به گزارش قدس آنلاین، منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، امروز یکشنبه، ۱۰ اردیبهشت در آیین افتتاحیه نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق غرب آسیا با اعلام اینکه در قانون مدیریت بحران کشور ۵۳ مخاطره قابل وقوع در کشور شناسایی شده که ۴۲ مخاطره از آنها امکان وقوع در استان اصفهان را دارد، اظهار کرد: در این راستا طرح مطالعاتی شناسایی، برنامهریزی و اجرای استراتژیها و تاکتیکهای لازم در قالب اجرای طرح پیشگیری و کنترل بحران در استان در حال انجام است.
وی افزود: از این مخاطرات سیل، زلزله و خشکسالی بهعنوان مهمترین حوادث طبیعی و حریق به عنوان مهمترین حادثه انسانساز مشخص و در قانون دستگاههای موظف برای مدیریت آن تعیین شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان جانشین تهران در مدیریت بحران برای زلزله و استان معین هشت استان دیگر است، گفت: این مسئله نقش ممتاز اصفهان در کنترل و مدیریت حوادث را بیان میکند. مجموعه اقدامات متنوعی در زمانهای مختلف همچون سیل، زلزله و بارش برف در استانهای معین توسط سازمان آتشنشانی اصفهان انجام شده، این کمک شامل تجهیزات و نیروی انسانی متخصص توسط سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان بوده است.
وی تصریح کرد: سازمان شهرداریهای کشور باید در چابکسازی نیروی متخصص و در اختیار گذاشتن امکانات متناسب با مأموریتها و اقدامات برای آتشنشانی شهرداری اصفهان پیشتاز باشند. همچنین تقویت نیروی انسانی در سازمانهای آتشنشانی خرید تجهیزات و نوسازی ناوگان فرسوده آتشنشانی از جمله درخواستهای دیگر از سازمان شهرداریهای کشور است.
شیشهفروش درخصوص جاری بودن زایندهرود در این ایام، توضیح داد: مطالبه اصلی مردم اصفهان و مسئولان از وزارت نیرو این است که رودخانه زاینده رود بهعنوان شاهرگ حیاتی شهر استان بهصورت دائمی احیا شود، طرح احیای زایندهرود و اجرای حقابههای زیستمحیطی کشاورزان و محیط زیست از جمله مهمترین مطالبات اصفهان است.
وی خاطرنشان کرد: حضور چشمگیر و مؤثر نیروهای سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان در سیل خوزستان و اقصی نقاط کشور تنها بخشی از خدمات آتشنشانان این شهر است، از اینرو تقویت نیروی انسانی، تجهیز و خرید تجهیزات خواسته اول و آخر ما خواهد بود.
پیشبینی بودجه برای خرید تجهیزات جدید ایمنی
مهدی بقایی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان در این مراسم، با تاکید بر اینکه سرعت در عملیات امداد و نجات آتشنشانان مهم است که سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان در این راستا تلاش زیادی دارد، اظهار کرد: اغلب زمانها بر استفاده از روشهای قدیمی برای حل و فصل امور پافشاری میکنیم، در صورتی که میتوان با روشهای نوین و جدید در امر پیشگیری، مانع بروز حوادث شد.
وی با اعلام اینکه راهاندازی نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق غرب آسیا در اصفهان بر اساس ضرورت، حاکی از اهمیت موضوع علتیابی برای پیشگیری از حوادث است، افزود: این آزمایشگاه با همکاری دانشگاه اصفهان تأسیس شده است که فقط یک اقدام تجهیز محور نیست، بلکه برخاسته از نگاه و افق بلند برای حوزه پیشگیری است. در راستای تحقق این اهداف، خرید تجهیزات نوین در راستای ارتقای ضریب ایمنی شهر در اعتبارات و بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری اصفهان دیده شده است.
افتتاح نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق در راستای ارائه خدمات حرفهای
همچنین آتشپاد دوم ابراهیم مطلبی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در آئین افتتاح نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق غرب آسیا در اصفهان، اظهار کرد: بهمنظور ارائه خدمات حرفهای در زمان حادثه و همچنین در راستای تحقق شعار (پای ایمنی شهر ایستادهایم) نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق در غرب آسیا با همکاری شهرداری و دانشگاه اصفهان راهاندازی شد.
وی با اعلام اینکه خرید تجهیزات لازم برای آزمایشگاه علتیابی حریق در قالب تفاهمنامهای که در سه فاز با دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان تنظیم و انجام شد، افزود: هنگام وقوع حریق و حوادث، تشخیص علت حریق ضروری است که این آزمایشگاه میتواند در سطح کشوری به این نیاز کمک کند و این آزمایشگاه، برگ زرینی بر افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: ارتقای ضریب ایمنی شهر اصفهان مهمترین هدف این سازمان است، دو فاز دیگر این آزمایشگاه را با تلاش همکارانمان به بهرهبرداری خواهیم رساند تا از نتایج آن در تشخیص حریق در زمینههای مختلف از جمله موارد قضائی و انتظامی بهرهمند شویم.
کاهش جرایم سایبری با راهاندازی اولین آزمایشگاه علتیابی حریق
شهرام تنگستانینژاد، نماینده دانشگاه اصفهان در آزمایشگاه حریق نیز در این مراسم اظهار کرد: وجود آزمایشگاه علتیابی حریق برای اصفهان یک ضرورت است، اگر این اقدام دیرتر انجام شود، با معضلاتی در زمینه آتش نشانی روبهرو خواهیم شد. خوشبختانه مدیریت شهری اصفهان با آیندهنگری در آتشنشانی با افتتاح نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق اقدام بهموقعی انجام داد تا از ایجاد بعضی تخلفات سایبری جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه با توسعه علم و تکنولوژی شاهد جرایم سایبری متنوع هستیم، اضافه کرد: که وجود چنین آزمایشگاهی به علتیابی اینگونه جرایم و دستگیری عوامل جرم کمک میکند. فعالیت این آزمایشگاه در قالب ارسال شواهد به آزمایشگاه، تجزیهوتحلیل شواهد و کشف علل حریق است، سرعت جرایم باعث گستاخی مجرمان شده است، در این راستا تشخیص سریع جرم در این آزمایشگاه منجر به پیشگیری از تکرار جرایم و افزایش ایمنی شهروندان خواهد شد.
نماینده دانشگاه اصفهان در آزمایشگاه حریق اعلام کرد: همه کشورها با تخلفات سایبری دستوپنجه نرم میکنند، طبق آمار اعلام شده خسارت ناشی از تخلفات سایبری هشت هزار میلیارد دلار در سال است و در حال حاضر این تخلفات افزایش پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه نمونه چنین آزمایشگاهی در آمریکا و چند کشور اروپایی وجود دارد، اما این آزمایشگاه در خاورمیانه نظیر ندارد، گفت: این آزمایشگاه با استانداردهای جهانی احداث شده، از اینرو شایسته است از همه نیروهای آتشنشانی که بسیار متبحر هستند و استعداد و توانایی زیادی دارند، تشکر کنیم. این آزمایشگاه جزو آزمایشگاههای شیمی جنایی است و راهاندازی بهموقع این آزمایشگاه به نتایج خوبی در جلوگیری از جرایم و تخلفات سایبری منجر میشود.
همچنین در حاشیه افتتاح نخستین آزمایشگاه علتیابی حریق، نمایشگاه تجهیزات ایمنی و خدمات نجات و امداد، ادوات و خودروهای سبک و سنگین و موتورهای چهارچرخ برگزار شده است.
نظر شما