به گزارش قدس آنلاین، علی اصغر هدایتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مصارف ۱۳ بانک دولتی و غیردولتی خراسان شمالی در سالجاری با ۴۹ درصد رشد به ۳۳۷ هزار میلیارد ریال رسید.
وی افزود: وقتی نسبت مصارف به منابع بانک های استان بالاتر از ۷۵ درصد باشد بانک مرکزی با توجه به این نسبت هر بانک را با نرخ ۳۴ درصد جریمه می کند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسانشمالی ادامه داد: پرداخت تسهیلات تکلیفی یکی از عوامل رشد مصارف و معوقات استان است و هر چه نسبت مصارف به منابع افزایش یابد سیستم بانکی متضرر می شود.
وی عنوان کرد: در این میان بانک ملت با ۵۲ هزار میلیارد ریال و رشد ۱۵.۵ درصدی، بانک کشاورزی با ۵۰ هزار میلیارد ریال و رشد ۱۵ درصدی و بانک سپه با ۴۰ هزار میلیارد ریال و رشد ۱۲ درصدی بیشترین مصارف بانکی را در بین بانک های استان داشته اند.
نسبت مصارف به منابع یکی از شاخص های عملکردی بانک ها است، این نسبت خالص مصارف به خالص منابع پس از کسر سپرده قانونی می باشد که در این بین عدم مصرف منابع و یا اضافه برداشت از بانک مرکزی هر دو می تواند برای بانک زیان آور باشد.
وی یادآور شد: استان خراسان شمالی باید خط اعتباری ویژه داشته باشد تا دست کم جریمه شامل حال بانک ها نشود.
افزایش ۵۶ درصدی مطالبات غیرجاری
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی در ادامه خطرنشان کرد: مطالبات غیر جاری بانک های استان نیز در ۹ ماهه امسال به هشت هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۶ درصد افزایش داشته است.
هدایتی تصریح کرد: در وصول مطالبات از واحد های تولیدی و اشتغالزا فشاری به اصناف و تولیدی ها وارد نمی کنیم اما باید این مطالبات پرداخت شود تا پاسخگوی سایر متقاضیان باشیم.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، ۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
۱۳ بانک دولتی و غیر دولتی در خراسان شمالی عضو کمیسیون هماهنگی بانک های استان هستند.
منبع: ایرنا
نظر شما