به گزارش قدس آنلاین، پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری رحیم نجفی برزگر از ۳ تا ۱۰ اسفند ماه برگزار شده است. در این جشنواره ۸۶ نمایش در بخشهای مسابقه، ویژه، خیابانی و میهمان روی صحنه رفتهاند. دیدار زندهیاد حسن حبیبی، معاون اول رییس جمهوری وقت از جشنواره، برپایی نشست بررسی نمایش در ایران در تالار رودکی، اجرای نقالی زندهیاد مرشد ترابی از دیگر رویدادهای این دوره از جشنواره بوده است.
در این جشنواره داود میرباقری نمایش «عشق آباد» خود را اجرا کرده است. نمایشی که هنوز هم یادآوری آن با خیل تماشاگرانی که به تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر جذب کرد، برای تماشاگران تئاتر دلپذیر است.
این نمایش با بازی سیروس گرجستانی و مجید بهرامی، پرویز پرستویی، رسول نجفیان، ماهایا پطروسیان، فرهاد اصلانی، شبنم فرشادجو و ... روی صحنه رفته است. جالب اینکه همه این بازیگران جزو هنرمندان گزیدهکار تئاتر به شمار میآیند. دیگر نمایش پربازیگر این دوره از جشنواره «بینوایان» بهروز غریبپور است. نمایشی که اجرای عمومی خود را در فرهنگسرای بهمن انجام داد، همان مکانی که پیش از تغییر کاربری فرهنگی، کشتارگاه بود.
زندهیاد مهدی فتحی در نقش ژان والژان و بهزاد فراهانی در نقش ژاور روی صحنه این نمایش رفتند. باقر صحرارودی و تانیا جوهری، زوج تناردیه بودند. رویا تیموریان در نقش فانتین و پارسا پیروزفر در نقش ماریوس روی صحنه رفتند. مهشاد مخبری هم نقش جوانی کوزت را بازی میکرد. جالب که چند سال بعد پارسا پیروزفر در موزیکال «بینوایان» به کارگردانی حسین پارسایی در نقش ژان والژان روی صحنه رفت.
آتیلا پسیانی و محمد چرمشیر هم در ادامه همکاریهای خود در گروه تئاتر «بازی» در جشنواره پانزدهم با نمایش «آبی که مار میخورد، زهر میشود، آبی که گاو میخورد، شیر میشود» نوشته مشترک پسیانی و چرمشیر و کار آتیلا پسیانی را روی صحنه بردند که با بازی فاطمه نقوی اجرا شد.
«ببین چه برفی میآید» دیگر نمایشی است که در این دوره از جشنواره اجرا شده و نوید چهرههای مستعد تازهای را در تئاتر داده است. قصابیان البته کارگردان پرکاری نشد ولی نادر برهانی بعد از این متن نیز چند نمایش موفق دیگر نوشته و اجرا کرد.
قطبالدین صادقی هم در جشنواره پانزدهم با نمایش «دوران بیگناهی» حضور داشته است. نمایشی که متن آن را خود به نگارش درآورده. در این نمایشنامه، فاجعهی بمباران شیمیایی حلبچه توسط رژیم بعث عراق، مطرح میشود.
«نقل قول عاشقان» نمایشی بوده به نویسندگی نوشته شارمین میمندینژاد که سیاوش تهمورث آن را در این دوره از جشنواره اجرا کرده است. رضا کاهانی که دانشآموخته تئاتر است و بعدتر به فیلمسازی روی آورد، در این دوره از جشنواره با نمایش «هوی نمناک» شرکت داشته است. از دیگر نکات جالب توجه در جشنواره پانزدهم، حضور شهرام حقیقت دوست، شهره سلطانی و سیامک صفری به عنوان کارگردان است. کارگردانانی که بعدتر بر بازیگری متمرکز شدند.
سیامک صفری که قبلتر هم درجشنواره تئاتر فجر نمایش «لچک گلی» را نوشته و اجرا کرده بود، در این دوره از جشنواره نمایشی را با نام «صدای زنگ در مه» روی صحنه آورده، نمایشی که خودش متن آن را نوشته است. شهرام حقیقتدوست در جشنواره پانزدهم یک نمایش خیابانی را با عنوان «ابتدا با عشق، انتها از عشق» نوشته و کارگردانی کرده است.
شهره سلطانی نیز نمایش «شعبده و طلسم» را روی صحنه آورده که متن آن را چیستا یثربی که در آن مقطع نویسنده تازه قلمی بوده، به نگارش درآورده بود.
زهرا صبری که بعدا بیشتر بر تئاتر عروسکی متمرکز شده و نمایشهای درخشانی در این زمینه اجرا کرده، در جشنواره پانزدهم تئاتر فجر نمایش «مراد» را روی صحنه آورده و ایمان افشاریان هم به عنوان کارگردان نمایش «شاتره» در این رویداد حضور داشته است.
«پرگار» نوشته جلال حدپور سراج و کار یدالله کریمی، «پوریایی دیگر» نوشته و کار حسن باستانی، «از یاد رفته» نوشته و کار حجتالله سبزی، «دیوبندان» نوشته محمد چرمشیر و کار سیروس کهورینژاد، «روزهای بلوط» نوشته اصغر فکوری و کار شیوا بلوریان، «کیست این پنهان مرا» به نویسندگی حسن باستانی و کارگردانی شکرخدا گودرزی، «اسب» کار مهرداد ابروان، «بیخانمان» نوشته و کار سعید نجفیان، «دغدغههای پرچین» کار مشترک مهرداد رایانی و ساکتاف، «محرمانه» به نویسندگی و کارگردانی سیروس همتی و ... از دیگر نمایشهایی بودهاند که در جشنواره پانزدهم تئاتر فجر روی صحنه رفتند.
منبع: همشهریآنلاین
نظر شما