درجه یک ۶۵ هزار تومان و برای واحدهای درجه دو ۵۰ هزار تومان و قیمت کیک یزدی برای واحدهای درجه یک ۴۹ هزار تومان و برای واحدهای درجه دوم ۳۹ هزار تومان تعیین شده بود.
در حال حاضر قیمت هر بسته ۵۰۰ گرمی شیرینی در فروشگاههای اینترنتی از ۷۵ تا ۱۵۰ هزار تومان و قیمت کیک در این فروشگاهها از ۱۵۰ تا حدود یک میلیون تومان نرخگذاری شده است.
افزایش قیمت میوه در شب یلدا نخواهیم داشت
همچنین اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار تهران هم به خبرنگار ما گفت: خوشبختانه امسال به دلیل اینکه میوهها آفت کمتری دیده بودند و تولید هم متعادل بود، مشکلی در تامین میوه نداشتیم.
وی با بیان این موضوع که برای شب یلدا هم از نظر تامین مشکل و دغدغهای نداریم، خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم به دلیل کنترل کرونا، یلدای بهتری نسبت به سالهای قبل داشته باشیم و فروش افزایش یابد.
کارگر ضمن اشاره به اینکه باتوجه به فراوانی میوه در بازار، افزایشی در بحث قیمت میوه شب یلدا نداریم، گفت: در حال حاضر متناسب با کیفیت هر کیلو پرتقال تامسون شمال به قیمتهای ۶، ۱۰ و ۱۵ هزار تومان؛ پرتقال نابل جنوب در قیمتهای ۲۰، ۲۵ و ۳۰ هزار تومان؛ سیب زرد لبنانی ۱۵، ۲۵ و ۴۰ و سیب قرمز لبنانی ۱۵، ۲۵ و ۳۵ هزار تومان؛ هندوانه ۵، ۷ و ۹ هزار تومان خرمالوی شهریار ۲۰، ۳۰ و ۴۵ هزار تومان؛ انار ساوه ۱۰، ۲۰ و ۳۰ هزار تومان و انار شیراز ۱۵، ۲۵ و ۳۵ هزار تومان در میادین مرکزی ترهبار به فروش میرسد.
همچنین یلدای سال گذشته قیمت هر کیلو انار از ۱۸ تا ۳۰ هزار تومان، هر کیلو خرمالو از ۱۸ تا ۲۷ هزار تومان، هر کیلو هندوانه از ۵ تا ۶ هزار تومان و هر کیلو پرتقال از ۸ تا ۲۰ هزار تومان متغییر بود.
نرخ آجیل ممتاز شب یلدا حداکثر کیلویی ۳۵۰ هزار تومان
غلامرضا خدامی، رئیس اتحادیه آجیل فروشان تهران هم به خبرنگار ما ضمن اعلام اینکه در حوزه آجیل در برخی اقلام نسبت به سال قبل شاهد افزایش و در برخی اقلام شاهد کاهش قیمت بودیم، گفت: آجیل شب یلدا شامل پسته، بادام درختی، بادام هندی، فندوق، گردو، باسلوق، انجیر، توت، برگه، کشمش و نخود میشود. بر اساس آنالیز قیمتی هر یک از محصولات، نرخ آجیل ممتاز شب یلدا حداکثر کیلویی ۳۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
وی ضمن بیان اینکه عرضه و تقاضا قیمت اصلی اجناس را مشخص میکند، ابراز کرد: باتوجه به اینکه مقدار و درصد استفاده از اجناس تشکیل دهنده آجیل، قیمت واقعی را مشخص میکند بعضا بهمنظور اینکه قیمت آجیل شب یلدا ارزانتر تمام شود برخی کسبه سلیقهای عمل کرده و برخی اقلام را جایگزین برخی دیگر میکنند تا تمامی اقشار بتوانند از آجیل استفاده کنند.
خدامی بیان کرد: خوشبختانه کمبود خاصی در تامین آجیل شب یلدا نداریم بهجز در چند نوع که رایزنی بهمنظور واردات در حال انجام است.
گفتنی است؛ طبق نرخنامه اتحادیه آجیل تهران، انواع آجیل شیرین و شور در میادین و بازارهای میوه و ترهبار منتشر شد که طبق این نرخنامه ترکیب آجیل شور هر کیلوگرم با قیمت ۲۱۴ هزار تومان در میادین به فروش میرسد که شامل ۱۵ درصد پسته احمد آقایی شور، ۱۵ درصد مغز بادام، ۲۰ درصد نخودچی دو آتیشه شور، ۲۰ درصد تخمه کدوی دو آتیشه شور، ۱۵ درصد تخمه جابانی شور و ۱۵ درصد فندق با پوست شور است.
ترکیب آجیل شیرین که هر کیلوگرم با قیمت ۱۷۳ هزار تومان در میادین فروخته میشود نیز شامل ۱۰ درصد پسته احمد آقایی خام، ۱۵ درصد مغز بادام ، ۱۵ درصد نخودچی دو آتیشه بینمک، ۱۵ درصد کشمش سبز ، ۱۵ درصد برگه قیصی ، ۱۵ درصد انجیر خشک و ۱۵ درصد باسلوق است.
گفتنی است، هر کیلوگرم باسلوق با گردوی دو پر سفید در میادین میوه و تره بار با قیمت ۷۵ هزار تومان، هر کیلوگرم باسلوق با گردوی دو سر پرس با قیمت ۷۹ هزار تومان و باسلوق بدون گردو و راحت الحلقوم با قیمت ۴۹ هزار تومان به فروش میرسد.
قیمت آجیل شب یلدا امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است.
قیمت آجیل در سایتهای فروش اینترنتی در بسته بندی یک کیلویی از ۵۶۵ هزار تومان تا حدود ۸۰۰ هزار تومان متغییر است.
لازم به ذکر است؛ سال گذشته طبق گفته رئیس اتحادیه آجیل فروشان تهران قیمت آجیل بین ۳۶ تا ۵۳ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ گران شده بود
به طوری که حداقل و حداکثر قیمت آجیل شب یلدا با باسلوق ۱۸۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. همچنین قیمت آجیل بدون باسلوق نیز بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان فروخته میشد.
گزارش: فرزانه زراعتی
نظر شما