تحولات منطقه

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گلستان گفت: در طرحی مشترک با پژوهشگران ژاپنی طرح حفاظت و مرمت اشیای تپه تاریخی بازگیر شهرستان مینودشت آغاز شد.

پژوهشگران ژاپنی اشیای تپه تاریخی بازگیر مینودشت را مرمت می‌کنند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محمدجواد ساوری ظهر امروز در حاشیه آغاز طرح حفاظت و مرمت اشیای تپه تاریخی بازگیر مینودشت، اظهار داشت: در قالب طرح تحقیقاتی و علمی مرمت اشیاء فلزی تپه تاریخی بازگیر مینودشت با همکاری پژوهشگران ژاپنی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این کار چند وقتی است که با برگزاری کارگاه های آموزشی باحضور اساتید و محققان دانشگاه تیکیو ژاپن، کارشناسان موزه ملی ایران  آغاز شده، افزود: ‌با حضور آکیرا فوجیساوا، تاکاشی اویکاوا و هیروکی یامادا پژوهشگران موسسه تحقیقاتی اموال فرهنگی دانشگاه تیکیو ژاپن در گلستان به‌صورت مشترک طرح حفاظت و مرمت اشیای تپه تاریخی بازگیر شهرستان مینودشت آغاز شد.

ساوری تصریح کرد: در این طرح با همکاری  کارشناسان ایرانی و ژاپنی امکان‌سنجی، تجهیز کارگاه و مستندنگاری چند اثر برای پیش نمونه مطالعاتی در حال اجرا است که این کار در حفاظت و معرفی بهتر این آثار نقش مهمی خواهد داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های آینده  این طرح بین‌المللی مشترک، افزود: حفاظت و مرمت محوطه بازگیر و تبدیل آن به محل بازدید، آزادسازی حریم محوطه، حفاظت و مرمت اشیای فلزی با استفاده از ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی است که در دستور کار جدی استان قرار دارد.

ساوری تصریح کرد:کشفیات مجموعه فلزی بازگیر متعلق به دوره مفرغ جدید (حدود 2100 تا 1600 پیش از میلاد)، یکی از مجموعه‌های فلزی در مقیاس بزرگ در کشور است که در موزه باستان‌شناسی گرگان و تعدادی هم در موزه مینودشت نگهداری می‌شوند.

مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان افزود : تفاهم‌نامه بین موزه ملی ایران و دانشگاه تیکیو ژاپن در خصوص حفاظت و مرمت آثار فلزی در سال 1398منعقد شد که طبق آن گروهی از پژوهشگران ژاپنی در سال 1398 با حضور در گلستان از مجموعه فلزی تپه تاریخی بازگیر در موزه باستان‌شناسی گرگان بازدید کردند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.