تحولات منطقه

بررسی ها نشان می دهد لایحه بودجه ۱۴۰۲ حاوی نکات مثبتی از جمله بکارگیری ابزار حساب خزانه واحد است که میتواند تا حدودی به ناترازیهای بودجه‌ای و کنترل استقراض دولت از بانک مرکزی سامان دهد.

نقاط قوت بودجه ۱۴۰۲/ از رونمایی اوراق "درون‌سالی" تا تکمیل حساب واحد خزانه برای عبور از استقراض
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی و واکاوی لایحه بودجه ۱۴۰۲ پرداخته و ضمن اشاره به نقاط ضعف، برخی از نقاط مثبت لایحه بودجه سال آتی را برشمرده است.

طبق این گزارش اولین نکته ای که جزو نقاط قوت لایحه بودجه سال بعد به حساب می آید، حرکت به سمت برنامه محوری با ارایه جدول اطلاعات تکمیلی و برنامه دستگاه ها است.

دومین نکته که می توان جزو نکات مثبت بودجه سال آتی دانست، توسعه ارائه خدمت بر اساس بیمه پایه سلامت و گسترش پوشش بیمه با شناسایی و تحت پوشش بیمه قرار دادن افراد فاقد بیمه پایه از سه دهک پایین درآمدی به صورت فعالانه و رایگان است.

تقویت سازو کار نظارتی تبصره ۱۸

از دیگر نکات مثبت لایحه بودجه سال بعد، تقویت سازوکار نظارتی تبصره ۱۸ از طریق راه انداز نظام جامع اطلاعات بازار کار و سامانه های مربوطه است.
رشد سهم مجموع اعتبارات حمایتی (نهادها حمایتی و یارانه ها نقد) از کل بودجه عمومی کشور دیگر نکته ی مثبتی است که در بودجه سال آتی گنجانده شده و لازم به ذکر است که در چند سال گذشته این روند کاهشی بوده است.

توسعه سرمایه گذاری های راهبردی با کمک اوراق درون سالی

توجه به موضوع واگذاری اموال مازاد و ظرفیت مشارکت بانکهای دولتی در سرمایه گذاری های راهبردی (توسعه سرمایه گذاری راهبردی در کشور) و همچنین توجه به ظرفیت انتشار اوراق درون سالی برای مدیریت نقدینگی خزانه و پیشبرد طرح های عمرانی در ماه ها ابتدایی سال (تامین مالی طرح های عمرانی در ماه های ابتدایی سال) از دیگر نقاط مثبت بودجه سال بعد است. تکمیل فرایند بکارگیری ابزار حساب خزانه واحد است که میتواند تا حدودی به ناترازیهای بودجه‌ای و کنترل استقراض دولت از بانک مرکزی سامان دهد.

ایجاد شفافیت مالی در سازوکار پیشبرد طرحهای مرتبط با واگذاری قیر

گفتنی اعمال سقف بر تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره ۱۶ با هدف کنترل نقدینگی، اهتمام بر اجرای حساب واحد خزانه، شناسه یکتای پرداخت، برنامه ریزی برای اجرای مشارکت عمومی- خصوصی با رعایت قانون مناقصات عمومی و ایجاد شفافیت مالی در سازوکار پیشبرد طرحهای مرتبط با واگذاری قیر (بند ک تبصره یک) از دیگر مواردی است که می توان آنها را از نقاط مثبت لایحه بودجه ۱۴۰۲ دانست.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.