به گزارش قدس آنلاین، سکاندار رسانه ملی در گفت و گوی رسانه ای اخیر خود اعلام کرده است که از همه از کارگردانان موفق و مطرح کشور برای ساخت سریالهای ارزشمند در تلویزیون دعوت به همکاری می کند. پیمان جبلی پیش از این درباره عدم همکاری برخی کارگردانان و هنرمندان با سازمان صداوسیما اینطور گفته بود: «اینکه بعضی از افراد بههردلیلی تمایل به این کار ندارند ما اصرار و اجباری نداریم و قطعاً بهدنبال ظرفیتهای جدید و توانمندیهای دیگری هستیم و خواهیم بود که بتوانیم از آنها برای تولید محتوای فاخر و جذاب برای جامعه استفاده کنیم.»
نگاهی به تیتراژ برنامه های تلویزیونی در سالهای اخیر به ویژه در گونه سریال، نشان از جای خالی نام های مطرح دارد اما چرا کارگردانهای مطرح و حرفه ای با تلویزیون کار نمی کنند؟ جبار آذین، منتقد سینما و تلویزیون در این باره به خبرنگار ما می گوید: مشکل به نوع نگاه و مدیریت تلویزیون مربوط می شود و بخش زیادی از هنرمندان سینما و تلویزیون به دلیل بدعهدی در پرداخت های مالی، حاضر به همکاری با تلویزیون نیستند و اقبال زیادی به این همکاری نشان نمی دهند.
او اضافه می کند: همسو نبودن تفکر و نگاه هنرمندان با مدیران تلویزیون هم دلیل دیگر این بی میلی برای همکاری است و تلویزیون، آثار سفارشی می خواهد که منطبق با سلیقه مدیران تلویزیون باشد و نه سلیقه مردم. این رویه، راه را برذوق هنرمندان می بندد.
آذین با بیان اینکه برخی هنرمندان به قیمت تحمل سختی های معیشتی، تولید هر کاری را قبول نمی کنند، خاطرنشان می کند: سریالهای تلویزیون را عده خاصی می سازند که یک گروه انحصاری را شامل می شود. کارگردانی را داریم که سال گذشته، چهار سریال از او به طور همزمان در شبکه های مختلف تلویزیون پخش شد.
به گفته این منتقد، چنین رویه ای نشان دهنده این است که مدیران تلویزیون، هنرمندانی که از نظر فکری و سلیقه ای همسو با خودشان هستند را جمع کرده اند و درها را به روی دیگر هنرمندان بسته اند، اینکه مدیران سازمان می گویند از حضور هنرمندان استقبال می کنیم، واقعیت ندارد.
او می گوید: فهرست بلندی از هنرمندانی داریم که نمی توانند با تلویزیون کار کنند همچون مسعود جعفری جوزانی، کیانوش عیاری، پوران درخشنده، مهدی فخیم زاده و دیگران، این ها کسانی هستند که سابقه تولیدات تلویزیونی دارند و الان دیگر کار نمی کنند در حالیکه اگر حرف مدیران تلویزیون، حرف مردم باشد و هنرمندان زیر تیغ سلیقه و سفارش نباشند با صدا و سیما همکاری می کنند.
به گفته آذین، نگاه سلیقه ای مدیران صدا و سیما مانع ارتقای تولیدات تلویزیونی، گریز هنرمندان از تلویزیون و ریزش مخاطبان شده است.
نظر شما