به گزارش قدس آنلاین، با وجود آنکه در ماه جاری شورای رقابت قیمت خودروهای مونتاژی را مصوب و اعلام کرد اما برخی مونتاژکاران با قانونگریزی و عدم رعایت مشتریمداری، اقدام به انتشار بخشنامههای واریز وجه با قیمتهای اختیاری شرکت، کردهاند و از ثبتنام کنندگان خواستهاند ارقامی بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان بالاتر از نرخهای مصوب شورای رقابت بپردازند.
در مصوبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ شورای رقابت، قیمت خودروهای مونتاژی با لحاظ سود ۱۷ درصد و دلار اسکناس مرکز مبادله در اردیبهشت ۱۴۰۲(بیش از ۴۲ هزار تومان)، حدود ۱۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان کمتر از قیمت های اعلامی مونتاژکاران بود.
لازم به ذکر است با وجود آنکه مونتاژکاران ارز حواله ای مرکز مبادله که حدود ۳۸ هزار تومان است، دریافت می کنند؛ اما شورای رقابت ارز واردات قطعه را برای آنها، ارز اسکناس مرکز مبادله لحاظ کرده که ۴۲ هزار تومان است و در واقع اینجا هم منافع مونتاژکاران لحاظ شده است.
با همه این موارد تاکنون قیمت مصوب شورای رقابت درباره خودروهای مونتاژی، توسط مونتاژکاران اجرا نشده است.
اسماعیل شجاعی، سخنگوی شورای رقابت در اینباره گفته است: مصوبه شورای رقابت قانونی و لازمالاجرا است.
حال سوال این است که اگر این مصوبه لازم الاجرا است، به چه دلیل خودروسازان این مصوبه را اجرا نمی کنند؟ و نهادها و دستگاههای ناظر چه اقدامی را باید در این رابطه انجام دهند؟
درباره سرنوشت قیمتهای مصوب خودروهای مونتاژی، یک منبع آگاه در شورای رقابت گفت: شورای رقابت پیگیر اجرای مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی است، بنابراین از طریق ظرفیتهای قانونی که در این حوزه وجود دارد، اجرایی شدن مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی را پیگیری میکنیم.
وی تصریح کرد: شورای رقابت به عدم اجرای مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی آگاه است، این شورا میداند و مطلع است که خودروسازان با قیمتهای بیشتری نسبت به قیمتهای مصوب، خودروهایشان را عرضه میکنند؛ شورای رقابت، شکایات مردمی زیادی درباره عدم اجرای مصوبه شورای رقابت از سوی مونتاژکاران دریافت کرده است و مطمئن باشید شورای رقابت از ظرفیتهای قانونی استفاده میکند تا این مصوبه اجرایی شود.
این مقام مسئول در شورای رقابت گفت: شورای رقابت در قالب نامهای از دستگاهها و نهادهای نظارتی خواسته است تا به این قضیه ورود کنند و برای اجرایی شدن مصوبه قیمت خودروهای مونتاژی که به نفع مصرفکنندگان است، به شورای رقابت کمک کنند.
نظر شما