به گزارش قدس آنلاین مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) کشور با اشاره به برگزاری ۱۶ جشنواره ملی و بینالمللی رضوی به میزبانی استانهای مختلف گفت: امسال ۱۵ استان میزبان جشنوارههای رضوی در ۷ محور هستند.
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی و هنری امام رضا علیه السلام، مرتضی سعیدیزاده ظهر امروز در نشست با امام جمعه بوشهر با بیان اینکه بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در سال 1391 با مصوبه هیئت دولت تشکیل شد، اظهار داشت: این نهاد در راستای توسعه فرهنگ رضوی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه تا قبل از سال 1391 حدود 10 جشنواره در عرصه ملی و بینالمللی فعال بود گفت: در سالهای گذشته در مجموع 8.5 میلیون اثر به این جشنوارهها ارسال شد که جریان عمومی در عرصه فرهنگ رضوی ایجاد کرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) کشور با اشاره به نقش مهم این نهاد در عرصه گسترش فرهنگ رضوی در استانها و کشورهای منطقه افزود: امسال جشنواره امام رضا علیهالسلام با نگاه تخصصی و حرفهای در بخشهای مختلف طراحی و اجرایی شده است.
سعیدیزاده افزایش اعتبارات جشنوارههای رضوی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اعتبارات این جشنوارهها امسال 4 میلیارد تومان مصوب شد که اکنون به افزایش بیش از 3 برابر به 15 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه قبلاً جشنوارههای رضوی ویترینی و نمایشی بود گفت: نگاه امسال در برگزاری جشنوارههای رضوی تولید تخصصی، حرفهای و محتوایی است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) کشور از برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی با میزبانی استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: فعالیت این جشنواره از آذر ماه آغاز و اختتامیه آن اردیبهشت سال آینده تعیین شده است.
سعیدیزاده با اشاره به برگزاری 16 جشنواره ملی و بینالمللی رضوی به میزبانی استانهای مختلف تصریح کرد: امسال 15 استان میزبان جشنوارههای رضوی هستند که در 7 محور شعر، داستان، تئاتر، هنرهای تجسمی، ناهماهنگ پویانمایی، سرود، مطبوعات و خبرگزاریها برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری 4 جشنواره رضوی در حوزه شعر فارسی، عربی، آذری بهصورت ملی و بینالمللی خاطر نشان کرد: جشنواره شعر فارسی، عربی و ترکی در استانهای کرمان، خوزستان و آذربایجان غربی برگزار میشود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) کشور با اشاره به برگزاری 3 جشنواره رضوی هنرهای تجسمی، گرافیک در استان قم بیان کرد: جشنواره رسانه، مطبوعات، خبرگزاریهای، رسانهها در گیلان برگزار میشود.
سعیدیزاده با اشاره به برگزاری جشنواره شعر کودک و نوجوان به میزبانی استان همدان اضافه کرد: جشنواره ملی فیلم و تئاتر رضوی در مشهد مقدس و جشنواره آواها، نواها در استان فارس و جشنواره رضوی سرود نوجوان با محوریت آموزش و پرورش با میزبانی استان گلستان برگزار میشود.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) کشور از برگزاری جشنواره رضوی تئاتر بزرگسال با میزبانی تبریز، تئاتر خیابانی در جنوب استان کرمان، و تئاتر کودک و نوجوان در بندرعباس خبر داد و تصریح کرد: امسال 16 جشنواره با رویکرد مدیریت تولید محصول در 7 محور برگزار میشود.
وی با اشاره به راهاندازی خبرگزاری رضوی با محور اخلاق، عدالت، معنویت و عقلانیت افزود: فضای مجازی رضوی هم با محوریت تبیین سیره امام رضا علیهالسلام راهاندازی میشود.
ضرورت نهادینه شدن فرهنگ رضوی در جامعه
امام جمعه بوشهر با قدردانی از تلاش بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) این نهاد را ظرفیت مهم و تاثیرگذار در منظومه ترویج فرهنگ اهل بیت علیهالسلام نام برد و بیان کرد: نهادینه شدن فرهنگ رضوی در جامعه به ویژه در نسل کودک، نوجوان و جوان بسیاری از مشکلات و آسیبهای فرهنگی، اجتماعی جامعه را برطرف میکند.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری فرهنگ رضوی را حرکت به سمت سعادت و کمال دانست و اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای مهمی در عرصه ترویج فرهنگ ائمه طهارت علیهالسلام انجام شده که بیشتر در عرصه ساختاری بود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اهمیت معارف و فرهنگ رضوی را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: ایجاد فعالیتهای پژوهشی، علمی، فرهنگی در حوزه نظام فکری رضوی یکی از نیازهای مهم جامعه است.
وی شرایط جامعه در هجمه فرهنگی دشمن را مورد اشاره قرار داد و افزود: در آینده نزدیک جنگ جهانی اندیشهها در جوامع پیشبینی شده که باید برنامهریزی جامع در عرصه مقابله با این تهاجم فرهنگی انجام شود.
امام جمعه بوشهر جایگاه هنر در عرصه مقابله با جنگ فرهنگی و اندیشه را مهم دانست و گفت: فرهنگ رضوی و خط مقاومت در این محور بسیار مهم است که تولید محصولات هنری با فرهنگ رضوی بسیار اثرگذار است.
نماینده ولیفقیه در استان بوشهر تدوین سند 20 ساله فرهنگ رضوی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: بررسی ضعف و آسیبهای فرهنگی و ترویج فرهنگ رضوی بر اساس برنامهریزی ضروری است.
صفایی بوشهری با بیان اینکه قرآن کریم هنرمندانهترین قالب در جامعه بشریت است تصریح کرد: در برگزاری جشنوارههای مختلف رضوی توجه به برش منطقهای یک ضرورت است.
بوشهر، میزبان برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز با اشاره به برگزاری چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی به میزبانی بوشهر تصریح کرد: فعالیت این جشنواره بهصورت تخصصی آغاز شده است که اختتامیه آن اردیبهشت ماه سال 1402 در بوشهر برگزار میشود.
عبدالرحیم افروغ نقش برگزاری جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی در تولید کتاب برای جامعه هدف را مهم دانست و بیان کرد: فرهنگ، معارف و آموزههای رضوی، سبک زندگی، فرهنگ زیارت، جلوههای مهربانی و مهرورزی در سیره امام رضا علیهالسلام از محورهای جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی است.
وی آموزههای دینی و تربیتی در سنت و سیره امام رضا علیهالسلام را از دیگر سر فصلهای این جشنواره دانست و اضافه کرد: پیش از این، استان بوشهر میزبانی این جشنواره در رشتههای شعر رضوی، خاطرهنویسی رضوی و سفرنامهنویسی رضوی بر عهده داشته است.
نظر شما