تحولات لبنان و فلسطین

تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم توجه به جنبه‌های معنوی و معرفتی حضرت رضا(ع) در عرصه‌های بین المللی تأکید کرد.

لزوم معرفی جنبه‌های معنوی و معرفی حضرت رضا(ع) در عرصه‌ بین‌المللی

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای هیئت امنای بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌ هنری امام رضا(ع) که در حرم مطهر رضوی انجام شد، بر اهمیت ارتباط مؤثر با اهالی هنر برای ترویج ارزش‌های اسلامی و اخلاقی در جامعه تأکید و تصریح کرد: قریب به اتفاق جامعه هنری و هنرمندانه فرهیخته کشور اگرچه با ظاهرهایی متفاوت، اما انسان‌هایی معتقد به اصول دینی و دلداده مکتب اهل بیت(ع) هستند، ارتباط و استفاده از ظرفیت‌های آنان می‌تواند بسیار در نشر و تقویت اخلاق اسلامی و فضائل انسانی در جامعه مؤثر باشد.

وی در ادامه به عظمت و اوج هنرهای ممتاز به کار رفته در حرم مطهر امام رضا(ع) اشاره و با بیان اینکه بارگاه رضوی آمیخته‌ای از هنر و معرفت است، اظهار کرد: جاذبه الهی و معرفتی حرم مطهر رضوی سالانه جمعیت قابل توجهی از زائران را جذب این بارگاه قدسی می‌کند؛ اما در کنار جنبه‌های معرفتی جاذبه‌های هنری این آستان نورانی نیز باید معرفی شود زیرا این امر خود می‌تواند مقدمه‌ای برای جذب علاقه‌مندان به هنر باشد و هرکه پا در این فضای ملکوتی گذارد مجذوب معنویت وجود قدسی حضرت رضا(ع) نیز خواهد شد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به فلسفه و حکمت معماری بارگاه ملکوتی امام علی بن موسی الرضا(ع) عنوان کرد: تک تک اجزای این بارگاه قدسی تجلی هنر ممتاز معنوی بوده و از پشتوانه‌ای معرفتی برخوردار است، این آستان نورانی به گونه‌ای بنا شده تا توسعه معنویت و فیض الهی را در کالبد مادی این جهان محقق سازد؛ مسیر تشرف به روضه منوره که پیشنیاز آن عبور از بست‌ها، صحن‌ها و رواق‌هاست به گونه‌ای حکمت آمیز ساخته شده تا زائر را پیش از تشرف به محضر امام معصوم از حیث روحی آماده سازد.

وی با اشاره به تأثیرات فرهنگی و اجتماعی شناساندن وجود و معارف اهل بیت(ع) به جامعه، عنوان کرد: اگر به درستی حضرت رضا(ع) و معارف آن حضرت را به جامعه معرفی کنیم و بتوانیم از ظرفیت معنوی بارگاه منور رضوی به نحوی صحیح بهره ببریم، قطعا تمام ناهنجاری‌های کشورمان را می‌توانیم اصلاح کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه حرم مطهر رضوی نعمتی بزرگ برای هدایت است، ابراز کرد: ملت ایران شیفته حریم امن اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند اما عشق و ارادت ایرانیان به حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) جایگاهی بسیار ویژه و غیرقابل توصیف دارد؛ این علاقه نیز تنها منحصر به مسلمانان شیعه یا اهل سنت نیست، این بارگاه مطهر سالانه میزبان جمعیت قابل توجهی از زائران با ادیان زرتشتی، مسیحی و غیره است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در پایان آمادگی کامل آستان قدس را برای همکاری با بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام و عنوان کرد: آستان قدس رضوی تاکنون در عرصه بین الملل خیلی فعال نبوده، اما رویکرد ما تقویت این حوزه است؛ ارادتمندان به حضرت رضا(ع) در اقصی نقاط دنیا حضور دارند؛ از این رو برای تقویت ارتباط معنوی آنان با بارگاه حضرت رضا(ع) و ترویج معارف رضوی علاقه‌مند به توسعه حوزه بین الملل هستیم.

حضرت رضا(ع) ستون اصلی تمدن سازی اسلامی

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه خدمت به ترویج معارف قدسی حضرت رضا(ع) یکی از اهتمامات جدی دولت سیزدهم است، اظهار کرد: استفاده از ابزار هنر همانند فیلم و سرود یکی از راهبردهای ویژه وزارت فرهنگ در ترویج ارزش‌های دینی و اسلامی است.

وی همچنین با اشاره به اهدای جایزه هنری گوهرشاد توسط وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: این وزارتخانه جایزه هنری گوهرشاد را به عنوان سمبل تجلیل از کرامت، حجاب و حضور فعال بانوان عفیفه در عرصه عمومی جامعه راه‌اندازی کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وجود مبارک امام رضا(ع) را ستون اصلی تمدن سازی اسلامی می‌دانیم، عنوان کرد: اگر حضرت رضا(ع) در خراسان حضور نمی‌یافتند بسیاری از اتفاقات مهم علمی و تمدنی در کشور رخ نمی‌داد و ایران به این درجه از نبوغ و توسعه علمی در حوزه‌های مختلف نمی‌رسید.

اسماعیلی عرصه‌های زیست بوم و نوآوری صنایع خلاق رضوی، تقویت و توسعه سوغات زائر، بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا(ع) و مشارکت در عرصه‌های بین المللی را از جمله حوزه‌های مناسب برای همکاری آستان قدس رضوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.

همچنین در این جلسه مرتضی سعیدی مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) گزارش از اقدامات و برنامه‌های مجموعه متبوع خود ارائه کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.