تحولات لبنان و فلسطین

معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی بعد از 11 دوره این بار در مشهد از 12اسفند ماه لغایت 16 اسفند ماه آغاز به کار خواهد کرد.

دوازدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در مشهد برگزار می‌شود

به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا محمدی صبح امروز در نشست خبری «دوازدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی» اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) هر سال در فعالیت‌های فرهنگی و هنری‌ خود دارد «جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی» است که امسال افتخار برگزار آن به مشهد و ما داده شد.

وی افزود: پس از 11 دوره اجرا این جشنواره در بندرعباس، اجرای آن به خانه‌ اصلی خود «مشهد» بازگشت و پس از تفاهم‌هایی که بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) صورت گرفت این جشنواره آغاز به کار کرد. 
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: فراخوان جشنواره ارسال شد و پس از بررسی‌های به عمل آمده و با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام که در فراخوان تا پایان دی‌ ماه اعلام شده بود، دبیرخانه جشنواره حدود 74 اثر متوازی از 22 شهر کشور مشهد، اصفهان، تهران، بندرعباس، همدان، کرمانشاه، اراک، تبریز، زنجان، گرگان، رشت، مرند، لنگرود، شاهین‌شهر، قم، خدابنده، تاکستان، دماوند، نیشابور، میبد و قزوین را دریافت کرد. 
محمدی بیان کرد: طبق روال تمام جشنواره‌ها قرار شد هیئت انتخاب آثار این جشنواره را داوری کنند که هیئت انتخاب شامل منوچهر اکبرلو، سید حسین فداییان حسین و سیدجواد رحیم‌زاده هستند.
وی اضافه کرد: 12 لغایت 14 بهمن ماه آثار رسیده به صورت سی‌دی و نه به صورت اجرای زنده در اختیار هیئت انتخاب قرار گرفت و طبق تقویم اجرایی جشنواره روز 15 بهمن ماه نتایج نهایی توسط هیئت انتخاب طی بیانیه‌ای اعلام شد.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد:20 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد، هفت اثر در بخش نمایش کودک و نوجوان، شش اثر در بخش نمایش عروسکی کودک و نوجوان و چهار اثر هم جهت اجرا در بخش جانبی جشنواره انتخاب شدند.
محمدی در خصوص نمایش‌هایی که قرار است در بخش کودک و نوجوان این جشنواره به رقابت بپردازند عنوان کرد: نمایش «پدران» به نویسندگی و کارگردانی مهدی فرشیدی‌سپهر از تهران، «شاپرک در خیابان» به نویسندگی گیتا داوودی و کارگردانی ناصر آویژه از تهران، «شادن در سرزمین جوراب‌ها» به نویسندگی و کارگردانی مریم نوباوی از مشهد، «هویج فزاینده» به نویسندگی مهدی علیمردانی- الهام عابدی و کارگردانی مهدی فدایی از اصفهان، «پینوکیو» به نویسندگی و کارگردانی رضا جوشعار از بندرعباس و «عکاس‌خانه» به نویسندگی سیدجواد رحیم‌زاده و کارگردانی فرهاد لباسی از همدان در این بخش رقابت خواهند کرد. 
