تحولات لبنان و فلسطین

مدیر تیم‌های ملی وزنه‌برداری شانس سیده‌الهام حسینی برای کسب سهمیه المپیک را بالا دانست و گفت: در بخش بانوان حداکثر سه سهمیه المپیک می‌توان گرفت ولی کسب یک سهمیه در بخش بانوان هم کار بزرگی در وزنه‌برداری ایران است. باقری همچنین از دلایل کا

باقری: من همان کوروش هستم ولی با یک تفاوت!

کوروش باقری مدیر تیم‌های ملی وزنه‌برداری به تشریح عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری بانوان ایران در قهرمانی آسیا پرداخت و گفت: با توجه به مدت زمان حضور ملی‌پوشان در اردو، رکوردهایی که در جریان تمرینات ثبت کرده بودند و شرایطی که از قبل داشتند، تمام ۵ نماینده ایران در بخش بانوان عملکرد قابل دفاعی در پیکارهای قهرمانی ۲۰۲۳ آسیا در جینجو کره‌جنوبی داشتند.

فکر می‌کردم به کریمی اجازه وزنه‌زدن ندهند

وی درخصوص وزنه‌زدن ریحانه کریمی با وجود بیماری در تایلند گفت: ریحانه کریمی نخستین مسابقه بین‌المللی خود را تجربه می‌کرد. با توجه به این‌که او در جریان این رقابت‌ها دچار آبله‌مرغان شد و من اصلا فکر نمی‌کردم بتواند روی تخته برود. به همین خاطر به او گفتم اگر بخواهی، می‌توانی در مسابقه شرکت نکنی ولی او روی تخته رفت و در دسته ۵۹ که دسته المپیکی است در گروه B رقابت کرد و رکوردهای بدی هم نزد و از عملکرد او راضی هستم. مطمئنم که در آینده از این ملی‌پوش بیشتری خواهیم شنید.

باقری در واکنش به این که چطور برگزارکنندگان مسابقات اجازه دادند با وجود بیماری، کریمی روی تخته برود، گفت: کم‌تر این اتفاق می‌افتد که برگزارکنندگان مسابقات بخواهند روی این مسائل حساس شوند. حتی گوشه ذهن من هم بود که ممکن است به او اجازه وزنه‌زدن ندهند که این‌طور نشد و او روی تخته رفت و قدرت بالایش به کمکش آمد و در نهایت توانست وزنه‌های به نسبت خوبی را مهار کند.

مدال کشاورز در دسته غیرالمپیکی ارزشمند بود

سرمربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداری با اشاره به عملکرد نماینده ایران در دسته ۶۴ کیلوگرم افزود: در دسته ۶۴ کیلوگرم دومین مدال ما در بزرگسالان آسیا به ثبت رسید. فاطمه کشاورز در این دسته ۲ مدال برنز کسب کرد. درست است که این وزن غیرالمپیکی است و من متوجه هستم که در دسته غیرالمپیکی کسب مدال تا حدودی راحت‌تر است ولی مدال کشاورز بسیار ارزشمند است. رکوردهایی که هم به ثبت رسید، نسبت به گذشته بالاتر بود و پیشرفت محسوس کشاورز کاملا قابل رویت بود. البته این را هم بگویم که ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز هنوز در رده سنی جوانان هستند که نکته قابل توجهی است.

الهام حسینی فوق‌العاده بود

باقری گفت: در دسته ۸۱ که وزن المپیکی است، سیده‌الهام حسینی فوق‌العاده بود و بیشتر از رکوردهای تمرینی‌اش زد. بخش بزرگی از این اتفاق به تجربه بالا و روحیه جنگدگی او برمی‌گردد. ضمن این که او تمرینات خوبی را پشت‌سر گذاشته بود. در این دسته پرسا نورعلی تعداد حرکات کم‌تری را در وزن جدیدش ثبت کرد ولی نسبت به مسابقات جهانی، رکوردهای بالاتری زد.

باقری: من همان کوروش هستم ولی با یک تفاوت!

