به گزارش قدس آنلاین، به نقل از پایگاه هیل، مطالعه هزینههای جنگ به صورت محافظهکارانه برآورد کرده که بالغ بر ۳.۶ میلیون مرگ غیر مستقیم مربوط به جنگهای دوران پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در نتیجه فروپاشی اقتصادی، ناامنی غذایی، از بین رفتن تاسیسات سلامت عمومی، آلودگیهای محیط زیستی و خشونت مکرر اتفاق افتاده است.
بر اساس اعلام پروژه هزینههای جنگ، در کنار آن، ۹۰۶۰۰۰ تا ۹۳۷۰۰۰ تن در نتیجه مستقیم جنگهای افغانستان، عراق، پاکستان، سوریه، یمن، لیبی و سومالی کشته شدهاند.
این پروژه با این وجود صرفا یک کشور را به عنوان مقصر این مرگها اعلام نکرده چون در جنگهای خاورمیانه و شمال آفریقا طرفهای مختلف، کشورهای رقیب و عوامل ژئوپلتیکی پیچیده در کار بودهاند.
استفانی ساول، مدیر پروژه هزینههای جنگ و مولف گزارش این پروژه گفت، در کشورهای مثل افغانستان، که مدت ۲۰ سال تحت اشغال سربازان آمریکایی بود، "سوال مبرم این است که آیا هیچ مرگی را میتوان امروز بدون ارتباط با جنگ دانست."
ساول در بیانیهای گفت: "مرگهای غیر مستقیم در اثر جنگها خیلی بیشتر از مرگهای مستقیم هستند به ویژه مرگهایی که در کودکان اتفاق میافتد. طرفهای مختلفی که به زیرساختهای موثر بر سلامت جمعیت آسیب میزنند این مسئولیت اخلاقی را دارند که به ارائه کمکها و ترمیمهای سریع و موثر بپردازند."
ساول ادامه داد: دولت آمریکا هر چند تنها مسئول این آسیبها نیست اما مسئولیت قابل توجهی برای سرمایهگذاری در کمکهای بشردوستانه و بازسازی در مناطق جنگهای پس از دوران ۱۱ سپتامبر دارد. دولت آمریکا میتوانست خیلی بیشتر از کارهایی که هم اکنون برای عمل به این مسئولیت انجام میدهد، کار کند.
آمریکا پس از آنکه افراطگران القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ هواپیمای ربوده شده را به برجهای دوقلو کوبیده و موجب کشته شدن حدود ۳۰۰۰ آمریکایی شدند مبارزه خود را با "تروریسم جهانی" آغاز کرد.
با وجود آنکه واشنگتن به جنگهای بزرگ در افغانستان و عراق پایان داده است، به جنگ با گروههای تروریستی همچون داعش در سراسر خاورمیانه و الشباب در سومالی ادامه میدهد.
قانونگذاران آمریکایی در طول سال جاری میلادی شدیدا حضور نظامی آمریکا در کشورهای دیگر را مورد بحث قرار دادهاند. مت گاتز، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا اخیر بانی رأی گیری در مورد قطعنامههایی برای خروج نیروهای آمریکایی از سومالی و سوریه بود که هر دو شکست خوردند.
مجلس سنای آمریکا نیز در ماه مارس قطعنامهای را برای لغو رسمی دو مجوز به جنگ علیه عراق که برای توجیه عملیاتهای جهانی مبارزه با تروریسم استفاده شده بود، تصویب کرد.
در همین حال، بسیاری از کشورها در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا هنوز درگیر جنگهای داخلی مرگبار و درگیری با افراطگران هستند.
بر اساس گزارش جدید پروژه "هزینههای جنگ"، حداقل ۷.۶ میلیون کودک زیر پنج سال از سوء تغذیه حاد در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و سومالی رنج می برند.
انستیتوی واتسون در دانشگاه براون پروژه هزینههای جنگ را در سال ۲۰۱۱ برای مستند سازی تلفات مربوط به جنگهای آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم در سراسر جهان راه اندازی کرد.
نظر شما