حسن اصیلیان مهابادی، گفت: مطابق گزارش سازمان بین المللی کار، روزانه حدود ۶ هزار نفر یا سالانه ۲.۳ میلیون نفر در اثر بیماریها و حوادث مرتبط با کار جان خود را از دست میدهند. به علاوه هر سال برای کارگران سراسر جهان ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری ناشی از کار رخ میدهد. همچنین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی بیماریهای ناشی از کار، دلیل ۸۱ درصد از مرگهای مربوط به مشاغل است.
او با اشاره به اینکه حوادث، ۱۹ درصد از مرگهای حین کار را شامل میشود، ادامه داد: سالیانه ۴ درصد از تولید ناخالص در جهان (۲۵/۱ تریلیون دلار) صرف هزینههای مستقیم و غیر مستقیم بیماریها و حوادث ناشی از کار میشود. این آمار و ارقام در حالی مطرح میشود که کشورهای دنیا موضوع بهداشت حرفهای در محیط کار را بسیار مهم قلمداد کردهاند.
از حوادث شغلی گذشته عبرت بگیریم
مدیرگروه مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار دانشگاه تربیت مدرس در خصوص وضعیت بروز حوادث شغلی در ایران، تصریح کرد: در طول سالهای گذشته شاهد حوادث فاجعهباری همچون حوادث معدن زغال سنگ یورت آزادشهر، کارگاه ساختمانی متروپل آبادان، کلینیک سینا مهر تهران، ساختمان پلاسکو، جان باختن کارگران در اثر غرق شدگی در مخازن مواد شیمیایی در استان البرز، انفجار گاز شرکت بوتان اهواز، انفجار سیلندر اکسیژن بیمارستان یاسوج و... بودهایم. این موارد ناایمن باید توسط متخصصین و بازرسان شناسایی و اعلام شود و مسئولان هم این هشدارها را جدی بگیرند و کم کاری و بیتوجهی نکنند.
وضعیت بروز بیماری و مرگ ناشی از کار در ایران
رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفهای ایران با استناد به آمار وزارت کار و همچنین پزشکی قانونی افزود: بر اساس آمار اعلام شده وزارت کار از سال ۱۳۸۷ تا آبان ۱۴۰۰ سالانه به طور میانگین ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در ایران رخ میدهد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت میشود که برای خانواده این افراد هم دارای اثرات بلندمدت خواهد بود؛ همچنین طبق آمار اعلام شده توسط پزشکی قانونی فوتیهای ناشی از کار در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۹۹۴ نفر بوده است.
اصیلیان در خاتمه تاکید کرد: وقوع هر حادثهای در محیط کار باید به سازمان تامین اجتماعی گزارش داده شود اما در بحث اعلام حوادث هم تعلل میشود که این موضوع بر آماردقیق بروز موارد اثرگذار است و این خلاء هم باید پر شود.
نظر شما