به گزارش قدس آنلاین، بسیاری از افراد معتقدند خوابیدن با تلویزیون روشن به آنها کمک می کند تا بخوابند. با این حال، کارشناسان به اتفاق تاکید دارند که این، ایده خوبی نیست.
خوابیدن با تلویزیون روشنی که فرد را در معرض نور آبی قرار میدهد میتواند خطر چاقی، دیابت و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد اما این بدان معنا نیست که اگر عاشق خوابیدن با تلویزیون هستید همه آنچه در این مطلب از آن آگاه میشوید، بد است. واقعیت این است که برای برخی از افراد، این کار ممکن است انتخاب خوبی برای استراحت شبانه آنها باشد.
خوابیدن با تلویزیون روشن خوب است یا بد؟
تحقیقات زیادی در مورد چگونگی تأثیر فناوری بر روی خواب، وزن، میزان استرس و سلامت کلی ما انجام شده است.
مطالعات متعددی نیز چگونگی تأثیر مواردی مانند شبکههای اجتماعی و رسانههای خبری ۲۴ ساعته را بررسی می کنند.
بسیاری از مطالعات همچنین نحوه تأثیر دستگاههایی را که برای مشاهده از آنها استفاده میکنیم مانند تلفنهای همراه، لپ تاپ ها و تلویزیونها بر سلامتی ما را مورد تحلیل قرار میدهند.
در حالی که بسیاری از این تحقیقات هنوز ادامه دارد، به نظر میرسد اجماع عمومی تمامی آنها یکسان است: اگر میتوانید از این نوع فناوری در زمان خواب و در حالی که در رختخواب هستید خودداری کنید، حتما این کار را انجام دهید.
به همین دلیل، احتمالا شنیدهاید که میگویند نباید قبل از خواب با تلفن همراه خود سرگرم باشید. همچنین به همین دلیل است که اکثر محققان و کارشناسان خواب توصیه میکنند با تلویزیون روشن نخوابید.
اگرچه ممکن است اینگونه تصور کنید که تلویزیون به شما کمک میکند تا بهتر و زودتر به خواب بروید، اما کارشناسان هشدار میدهند که کیفیت خوابی که در چنی حالتی دارید چندان مطلوب نیست. بعلاوه، خوابیدن با تلویزیون روشن با برخی از تأثیرات منفی سلامتی مرتبط است.
دلایلی برای خاموش کردن تلویزیون در زمان خواب
دلایل مختلفی وجود دارد که با استدلال به آنها درمییابید که خوابیدن با تلویزیون روشن ایده خوبی نیست. اکثر این اشکالات توسط متخصصان در طول مطالعات متعدد بر روی خواب مورد بررسی قرار گرفته و با تحقیقات مداوم در طول سالها پشتیبانی و تائید شده است. خوابیدن با تلویزیون روشن میتواند رویاها، هورمونها و سلامتی شما را دچار اختلال کند.
۱- مشکل کسری خواب
متخصصان توصیه میکنند بزرگسالان باید در هر شبانهروز حدود ۸ ساعت بخوابند. هرچه ساعات خواب کمتر از ۸ ساعت باشد، بدهی خواب نامیده می شود. بنابراین ، اگر ۶ ساعت بخوابید، ۲ ساعت بدهی به خواب دارید. مانند هر بدهی دیگری، بدهی خواب چیزی است که بهتر است دچار آن نشوید چرا که میتواند بر توانایی شما برای تفکر و تمرکز بهتر در طول روز تأثیر بگذارد. با گذشت زمان، بدهی خواب میتواند منجر به مشکلات روحی و جسمی نیز شود.
۲- کاهش تولید ملاتونین
ملاتونین هورمونی است که به خواب بهتر کمک میکند. این همان مادهای است که به بدن شما نشان میدهد زمان استراحت شماست. تلویزیونها و سایر دستگاههایی که نور آبی تولید میکنند میتوانند میزان ملاتونین مورد اعتماد بدن را کاهش دهند. در چنین شرایطی برای مغز سخت است که بفهمد شب است یا روز. وقتی مغز نیمهشب را روز میشناسد، خوابیدن و در خواب ماندن بسیار دشوار خواهد بود.
۳- تحریک مغز
هنگام خواب، چیزی که نیازی به آن نیست این است که مغز شما تحریک شود. وقتی مغز تحریک میشود، فعال خواهد ماند. مغز فعال مغزی است که خاموش نخواهد شد و این وضعیت، خوابیدن را فوقالعاده سخت میکند. مغز تحریکشده میتواند باعث بیقراری خواب شده و خواب عمیقی که بدن واقعاً به آن احتیاج دارد را از بین میبرد.
همچنین وجود صداهای مختلف موجب تداعی در عالم خواب شده و فرد دچار کابوس یا خوابها و صداهای عجیب و غریب در طول خواب میشود. وقتی کابوس میبینید، غالباً خوابیدن سخت است. این میتواند منجر به کاهش کمیت و کیفیت خواب شما شود.
فشار خون بالا، سیستم ایمنی ضعیف و تضعیف حافظه از دیگر مضرات خوابیدن با تلویزیون روشن است. حتی اگر در مقابل تلویزیون یک استراحت شبانه عالی داشته باشید، این کار ممکن است در طولانیمدت به سلامتی شما آسیب برساند.
خوابیدن با تلویزیون روشن پیامدهای بالقوه جدی دارد. با این حال، برخی متخصصین معتقدند این همیشه بدترین ایده نیست. همیشه خوابیدن بهتر از این است که تمام شب بیدار بمانید. اگر انتخاب شما این است که اصلاً نخوابید یا با تلویزیون روشن بخوابید، باید خواب همراه با تلویزیون را انتخاب کنید.
نظر شما