برنز ارباب قطعی بود ولی ژوری رای را برگرداند

مدیر تیم‌های ملی افزود: در دسته ۸۷ کیلوگرم زینب شیخ‌حسن ارباب که فقط ۲۱ سال سن دارد، در مقایسه با مسابقات جهانی ۷ کیلوگرم بیشتر وزنه زد. ضمن این که او در حرکت آخر وزنه ۱۲۸ کیلوگرم را مهار کرد و مدال برنز او قطعی بود ولی از بدشناسی او و شاید هم سخت‌گیری بیش از حد، هیئت ژوری رای او را برگرداند تا دست او از مدال کوتاه بماند. با این حال عقیده دارم تمامی بانوان وزنه‌برداری آینده درخشانی دارند و پیشرفت‌شان چه به لحاظ رکوردی و چه به لحاظ شکل وزنه‌زدن‌شان کاملا محسوس است.

حسینی می‌تواند المپیکی شود

باقری در تشریح بیشتر عملکرد سیده الهام حسینی در قهرمانی آسیا و این که چه شد او موفق به کسب مدال در این رقابت‌ها نشد، گفت: تا جایی که در خاطرم هست، نفرات اول و دوم مسابقات قهرمانی آسیا بیش از مسابقات جهانی وزنه زدند. رقابت فوق‌العاده فشرده بود. من سال‌هاست که در وزنه‌برداری حضور دارم و باور کنید در تمام این سال‌ها به یاد ندارم که مسابقات قهرمانی آسیا با چنین کیفیتی برگزار شده باشد. صرفا نفر اول هم نبود که بگوییم یک وزنه‌بردار عملکرد خوبی داشت. در اکثر اوزان، ۵ الی ۶ وزنه‌بردار عالی که می‌توان گفت توانایی آن را داشتند که جزو ۱۰ نفر برتر دنیا باشند، با هم رقابت کردند. اگر بخواهم گوشه‌ای از کیفیت و عملکرد الهام حسینی در قهرمانی آسیا را توصیف کنم، باید بگویم که با ۱۰ الی ۱۱ کیلوگرم افزایش رکورد نسبت به سال گذشته در رده پنجم مسابقات قرار گرفت. او ۲ کیلوگرم بیشتر از رکوردهای تمرینی‌اش وزنه زد ولی کیفیت مسابقات و سطح رقابت‌ها به قدری بالا بود که او در رده پنجم قرار گرفت. اما اگر رنکینگ جهانی او را بررسی کنید، خواهید دید با توجه به رکوردهای قهرمانی آسیا، رنکینگ او بالاتر آمده و من فکر می‌کنم انشاا... با حدود ۱۰ کیلوگرم افزایش رکورد دیگر، حسینی می‌تواند سهمیه المپیک خود را قطعی کند.

۲ شرط المپیکی شدن وزنه‌برداری بانوان

وی در پاسخ به این سوال که با این حساب می‌توان امیدوار به کسب سهمیه المپیک توسط الهام حسینی بود، افزود: ما قدم به قدم پیش‌می‌رویم. برآورد من این است که ما برای حضور در المپیک یک شرط لازم داریم و یک کافی. شرط لازم این است که دختران ما در ۵ مسابقه حضور داشته باشند و شرط کافی آن است که به لحاظ رکوردی جزو ۱۰ نفر برتر رنکینگ قرار بگیرند. البته برای رسیدن به شرط کافی هنوز زود است. حدود یک سال فرصت داریم که نه فقط حسینی بلکه سایر وزنه‌برداران با افزایش رکوردهای خود، جزو ۱۰ نفر برتر رنکینگ قرار بگیرند. اما در خصوص شرط لازم، فدراسیون محدودیتی برای ما قائل نشده و حتی این امکان را داده که ما با ۱۰ وزنه‌بردار در مسابقات حضور پیدا کنیم.

