تحولات لبنان و فلسطین

باقری گفت: در طول چند ماه گذشته که جنگ غزه ادامه داشته، نفس ادامه این جنگ نشانه پیروزی مردم فلسطین است در طول این مدت صهیونیست‌ها هیچ هدف نظامی را نتوانستند منهدم کنند چرا که هدف نظامی در غزه وجود ندارد.

سرپرست وزارت امور خارجه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران: عقب‌نشینی در میدان دیپلماسی قدرت نمی‌آورد

علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه ظهر امروز (جمعه) در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، اظهارداشت: ماه خرداد ماه حادثه‌های بزرگ در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است، چه ۱۵ خرداد ۴۲، چه ۱۴ خرداد ۶۸، چه سوم خرداد ۶۱، هر کدام از این رویدادهای بزرگ و تاثیرگذار در تاریخ انقلاب اسلامی در ماه سوم فصل بهار رخ داده است.

وی با بیان اینکه امروز ما داغدار شهادت شهدای خدمت از جمله رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فقید و شهید کشورمان هستیم، گفت: این روزها و در ادامه هفت ماه گذشته ما عزادار شهدای بزرگوار مردم فلسطین در غزه هم هستیم که ناشی از جنایت‌های دد منشانه و بی‌رحمانه صهیونیست‌های ضد انسان است.

سرپرست وزارت امور خارجه افزود: هیچکس از آغاز عملیات طوفان الاقصی این فکر را نمی‌داشت که یک جنگ تمام عیار میان یک ارتش ضد انسانی تا دندان مسلح با مردم فلسطین بیش از ۷ ماه به طول بیانجامد و آن ارتش تا به دندان مسلحی که تسلیحات گسترده و به روز نظامی را از غرب دریافت می‌کند مستاصل و درمانده باشد.

باقری تصریح کرد: اینکه در طول چند ماه گذشته این جنگ ادامه داشته، نفس ادامه این جنگ نشانه پیروزی مردم فلسطین است. در طول این مدت صهیونیست‌ها هیچ هدف نظامی را نتوانستند منهدم کنند چرا که هدف نظامی در غزه وجود ندارد، نه یک هواپیمای فلسطینی را توانستند منهدم کنند، نه یک تانک فلسطینی را توانستند به غنیمت بگیرند و نه یک پادگان نظامی را در آنجا توانستند تصرف کنند، چرا که هیچ کدام از آنها در غزه وجود ندارد و در غزه مردم بی‌ سلاح رشید و شجاع حضور دارد.

وی گفت: هرچه در این هفت ماه جلو آمدیم صهیونیست‌ها شکست ناکامی و آبروریزی آنها بیشتر شد، وقتی عملیات طوفان الاقصی آغاز شد رژیم صهیونیستی در هیچ دادگاه بین المللی محکوم نشد اما امروز در عالی‌ترین مرجع حقوقی بین‌المللی این رژیم به نسل کشی متهم شد و باید به اتهامات آن رسیدگی شود. وقتی که هفت ماه پیش عملیات طوفان الاقصی آغاز شد هیچ حکمی در خصوص سران رژیم صهیونیستی از سوی دیوان بین المللی کیفری صادر نشد اما امروز دادستان این دیوان، حکم دستگیری نخست وزیر جنایتکار و قاتل رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ بی‌رحم و خون آشام آن را صادر کرده است.

سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد: وقتی عملیات طوفان الاقصی آغاز شد هیچ کشوری رابطه خود را با اسرائیل قطع نکرد بلکه زمینه سازی برای عادی‌سازی روابط را پیگیری می‌کردند، اما امروز شاهد هستیم که تعداد قابل توجهی از کشورها در اقصی نقاط جهان از جمله در آمریکای لاتین رابطه خود را با رژیم صهیونیستی قطع کردند و برخی نیز از روابط اقتصادی خود را با آن رژیم قطع کردند که این نشان دهنده انزوای رژیم صهیونیستی است.

باقری بیان کرد: وقتی طوفان و لقصه آغاز شد هیچ حرکتی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از فلسطین و شکل نگرفته بود، اما امروز شاهد شکل‌گیری یک موج جدید و گسترده در دانشگاه‌ها و حتی دبیرستان‌های آمریکا و البته بسیاری از کشورهای اروپایی هستیم که این نیز علاوه بر به میدان آمدن بسیاری از مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی به خیابان‌ها در حمایت از فلسطین رخ داده است. تظاهرات‌های چند صد هزار نفری در برخی از شهرهای اروپایی حاصل مقاومت و اقتدار مردم فلسطین بوده و از طرفی هم نشان از اضمحلال رژیم صهیونیستی است. هر زمان که رژیم صهیونیستی شکست می‌خورد دندان‌ها و پنجه‌های خود را به زنان و کودکان بی‌پناه فلسطینی نشان می‌دهد. 

وی ادامه داد: صهیونیست‌ها باید بدانند که فلسطین یک باور است و باور با تیغ شمشیر بارورتر می‌شود و به همین جهت است که مقاومت مردم فلسطین توانسته نه تنها ناکامی را در میدان غزه بر صهیونیست‌ها تحمیل کند بلکه در عرصه‌های دیپلماسی عمومی، رسانه‌ای و حقوقی در بُعد بین المللی فضا را بر صهیونیست‌ها تنگ کند.

سرپرست وزارت امور خارجه گفت: وقتی که قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح می‌شود نزدیک به ۱۵۰ کشور به نفع ملت فلسطین و کمتر از ۱۰ کشور به به نفع رژیم صهیونیستی رای میدهند که این نشان از این است که این رژیم جایگاه تصنعی گذشته خود را در عرصه بین‌المللی از دست داده است و با شرایط بسیار نابهنجاری روبرو است.

باقری افزود: شهید آیت الله رئیسی زمانی که مسئولیت را به عهده گرفتند در عرصه سیاست خارجی ابداعات و ابتکارات بسیار موثری را انجام دادند، یکی از ابتکارات ایشان بحث ارتباط با همسایگان بود چرا که سیاست همسایگی بحث اصلی در دکترین سیاست خارجی دولت سیزدهم بود و از همان روز مراسم تحلیف که هیئت‌های خارجی به تهران آمدند، در ملاقات‌هایی که با آیت الله رئیسی داشتند متوجه رویکرد و نگاه شهید رئیسی شدند و پس از خروج از آن جلسه نظرشان نسبت به روابط با ایران مثبت، ایجابی و رو به جلو بود.

وی عنوان کرد: از همان زمان این نگاه میان کشورهای مختلف از جمله کشورهای منطقه شکل گرفت، سیاست همسایگی توانست جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک محور تضمین کننده ثبات در منطقه نشان دهد. آمریکایی‌ها در طول دهه‌های گذشته تلاش کردند که ایران را میان همسایگان خود با این ادعای دروغ که ایران به دنبال ترویج بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه است منزوی کنند، اما رویکرد صحیح سیاست خارجی در دولت سیزدهم مانع از تحقق هدف آنها شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.