به گزارش قدس آنلاین، مسابقات بسکتبال با ویلچر قهرمانی جهان در سال جاری میلادی طی روزهای ۱۹ تا ۳۰ خردادماه به میزبانی دبی برگزار می شود و تیم ملی ایران هم یکی از ۱۶ تیم شرکت کننده در این رقابت ها خواهد بود. بر اساس قرعه کشی انجام شده برای این مسابقات، تیم ملی ایران در گروه D این رقابت ها با تیم های آمریکا، انگلیس و عراق همگروه شده است.
آمریکا و انگلیس در حالی به عنوان همگروهان ایران در مسابقات بسکتبال با ویلچر قهرمانی جهان معرفی شده اند که برگزارکننده فینال دوره پیشین این رقابت ها بودند که طی آن انگلیسی ها با کسب برتری به عنوان قهرمانی دست یافتند. البته که آمریکا برگزارکننده فینال بازی های پارالمپیک توکیو هم بود و موفق شد در آن رقابت با غلبه بر میزبان بازی ها به عنوان قهرمانی دست یابد.
تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران که در دوره پیشین مسابقات قهرمانی جهان به عنوان چهارم بسنده کرد درحالی باید دیدارهای مقدماتی خود در دوره جدید این رقابت ها را برابر مدعیان بسکتبال با ویلچر جهان برگزار کند که سرمربی تیم ملی معتقد است که از نظر امکانات، ایران تا ۵۰ سال آینده هم به گرد پای این تیم ها نمی رسد با این حال او امیدوار است به شرط زود ملحق شدن لژیونرها، تیمش حرف هایی برای گفتن داشته باشد.
محمدرضا دستیار با بیان اینکه حضور تیم های قهرمان (انگلیس)، نایب قهرمان (آمریکا) و چهارم (ایران) دوره پیشین مسابقات قهرمانی جهان در یک گروه گویایی آغاز سخت کار در این رقابت ها است، گفت: البته نسبت به این قضیه بدبین نیستیم حتی آن را به فال نیک می گیریم از این حیث که بازیکنان مان با درک کامل از شرایط مسابقه و حریفان و اتکا به روحیه ایرانی بودن شان، برای کسب مقامی بهتر از دوره قبل بجنگند.
وی در عین حال تصریح کرد: البته که خیلی خوب می دانیم کار سختی در مسابقات پیش رو داریم. آمریکا و انگلستان حریفان مقدماتی ما هستند با پیشینه ای عریض و طویل از مدال آوری، آنها از امکانات فوق العاده ای برخوردار هستند و از این حیث بسکتبال با ویلچر ایران تا ۵۰ سال آینده هم به گرد پای شان نمی رسد.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر با یادآوری اینکه در بازی های پارالمپیک ریو و توکیو هم تیم های آمریکا و انگلیس همگروه ایران بودند، خاطرنشان کرد: در فوتبال و جام جهانی هم اخیر هم این دو تیم با تیم ملی فوتبال ایران همگروه بودند. گویا آمریکا و انگلیس نمی خواهند دست از سر ورزش ایران بردارند.
دستیار با ابراز امیدواری از اینکه لژیونرهای تیم ملی بسکتبال با ویلچر به موقع به این تیم ملحق شوند، گفت: قطعا با حضور لژیونرها تمرینات مان کیفیت بیشتری خواهد داشت و امیدوار به نتایج بهتری خواهیم بود. مشکل اما اینجاست که از این حیث با چالش هایی مواجه شده ایم که امیدواریم آسیبی به اردوها و چگونگی حضور در مسابقات وارد نکند. بسکتبال با ویلچر ایران ملی پوشانی دارد که به عنوان لژیونر در اسپانیا، فرانسه و ترکیه بازی می کنند. مسابقات جهانی خردادماه برگزار می شود و لیگ اروپا یک ماه قبل از این رقابت ها تمام می شود. این حضور تنها یک ماهه لژیونرها می تواند به روند آماده سازی تیم آسیب بزند.
وی در این زمینه ادامه : مشکل عمده تر در مورد لژیونرهایی است که در ترکیه بازی می کنند. ترکیه به دلیل درگیری با کرونا نتوانست سهمیه حضور در مسابقات قهرمانی جهان را به دست بیاورد. به همین دلیل مسابقات باشگاهی خود را تا تیرماه ادامه دار کرده است یعنی یک ماه بعد از مسابقات قهرمانی جهان؛ با این اوصاف برای در اختیار داشتن لژیونرهای مان که در ترکیه بازی می کنند، مشکل داریم. درست در روزهایی که نیاز داریم لژیونرها در اردو باشند، لیگ ترکیه وارد مرحله پلی آف می شود و تیم ها اجازه نمی دهد بازیکنی از ترکیب شان خارج شود. در این زمینه رایزنی هایی که با فدراسیون ترکیه داشته ایم اما تا به امروز کوتاه نیامده اند.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر تاکید کرد: البته با باشگاه های ترکیه حق می دهیم به هر حال برای جذب بازیکن سرمایه گذاری کرده اند و نمی توانند به راحتی قید آنها را برای پلی آف بزننداما از طرفی ما هم نیاز داریم بازیکنان مان را حداقل در ماه پایانی در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم آماگی لازم برای مسابقات جهانی را به دست بیاوریم. در این زمینه فدراسیون ایران هم وارد مذاکراتی شده تا مشکل حل و فصل شود.
وی همچنین در مورد برنامه های آماده سازی موردنظر تا زمان اعزام تیم ملی بسکتبال با ویلچر به محل برگزاری مسابقات قهرمانی جهان در دبی گفت: اردوی آماده سازی به صورت ماهی یکبار که پیگیری می شود. قصد داریم اردوی مشترکی با ترکیه داشته باشیم و در جریان اردو دیدارهای تدارکاتی هم برگزار کنیم. از طرفی به منظور انجام کلاس بندی باید زودتر به محل برگزاری مسابقات برویم. بنابراین این فرصت را داریم که با تیم هایی که همگروه مان نیستند دیدارهایی داشته باشیم.
دستیار در بخش پایانی گفت: شرایط اقتصادی فدراسیون را درک می کنیم. امروز هر اعزام به طور میانگین یک میلیارد تومان هزینه دارد. هر ویلچر هم ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است. متوجه هستیم که برای فدراسیون جانبازان و کمیته ملی پارالمپیک تامین بودجه لازم برای این موارد ساده نیست. بنابراین به صورت کج دارمریض با شرایط کنار می آئیم و سعی داریم از حداقل امکانات برای کسب بهترین نتیجه استفاده کنیم.
منبع: مهر
نظر شما