حضور در مسابقات جهانی الزامی است

باقری درخصوص ۵ مسابقه‌ای که نیاز است دختران در آن شرکت کنند گفت: ما باید حتما در دو مسابقه جهانی ریاض و جهانی تایلند حضور پیدا کنیم و سه مسابقه دیگر می‌تواند قهرمانی آسیای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ و یا مسابقات جایزه بزرگ اعم از جایزه بزرگ کوبا و تورنمنت قطر و... باشد. تا این لحظه فدراسیون کاملا با ما همکاری داشته و حضور در مسابقه‌ای که درخواست کردیم را موافقت کرده‌ است. اما وزنه‌برداری ما تا جهانی شدن کار زیادی دارد و از این نظر دست‌مان تا حدودی بسته است. چون هم وزنه‌برداری بانوان ما قدمت زیادی ندارد و هم رکوردها بالا نیست. باید کار کنیم تا هم رکوردها بالا بیاید تا در سطح بالاتری قرار بگیریم.

در بخش بانوان حداکثر می‌توان ۳ سهمیه المپیک گرفت

مدیر تیم‌های ملی در پاسخ به این سوال که به جز حسینی آیا در بخش بانوان بازهم شانس کسب سهمیه المپیک داریم یا خیر، گفت: بله. من به گرفتن سهمیه المپیک توسط دیگر بانوان تیم ملی هم امیدوار هستم. اما این که چند سهمیه بتوانیم بگیریم موضوعی نیست که بتوان قطعی درخصوص تعداد آن اظهارنظر کرد. چون سهمیه المپیک باید کسب شود و به انتخاب ما نیست. ما حداکثر می‌توانیم سه سهمیه المپیک کسب کنیم ولی اگر حتی یک سهمیه المپیک در بخش بانوان کسب کنیم و در المپیک پاریس حاضر شویم، کار بزرگی انجام شده. چون تا به حال چنین اتفاقی در وزنه‌برداری ایران رخ نداده است. برنامه ما این است که شرایط را مهیا کنیم تا بتوانیم به این مهم برسیم.

قول کسب مدال در هانگژو را نمی‌دهیم

کوروش باقری در خصوص کم و کیف حضور تیم ملی وزنه‌برداری بانوان ایران در بازی‌های آسیایی عنوان کرد: ما حداکثر می‌توانیم با ۵ نماینده در اوزان ۵۹، ۶۴، ۷۶، ۸۷ و به اضافه ۸۷ کیلوگرم در بازی‌های آسیایی هانگژو حضور پیدا کنیم. این‌که بتوانیم با هر ۵ نفر برویم یا تعداد کم‌تر، موضوعی است که فدراسیون و کمیته ملی المپیک درحال بحث و تبادل‌نظر درخصوص آن هستند چون کمیته به دنبال کسب مدال است و ما هم به راهبرد کمیته احترام می‌گذاریم. باید ببینیم درنهایت به چه نتیجه‌ای می‌رسند. اما این‌طور هم نیست که بخواهیم از حالا به‌طور قطعی قول کسب مدال در بازی‌های آسیایی را بدهیم. تا شروع این رقابت‌ها حدود ۴ ماه زمان داریم و باید رکوردها را به حدای افزایش دهیم که انشاا... شانس مدال داشته باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر تیم ملی وزنه‌برداری بانوان ایران با ۵ نماینده به بازی‌های آسیایی اعزام شود، اثرات این حضور را در آینده در چه رقابتی خواهیم دید، گفت: اول این را بگویم جذابیت ورزش به این است که قابل پیش‌بینی نیست. حتی قهرمان المپیک را هم نمی‌توان با این دید به مسابقه اعزام کرد که صد درصد مدال می‌گیرد. راجع به تیم ملی بانوان هم شرایط همین است و ما تابع قوانین کمیته ملی المپیک و مسئولان بالادستی خود یعنی سجاد انوشیروانی و بهداد سلیمی هستیم و تمام تلاش خود را می‌کنیم که ۵ نماینده آماده در این بازی‌ها داشته باشیم ولی هیچ‌کسی بدون امید به مسابقات اعزام نمی‌شود و نهایت تلاش‌مان این است که برویم و مدال بگیریم.

