تحولات منطقه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: سرطان پستان نخستین عامل مرگ و میر بانوان در این شهرستان است و در مراکز خدمات جامع سلامت غربالگری سرطان برست (پستان) به طور رایگان ارائه می شود.

سرطان پستان؛ نخستین عامل مرگ و میر بانوان در رفسنجان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، عباس اسماعیلی افزود: با توجه به شیوع سرطان پستان در بانوان شهرستان رفسنجان نیاز است افراد در سن ۴۰ سالگی به بعد برای معاینه به مراکز بهداشتی مراجعه و از ابتلا به این سرطان جلوگیری کنند و در صورتی که علائم وجود داشته باشد در ابتدا درمان شود.

انجام رایگان تست غربالگری سرطان روده بزرگ

وی افزود: همچنین تست غربالگری سرطان روده بزرگ نیز به طور رایگان در مراکز بهداشت به طور رایگان انجام می شود که هزینه این تست در بیرون از مراکز هزینه هشت میلیون ریال است.

کمبود پزشک خانواده در مناطق شهری

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در رابطه با اجرای طرح پزشک خانواده اظهار داشت: به ازای هر چهار هزار نفر جمعیت روستایی و به ازای هر سه هزار نفر جمعیت شهری؛ یک پزشک خانواده در مراکز مستقر است و به ازای هر یک هزار و ۵۰۰ نفر هم ۲ نیروی بهورز در رفسنجان به ارائه خدمات درمانی می پردازند.

وی تصریح کرد: در طرح پزشک خانواده، در شهر رفسنجان ۴۹ پزشک کمبود داریم که فراخوان هم منتشر شده تا پزشکان در این طرح مشارکت کنند، البته این طرح در مراکز روستایی تکمیل است و کمبودی احساس نمی شود و در شبکه روستایی شهرستان تعداد ۴۸ پزشک، ۱۵ دندانپزشک، ۳۹ ماما و ۱۸۹ بهورز حضور دارند.

اسماعیلی بیان کرد: به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت یک کارشناس تغذیه و یک کارشناس روان و به ازای هر ۱۵ هزار نفر یک دندانپزشک در طرح پزشک خانواده و ارتقا سلامت در نظر گرفتیم، اما در برنامه ارتقا سلامت ۴۰ نیروی مراقبت سلامت و ۳۳ ماما کمبود داریم.

وی با اشاره به تقویت خدمات بهداشتی در مناطق روستایی تاکید کرد: در روستاها و بخش های رفسنجان خدمات خوبی ارائه شده و این خدمات ادامه دارد از جمله اینکه در صفائیه از توابع نوق رفسنجان مرکز شبانه روزی بهداشت در حال ساخت است.

اجرای ۵۵۰ میلیارد ریال پروژه بهداشتی در رفسنجان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان اظهار داشت: در سراسر کشور بیش از ۲ هزار پروژه بهداشتی تخصیص اعتبار یافته، که سهمیه شهرستان رفسنجان ۳۳ پروژه با اعتبار بیش از ۵۵۰ میلیارد ریال است.

وی افزود: این پروژه های با هدف تقویت نظام شبکه بهداشتی و بهبود فضای فیزیکی و شامل احداث خانه سرایداری، خانه بهداشت، مرکز جامع خدمات سلامت، مرکز بهداشت شهرستان، خانه پزشک، مرکز شبانه روزی بهداشت، آزمایشگاه مرجع سلامت و غیره اجرا می شود.

اسماعیلی تاکید کرد: در حال حاضر به جز آزمایشگاه مرجع سلامت شهر رفسنجان که با اعتبار دولتی احداث خواهد شد، یک آزمایشگاه مرجع سلامت دیگر هم در اسماعیل آباد نوق رفسنجان با کمک خیرین ساخته و تجهیز می شود، که مجوز این طرح هم از سوی وزارت بهداشت صادر شده است.

نرخ زاد و ولد زنان افاغنه ۲ برابر بانوان ایرانی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: از ۳۵۶ هزار نفر جمعیت در رفسنجان ۵۶ هزار نفر اتباع افاغنه هستند و از جمعیت ۴۰ هزار نفری در شهرستان انار ۲ هزار نفر افغانستانی به شمار می روند.

وی خاطر نشان کرد: در رفسنجان هر ۱۰ زن ایرانی ۱۷ نوزاد و هر ۱۰ زن افعانستانی ۳۴ نوزاد به دنیا می آورند، البته دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تلاش کرده جلوی رشد منفی جمعبت را گرفته و از این پس باید سعی کنیم تا نرخ رشد جمعیت را افزایش دهیم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha