تحولات لبنان و فلسطین

در ماه رمضان قدمی در بندگی برمی‌داریم. حالا یکی گامی بیشتر و دیگری کمتر و از رهگذر همان قدم، الطاف الهی را در خود و خانواده‌مان احساس می‌کنیم.

چه کنیم تا آثار و برکات ماه مبارک رمضان در طول سال استمرار داشته باشد؟

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، کارشناس دینی در پاسخ به این سوال توضیح می‌دهد:

همسر پیامبر(ص) نقل کرد که نیمه شبی از خواب بیدار شد و دید که پیامبر(ص) در بستر نیست. در اطراف خانه به جستجوی وی پرداخت تا سرانجام پیامبر(ص) را دید که در گوشه‌ای از بیت ایستاده دست‌ها را بلند کرده گریه می‌کند و می‌گوید: اللهم و لاتکلنی الی نفسی طرفة عین ابداً؛ یعنی خدای من، یک چشم به هم زدنی من را به خودم واگذار نکن.
اللهم لا تنزع منّی صالح ما اعطیتنی ابداً؛ یعنی بار خدایا! آنچه ازشایستگی‌ها (مثل توفیق عمل صالح، اندیشه صالح ....) به من عطاکردی ازمن مگیر.
همسر پیامبر(ص) به کناری رفت و شروع به گریه و زاری کرد، به طوری که پیامبر(ص) به سراغ او رفت و فرمود: چرا گریه می‌کنی؟ همسر پیامبر(ص) گفت: عرض کردم:«چگونه نگریم در حالی که شما با آن مکانی که از سوی خدا دارید، این چنین گریان هستید؟» حضرت فرمود: « فلا اکون عبداً شکورا» آیا بنده سپاسگزار خدا نباشم؟


مسئله از دست دادن آنچه که فراهم کرده‌ایم، یکی از دغدغه‌های انسان خردمند است. در قرآن کریم هم یکی از دعاهای خردمندان را اینگونه آورده است که: رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنتَ الْوَهَّابُ. یعنی خدایا! کمک کن که بازگشت نداشته باشیم، چرا که این بازگشت‌ها، فرصت‌ها را از ما می‌گیرد.
ماه مبارک رمضان به ما یادآوری می‌کند که مراقب باشیم تا از راهی که به درستی پیموده‌ایم، برنگردیم که حاصلی جز حسرت برای ما ندارد. مراقبت از بهره برداری‌ها، دیدارها، شنیدارها، گفتن‌ها، همینطور مراقبت از روزه فکری که داشتیم. بهداشت فکری را قدر بدانیم که اساس مراقبت در اعمال است.


باید ارتباط‌مان را با لیله‌القدر حفظ کنیم و البته که بعد از ماه مبارک رمضان، سوره قدر این کار را انجام می‌دهد. یادآوری لیله القدر دو نکته را به ما گوشزد می‌کند، یکی قرآن و دیگری ولایت.
استمرار در خواندن سوره قدر، نزول فرشتگان را به ما یادآوری می‌کند و اینکه چه کسی است که امیر لیله‌القدر و دریافت کننده حقایق قرآنی است، که توجه به امام زمان(عج) و بقیه الله العظم است.
در دعای افتتاح، فصلی است که در آن هر شب برای امام زمان(عج) دعا می‌کنیم: اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ، وظایف و رسالت ما برای امام عصر(عج) با این دعا یادآوری می شود. بعد از ماه مبارک هم ادامة این ارتباط لطیف با امام‌عصر(عج)، با کوشیدن در راه آرمانهای آن امام بزرگ و تقویت حالت انتظار و انجام وظایف خصوصاً یاری آرمان‌های آن حضرت نمونه‌ای از آن مراقبت هاست. مراقب از حضور خداوند، مراقبت و کنترل بهره برداری و برخورداری ها (مثل کنترل خوراک)، مراقبت از تمام اعضاء و جوارح، روزه ذهنی و فکری، مراقبت از اعمال، مراقبت از زندگی اجتماعی، احترام به حقوق متقابل سبب می شود که آثار و برکات ماه مبارک رمضان در طول سال استمرار داشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.