اردوهای پی‌درپی نیاز امروز دختران وزنه‌بردار

باقری در خصوص سازوکارهای مورد نیاز برای مطرح شدن دختران وزنه‌بردار ایران در سطح آسیا و جهان گفت: یکی از نیازهای مشخص ما، برگزاری اردوهای پی‌درپی است. با توجه به شرایطی که خوابگاه سالن وزنه‌برداری دارد، فدراسیون نهایت تلاش خود را به کار گرفته تا بتوانیم تمرینات و اردوهای مستمر داشته باشیم، چون بسیاری از بچه‌ها خارج از اردو اصلا محل تمرینی ندارند و این مسئله کار ما را سخت می‌کند. ما نیازها را گفته‌ایم و به مسئولان فدراسیون هم نهایت تلاش خود را کرده و تا این لحظه هم شرایط نسبتا ایده‌آلی فراهم شده. با در نظر گرفتن جمیع جهات از شرایطی که فراهم شده راضی هستیم.

چگونگی مهار معضل دوپینگ در وزنه‌برداری بانوان

مدیر تیم‌های ملی در واکنش به مهار کردن معضل دوپینگ در بخش دختران با توجه به فاصله زمانی تقریبا یکساله تا المپیک تاکید کرد: جا دارد از تلاش‌های فدراسیون پزشکی- ورزشی و هماهنگی نزدیکی که با فدراسیون وزنه‌برداری دارد، تشکر کنم که آخرین اخبار و اطلاعات مورد نیاز در زمینه دوپینگ را در اختیار وزنه‌برداران قرار می‌دهد. ضمن این که دکتر نوروزی و همکاران‌شان در زمینه انجام تست‌های دوپینگ نهایت همکاری و دقت را دارند و هرجا هم که نیاز بوده تست دوپینگ انجام شده. یکی از نیازهای اساسی این است که قبل از هر اعزام از وزنه‌برداران تست دوپینگ گرفته شود و تا این لحظه این کار صورت گرفته. ضمن این که آگاهی‌هایی که به وزنه‌برداران خانم داده می‌شود، آگاهی دوستانه است نه مچ‌گیرانه و فکر می‌کنم این روش دست‌گیرانه باعث می‌شود که ورزشکاران به درجه‌ای از آگاهی برسند که کمتر سراغ چنین مسائلی بروند. ما هم نهایت تلاش خود را می‌کنیم تا مشکلی به لحاظ دوپینگ پیش نیاید و فکر می‌کنم طی ۱۱ ماه گذشته در این زمینه عملکرد خوبی داشتیم.

دیگر رو در رو انتقاد می‌کنم!

باقری به نکته‌ای هم اشاره کرد و گفت: بعضا می‌شونم که برخی دوستان عنوان می‌کنند کوروش باقری در گذشته مصاحبه می‌کرد و اگر فکر می‌کرد، انتقاد لازم است، انتقاد می‌کرد. می‌خواستم بگویم من همان کوروش باقری هستم با این تفاوت که انتقاد و صحبت من درحال حاضر رو در رو است. در گذشته این امکان را نداشتم که در فدراسیون باشم ولی امروز شرایط به‌گونه‌ای که هر زمان که لازم باشد خیلی راحت به دفتر انوشیروانی یا سلیمی می‌روم و نقطه‌نظراتم اعم از انتقاد، تحسین یا پیشنهاد را بسیار آزادانه مطرح می‌کنم و خدا را شکر از طرف این دو عزیز با استقبال مواجه شده‌ام. همین مسئله هم باعث شده کم‌تر انتقاد کنم. ضمن این که جا دارد از اصحاب رسانه که برای وزنه‌برداری قلم می‌زنند و تمام کسانی که مدیران جوان و ورزشکاران را تشویق می‌کنند تشکر کنم. از منتقدانی که بدون تخریب نقد می‌کنند تا ما ایرادات را برطرف کنیم هم تشکر می‌کنم. قطعا از نقدهای سازنده استفاده می‌کنم.

باقری: من همان کوروش هستم ولی با یک تفاوت!

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.