وی در مورد آثار بخش عروسکی این جشنواره اضافه کرد: در بخش عروسکی آثاری چون «رویای کفش» به نویسندگی مرضیه اشرفیان- صفورا عبداللهی و کارگردانی مرضیه اشرفیان از اصفهان، «توتوی امید» به نویسندگی سجاد بهره‌مند و کارگردانی زهرا مریدی از تهران، «راز پیشونی سفید» به نویسندگی سیدجواد رحیم‌زاده و کارگردانی معصومه زیوری از همدان، «زائر آب و سنگ» به نویسندگی و کارگردانی یگانه عبدالمالکی از کرمانشاه، «آرزوی بنفشه» به نویسندگی فاطمه سیم‌ریز و کارگردانی فهیمه اسدیان از مشهد، «بالتازار» به نویسندگی و کارگردانی محسن قاسمی‌پور از همدان و «غول بابا» به نویسندگی مهدی سیم‌ریز و کارگردانی محبوبه پاداش و مهدی سیم‌ریز از مشهد به این بخش پایانی جشنواره راه پیدا کردند.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: هم‌چنین نمایش‌های «مهمان غار» به نویسندگی علی‌اکبر حلیمی- فروغ افشاران‌زاده و کارگردانی علی اکبر حلیمی از مشهد، «ماهی گلی» به نویسندگی و کارگردانی غلام‌رضا محمدی، «زامبالا» به نویسندگی و کارگردانی راضیه جنتی، «سبیل جادویی» به نویسندگی و کارگردانی مجید استیلایی آثاری بودند که در بخش جنبی این جشنواره در مشهد پذیرفته شدند. 
محمدی خاطرنشان کرد: از اتفاقات جدید در بخش جشنواره دوازدهم بخش جنبی است که برای اولین بار تعدادی از دانش‌آموزان به عنوان داور انتخاب شده‌اند، آثار را بررسی خواهند کرد و نظر خواهند داد و بر اساس آن جوایزی در این حوزه اعطا خواهد شد. 
وی در خصوص سالن‌هایی که قرار است میزبان اجراهای این جشنواره باشند ابراز کرد: سالن اصلی تئاتر شهر، فرهنگ‌سرای غدیر، مجتمع فرهنگی هنری امام‌خمینی(ره)، سالن بهار در مجتمع امام‌رضا(ع)، سالن اشراق، مرکز شماره چهار کانون فکری و پرورشی کودک و نوجوان، فرهنگ‌سرای ترافیک و کانون فرهنگی- تربیتی رشد سالن‌های میزبان اجراهای این جشنواره هستند. 
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: مسلما اجرای هرکدام از این جشنواره‌ها به تنهایی توسط یک دستگاه صورت نمی‌گیرد؛ در ابتدای امر اصل سفارش توسط بنیاد بین‌المللی امام‌رضا(ع) به اداره کل داده شد، دبیری جشنواره بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوده و دبیر اجرایی این جشنواره مهدی سیم‌ریز است که از مرکز آفرینش‌های آستان قدس با ما همکاری می‌کند؛ دستگاه‌هایی که در فعالیت‎های این جشنواره با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری دارند شامل اداره کل آموزش و پرورش، شهرادی مشهد، انجمن نمایش استان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شهرآرا و صدا و سیما استان هستند. 
محمدی بیان کرد: امیدواریم که بتوانیم پس از 11 سال که جشنواره در مشهد برگزار نمی‌شده در برگزاری این دوره برای اولین بار در مشهد حست نیت خودمان را نسبت به جامعه هنری اعلام کنیم و این مسئله را مطرح کنیم که جایگاه تئاتر کودک و نوجوان شهر مشهد است و در خواست داریم که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در مشهد باقی بماند. 
وی در خصوص مخاطبین این جشنواره اضافه کرد: به جهت این‌که مخاطب جشنواره کودک و نوجوان است جمعیت عمده را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند اما منعی برای حضور بزرگسالان در بازدید از آثار جشنواره وجود ندارد. در مورد بحث بلیت فروشی این دوره از جشنواره تئاتر کودک به طور قطع به نتیجه نرسیده‌ایم اما در تلاشیم که از طریق سایت بر اساس ظرفیت سالن‌ها ثبت‌نام‌ها صورت گیرد.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: به جهت این که مخاطبین اصلی این جشنواره دانش‌آموزان هستند با ادراه کل آموزش و پرورش هماهنگی‌هایی را انجام دادیم و شهرداری هم با هماهنگی تعداد اتوبوس و مراجعه اتوبوس‌ها به مدارس برای حضور حداکثری دانش‌آموزان در جشنواره با ما همکاری خواهند کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.